De temporada news Vins i cava

Terral Negre Criança de Sumarroca, bouquet d’espècies i fruita negra

Vi Negre criança amb varietats internacionals

Terral Negre, cupatge de varietats negres internacionals

Terral, un vi a contracorrent o si ho voleu, un negre del Penedès més clàssic, del que als anys 80 aposta fort per les varietats franceses més internacionals introduïdes pels prestigiosos cellers de la zona, com Torres i Jean Leon. Un vi que demostra que amb aquestes ben adaptades varietats, al Penedès es poden fer grans vins.

Redacció, 10 de setembre de 2022

POOL D’ESPÈCIES
Cupatge de vinyes pròpies procedents de la partida de Santa Creu buscant la complexitat, l’estructura i l’elegància aportades principalment per el syrah i cabernet sauvignon, combinades amb una petita part de cabernet franc i merlot.

Varietats
Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Syrah i Merlot

Alcohol: 13,50% vol. Els nostres productes contenen sulfits. Els nostres productes no contenen ni gluten, ni derivats de la llet, ni hi ha perill de contaminació encreuada.


Característiques de la vinya
Les vinyes procedeixen de la partida de Santa Creu, a la finca Sumarroca. Aquesta partida destaca per un sòl extremadament pobre en matèria orgànica, amb un alt percentatge de pedra calcària i una gran presència de graves en profunditat.

Nota de Tast
Color cirera amb rivets porpra. Buquet intens de fruita madura, com ara móres i nabius, juntament amb cedre i espècies. En boca és estructurat i ben equilibrat, amb sabors concentrats de fruita madura i notes d’espècies. Final llarg.

Elaboració

Vinificació per separat segons les varietats. Fermentació a 26 ºC i maceració mínima de 12 dies. Fermentació malolàctica en acer inoxidable a una temperatura controlada de 20 ºC. Posterior criança en bótes de roure, principalment francès, nou i de segon vi durant 12 mesos, per aconseguir un equilibri tànic adequat del vi.
FINCA BUTARÓS

FINCA BUTARÓS VI NEGRE CRIANÇA DO EMPORDÀ

Nota de tast
Aroma complexa d’espècies i fruits negres, nou moscada, cafè,cacau, clau, regalèssia, torrats, prunes i lleugeres notes balsàmiques. En boca hi trobem molta fruita madura, és untuós, fi, ample i té un taní suau i agradable.
>>Tirada de 3.242 bot. de 3/4L >> Alcohol 14,5%

Marida molt bé amb formatges curats; carns roges rostides, entrecot i caça major.
Serviu entre 14-16º. Consum òptim 2021-2027
Medalles Gran Vinari d’or 2020 Medalla d’or al Challenge International du Vin de Paris 2019 GUIA Peñín 91/100 punts

https://masllunes.es/portfolio/finca-butaros/

D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades