De temporada news Vins i cava

Finca Butarós Negre del Celler Mas Llunes- Millor vi de Catalunya

Vi Negre criança DO Empordà

Finca Butarós Negre 2014, escollit Millor Vi de Catalunya

El FINCA BUTARÓS, Millor Vi Negre de Catalunya als premis Vinari 2020, prové d’una vinya plantada a finals del segle XIX en terrenys pissarrosos al Paratge de Butarós, a l’extrem nord del terme de Garriguella en direcció a Vilamaniscle, amb les varietats genuïnament empordaneses : lledoner (garnatxa) negre i carinyena.

Redacció, 9 de setembre de 2022

FINCA BUTARÓS 2015
Vi de Finca DO Empordà
El FINCA BUTARÓS prové d’una vinya plantada a finals del segle XIX en terrenys pissarrosos al Paratge de Butarós, a l’extrem nord del terme de Garriguella en direcció a Vilamaniscle.
L’arbre que decora l’etiqueta és un server centenari que es troba al mig de la finca i que al llarg dels anys ha crescut inclinat pels efectes de la Tramuntana.

Varietats: Les varietats són les típicament autòctones de l’Empordà: Carinyena (60%) i la Garnatxa negra (40%)

Vinificació
El raïm del Finca Butarós va ser seleccionat manualment veremant per separat cada una de les varietats en el seu moment òptim de maduració.
La fermentació també es va realitzar per separat en dipòsits inoxidables refrigerats a una temperatura de 24/26ºC amb un únic remuntat diari i descubat als 30-40 dies de l’inici de fermentació segons la varietat.
Una vegada finalitzada la fermentació malolàctica es va procedir a l’assemblatge de les dues varietats i es va posar a envellir durant 1 any en bótes de roure francès i posteriorment 3 anys en ampolla.

FINCA BUTARÓS

FINCA BUTARÓS VI NEGRE CRIANÇA DO EMPORDÀ

Nota de tast
Aroma complexa d’espècies i fruits negres, nou moscada, cafè,cacau, clau, regalèssia, torrats, prunes i lleugeres notes balsàmiques. En boca hi trobem molta fruita madura, és untuós, fi, ample i té un taní suau i agradable.
>>Tirada de 3.242 bot. de 3/4L >> Alcohol 14,5%

Marida molt bé amb formatges curats; carns roges rostides, entrecot i caça major.
Serviu entre 14-16º. Consum òptim 2021-2027
Medalles Gran Vinari d’or 2020 Medalla d’or al Challenge International du Vin de Paris 2019 GUIA Peñín 91/100 punts

https://masllunes.es/portfolio/finca-butaros/

D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades