Botiga Descoberta Maridatges

Celler Vins Algars, celler emergent a la Terra Alta

Celler Vins Algars, arrelat a les vinyes de Batea

Vils Algars, vins de la Terra Alta

Vins Algars és un Celler jove però amb una llarga història arrelada a les vinyes de Batea, la zona productora de més renom de la Terra Alta. Des de 1.940, la família Tarragó ha transmès el llegat d’una generació a l’altra, fins arribar el 2.016 a la construcció del nou celler.

Fernando Tarragó, la generació que ara lidera el projecte, va aprendre des dels 14 anys l’ofici amb el tiet Nicanor, a les vinyes i al celler. Anys després, coneixeria una noia de Terrassa que passava els estius a la veïna Maella. De l’amor de parella a l’amor per la terra i els seus vins i la Sílvia es va amarar de la seva passió enològica.  Ara, fan créixer junts Vins Algars.

Tots els vins que elaboren son de raïms procedents exclusivament de vinyes pròpies

Les varietats principals són la Garnatxa Blanca, Negra i Borruda, complementades per les varietats ja clàssiques  a la DO, Syrah, Ull de llebre i Cabernet.

Vins Algars ha decidit apostar fortament pel territori, per les pròpies vinyes ecològiques i per adherir-se al programa de la reserva de la biosfera de les Terres de l’Ebre. Així, els nostres vins estan principalment elaborats amb garnatxa blanca i garnatxa negra, tot i que també cultivem de varietats foranes per complementar els cupatges.

Vins Algars

Trufes Blanc Ecològic

Vi Blanc jove ecològic
Característiques: Vinyes velles. Fermentat en tines d’acer inoxidable durant uns 20 dies a 14-16º. Criança sobre mares aproximadament 1-2 mesos.
Varietats: Garnatxa Blanca 100%
Notes de tast: Color groc palla, net i brillant. Aroma: notes tropicals, fruita blanca madura, pera , tocs anisats. En boca: Entrada dolça i fresca. Vi amb volum, complex, ample. De llarg recorregut, untuós i persistent.
Maridatge: Per acompanyar pasta, arrossos, peixos i marisc, aperitius, etc.
Temperatura degustació: Ideal servir a una temperatura de 8-10ºC.
Grau alcohòlic: 13,5%vol.

Trufes Negre Ecològic

Vi Negre ecològic
Característiques: Vinyes velles i de mitjana edat. Fermentat en tines d’acer inoxidable durant uns 7 dies a 24-26º. Maceració d’uns 21 dies. Una part del vi reposa en bóta de roure durant uns 3 mesos.
Varietats: Garnatxa Peluda 45%, Garnatxa Negra 45% i Cabernet Sauvignon 10%
Notes de tast: Vermell cirera dens, net i brillant. Aroma: fruita vermella madura, confitura de tomàquet, notes de sotabosc, balsàmic i especiat. En boca: Vi amb cos, complex. Notes de regalèssia, fruita vermell i fruita negra.
Maridatge: Per acompanyar carns blanques i roges, brasa, formatges etc.
Temperatura degustació: Ideal servir a una temperatura de 16-18ºC.
Grau alcohòlic: 14,5%vol.

Flor de Trufes Blanc

Vi Blanc fermentat en bóta Ecològic
Característiques: Vinyes velles d’uns 35 anys. Fermentat en bóta de roure francès durant 15 dies a 18-20ºC i posterior criança sobre mares al voltant de 6 mesos.
Varietats: 100% Garnatxa Blanca
Grau alcohòlic: 14% vol.
Nota de tast: Color groc palla amb tonalitats daurades.
Aroma: notes de fruita blanca madura, préssec, torrats subtils,fruits secs, pells de cítrics i anisats. En boca: entrada dolça i molt fresca, potent. Vi amb molta complexitat. De llarg recorregut, sedós untuós i persistent.
Maridatge: Per acompanyar arrossos, peix i marisc, carns blanques…
Temperatura degustació: ideal servir a una temperatura de 12-14ºC.

Flor de Trufes Negre

Vi Negre Criança ecològic
Característiques: Vinyes velles d’uns 35 anys. Fermentat en tines d’acer inoxidable durant 7 dies a 24-26ºC i maceració d’uns 21 dies. Criança en botes de roure francès i americà durant 12 mesos.
Varietats: 100% Garnatxa Negra (40% peluda, 60% llisa)
Grau alcohòlic: 14,5% vol.
Nota de tast: Color vermell cirera brillant.
Aroma: notes de fruita negra i vermella madura, mineral i especiat. Torrat molt lleuger i fusta integrada. En boca: vi amb cos,complex.Notes de regalèssia, fruita vermella i fruita negra, xocolata.
Maridatge: Per acompanyar carns roges i de caça, brasa, estofats, formatges, xocolata, etc…
Temperatura degustació: ideal servir a una temperatura de 16-18ºC.

D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades