Botiga Descoberta Maridatges Paisatges

Celler Vinyes dels Aspres, vins de l’Empordà

Conjunció de terra i tramuntana

Celler Vinyes dels Aspres

El celler Vinyes dels Aspres està situat al municipi de Cantallops, a l’Alt Empordà. En aquest racó especialment agrest es troben les vinyes, totes de propietat familiar des de fa generacions. El celler afavoreix les varietats tradicionals, més adaptades al país i amb una personalitat més atrevida, per diferenciar els seus vins i fer-los més singulars.

El celler és a Can Batlle, casa pairal al segle XVII, on des de sempre s’hi havia fet vi i oli, i fins i tot taps de suro.

Fent vins preservant el paisatge i les vinyes

El Celler Vinyes dels Aspres no utilitza productes de síntesis agressius, ni en el maneig de la vinya ni en la conservació del vi. Treballen i cullen només raïm de la propietat i disposen del cicle de producció complet: des del terrer i la vinya fins a la copa.

Potencien les varietats tradicionals més adaptades al país i alhora amb una personalitat més diferenciada, que tipifiquen els vins i els fan singulars.

Empren tècniques antigues i solvents per fer el vi, bona fusta per envellir-lo i molts miraments, des del premsat fins a l’embotellat.

Tot i així, innoven, experimenten amb noves tècniques i varietats, intentant sempre la superació, aprenent dels errors i aprofitant els encerts.

http://www.vinyesdelsaspres.cat

Blanc dels Aspres 2018

Criança Blanc 2018
NOTA DE TAST
Des del punt de vista òptic es mostra d’un color pàl·lid amb reflexes verdosos, brillant i molt elegant. El primer cop de nas evoca una nota de mel de flor de taronger, que no resta una bona sensació de frescor. Tot seguit es fan evidents el mango madur, la ratlladura de pell de llimona i la tomata de penjar que es complementen amb aromes més consistents de brioix, festuc i poma al forn. Un cop a la boca és carnós i estructurat, amb una bona base àcida, damunt la qual s’hi poden assaborir tocs de taronja sanguina, pinyol de préssec i gelat de bescuit.
Alcohol: 14,5%
COMPOSICIÓ VARIETAL
Garnatxa Blanca 100%
VINIFICACIÓ
Després de desrapar i aixafar els raïms i abans d’ iniciar-se el premsat, es va extreure la primera fracció de most (55%) i es diposità cautelosament en 36 bótes de roure d’Allier i una tina de roure de 20Hl on va fermentar durant uns 15 dies.
Aquest vi va reposar sobre les seves mares durant 5 mesos fins el moment del seu embotellat, el 16 de maig de 2018. Durant tot aquest període de criança, cada 15 dies es realitza un bastoneig consistent en barrejar el vi amb els seus pòsits.

Negre dels Aspres 2017

Criança Negre 2017
NOTA DE TAST 
A la vista és de color roig intens i cobert. A nivell olfactiu l’expressió inicial ofereix notes d’herbes boscanes, coriandre i fruita vermella confitada. Els posteriors tocs aromàtics de llorer, canyella mòlta, pebres en gra, pissarra i cotna torrada apareixen de manera gairebé immediata, oferint una bona combinació entre aromes primàries i les aportades per la criança. La boca és càlida i viva, amb un conjunt molt ben equilibrat d’acidesa, cos, estructura tànnica i expressió gustativa. S’hi troben notes de confitura de cirera, arrop, cacau i prunes al brandi que es dilueixen lentament en una persistència generosa.
Alcohol: 15%
COMPOSICIÓ VARIETAL
Cabernat Sauvignon, Lledoner Negre, Syrah, Carinyena Negra
VINIFICACIÓ 
L’elaboració  es va realitzar separadament per a cada varietat. Després de desrapar i aixafar els raïms, el període de fermentació i maceració pel·licular en dipòsits d’ acer inoxidable es va perllongar 25 dies de mitjana.
Després del sagnat es va deixar en repòs en tines d’ inox fins a la primavera de 2016  i va reposar en 19 bótes de roure d ‘ Allier durant 14 mesos.

Xot Negre 2017

Negre Criança 2017
NOTA DE TAST
L´aparença és de color roig intens amb les vores granatoses. El vessant aromàtic  ofereix d´inici una mescla d´espècies i una nota de gerd ben madur, incorporant  seguidament tocs de cacau, dàtil i mel de bosc. A la boca, amb una base d´acidesa molt estable, persisteix l´expressió especiada especialment amb canyella, clau i anís estrellat. Cremós i vigorós, aporta una nota tardana de sucre candi prèvia a una persitència generosa.
Alcohol: 15%
COMPOSICIÓ VARIETAL
Garnatxa Negra 41%, Cabernet Sauvignon 37%, Carinyena Negra 22%
VINIFICACIÓ
Aquest vi va reposar en bóta de fusta de Roure francès  durant 7 mesos.

Xot Blanc 2019

BLANC 2019
NOTA DE TAST 
Aspecte molt nítid i brillant, amb un color groc palla que amaga lleugers matisos daurats. En el vessant olfactiu té un cop de nas molt expressiu i fresc, donant notes de matafaluga a la planta, menta, rosa, pinyol de préssec i bitxo dolç que culminen amb tocs de mantega fresca i mel de flors. Dins la boca s´ofereix  glicèric, amb acidesa integrada i decidida, ben estructurat i viu. S´hi troba novament la mantega, ara en un context cítric. Una certa mineralitat el torna lleugerament complex i el guia cap a un post-gust que es dissol en un amarg subtil i plaent.
Alcohol: 14,5%
COMPOSICIÓ VARIETAL
Garnatxa Blanca 52,6%, Sauvignon blanc 40,6%  i Picapoll 6,8%
VINIFICACIÓ
Vi fermentat i envellit en bótes de 225 l de roure francès durant 4 mesos.

Vi de Panses

Dolç 2016
NOTA DE TAST
Des del vessant òptic aquest vi es mostra amb una coloració rogenca i fustosa assimilable a l’arrel de cirerer envellida. L’esquema aromàtic és ampli i matisat amb referències clares i diàfanes de flor d’ametller, matafaluga, ametlla torrada i nou de macadàmia. A la boca una textura cremosa i una dolçor subtil donen una gran finor i un bon equilibri al producte amb la incorporació de caràcters gustatius de diferents fruits secs. La persistència és llarga i de gran franquesa.
Alcohol: 15 %
COMPOSICIÓ VARIETAL
Garnatxa Roja 100%

D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades