Botiga Descoberta Maridatges

Celler Pujol Cargol, celler emergent a l’Empordà

Viticultura ecològica i cura en l’elaboració del vi

Celler Pujol Cargol, entre l’Empordà i l’Albera

El celler Pujol Cargol està ubicat a Masarac, allà on la plana empordanesa llinda amb l’Albera. Emparat per la denominació d’origen Empordà, és un projecte familiar on tenen una herència vitivinícola de més de nou generacions. La seva especialització és la viticultura en cultiu ecològic. Al capdavant del celler hi ha en David Pujol Cargol, biòleg i enòleg, que a través del vi interpreta la seva feina a la vinya. La seva dona, la Roser, amb un MBA, s’ocupa de la seva promoció, els seus pares, en Lluís i la Pilar, aporten l’experiència en la gestió i el tracte amb el client i la seva germana, la Natàlia, i el cunyat, en Jaume, sempre es deixen enganyar per ajudar en les fires especialitzades i en tastos de vins.

Els vins, expressió del terrer

Amb influències provinents de la Catalunya Nord el celler té un estil d’elaboració francès. És a dir, respecten al màxim la integritat del raïm al celler, sense interferir massa en l’elaboració i realitzant extraccions suaus.Treballen i tenen cura del conreu de les varietats autòctones com la garnatxa blanca, la roja i la negra, la macabeu, la carinyena blanca, la carinyena roja i la carinyena negra i procuren obtenir la màxima expressió dels seus vins segons la terra on estan arrelats.

http://www.cellerpujolcargol.com

El Missatger Negre Carinyena

El primer vi que va elaborar al celler i l’inici del projecte. Tal i com el seu nom indica, és un vi monovarietal de carinyena negra procedent de vinyes de 80-100 anys. És un vi molt fresc, suau i sedós a la boca gràcies al seu repòs durant 12 mesos a les nostres tines, herència del besavi!

El Missatger Blanc Selecció

Prové d’una selecció dels raïms blancs de vinya vella. És un blanc transgressor però molt empordanès. Les varietats que el composen són la garnatxa roja, la garnatxa blanca i la macabeu. Majoritàriament les tres varietats estan barrejades a la parcel·la, es veremen totes el mateix dia i el raïm es posa tot de cop a un mateix dipòsit. Macera durant cinc dies i llavors es premsa. El resultat és d’un color blanc trencat típic empordanès i té una aroma i una boca sorprenents. El Missatger blanc selecció 2017 va ser seleccionat com a millor vi blanc del 2019 per sommeliers i restauradors de les comarques gironines en el tast a cegues de la fira especialitzada Arrels del vi.

El Missatger Blanc de vinyes joves autòcton

Prové de les nostres vinyes més joves, i està elaborat amb la varietat macabeu i la garnatxa blanca. És un vi molt fresc aromàticament, molt mediterrani, però es diferencia dels altres perquè té una entrada a la boca molt untuosa i un llarg postgust.

El Missatger Rosat Collita 2019

Vi rosat obtingut per sagnat directament del dipòsit, sense premsat. La maceració pel·licular durant 24 hores i la seva fermentació posterior es du a terme en dipòsits d’acer inoxidable a 18ºC a perfil tèrmic invertit i repòs en les seves mares durant 3 mesos. D’un color color cirera intens, a causa del procés de maceració, típic de la nostra zona i de la varietat amb què ha estat elaborat. En nas, busquem notes aromàtiques complexes i perdurables en el temps, com les de gerds i sotabosc, el que ens permet mostrar el veritable potencial dels rosats de carinyena de vinyes velles. En boca, tenim una entrada untuosa i ben estructurada, però alhora fresca, gràcies a la seva acidesa, que ens equilibra aquesta entrada amb tant de caràcter. En ampolla presenta una bona evolució, que millora durant els següents anys.

D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades