Paisatges Tast i Cursos Vins i cava

Nou enigma Llopart de “la vida secreta de les plantes”

Llopart presenta la nova anyada de L’Enigma, el seu vi de varietat i elaboració secreta

L’Enigma3 de Llopart, un nou misteri al món dels vins del Penedès

Llopart presenta la nova anyada de L’Enigma, el seu vi de varietat i elaboració secreta. Es tracta d’un vi monovarietal, ecològic, i vegà. Quatre professionals del vi l’han tastat a cegues per intentar endevinar amb quina varietat i com s’ha elaborat
Amb l’arribada d’aquesta nova microvinificació, el celler desvela els secrets de l’anyada anterior.


Subirats, setembre 2022 – Llopart presenta la nova anyada de L’Enigma, el seu vi de varietat i elaboració secreta. Es tracta d’un vi monovarietal, ecològic, i vegà. L’equip d’enologia del celler, amb Pere Llopart al capdavant, va proposar-se el repte d’elaborar cada anyada un vi diferent fruit del mosaic de varietats i de vinyes de l’Heretat familiar. La finca de Can Llopart està formada per 102 hectàrees de vinyes de muntanya de conreu ecològic, on creixen majoritàriament Xarel·lo, Macabeu i Montònega (Parellada d’alçada), junt amb varietats com Sumoll, Xarel·lo Vermell, Malvasia de Sitges, Muscat, o Monastrell, entre d’altres. Cada Enigma és diferent, efímer i d’edició limitada; de L’Enigma3 s’han embotellat 2.730 ampolles.


EL JOC DE L’ENIGMA
Per engrescar tothom qui el tasti a endevinar-ne la varietat, la vinificació i la criança, des de Llopart han preparat un petit joc de preguntes disponible a la pàgina web lavidasecretadelesplantes.com, accessible també a través d’un codi QR que està a la contraetiqueta del vi. Allà mateix s’hi pot trobar una fitxa descarregable, amb algunes pistes, perquè cadascú faci la seva pròpia nota de tast.

Desxifrant L’Enigma3
Igual que van fer-ho amb les dues anyades anteriors, Llopart ha convidat a quatre tastadors del món del vi i de la comunicació a tastar el vi a cegues perquè puguin descobrir els enigmes que amaga. En aquesta ocasió, els primers tastadors a desxifrar L’Enigma han sigut els sommeliers Lluís Kao, Imma Monclús, Juani Pinyana, Gregori Albareda, i Rafel Sabadí.
Això és el que n’han dit:

“Cada anyada és diferent: la pluja, el vent, la sequera… Sembla que la manera com és un vi sigui decisió de la mà de l’home, però al cap i a la fi, és, sobretot, resultat de la saviesa del cep.
L’Enigma3 ens presenta aquesta varietat blanca, d’alçada. És poc alcohòlic, cosa que s’agraeix. A la copa, esperem una mica fins que el vi “desperta” i ens mostra un ventall de pètals de flors, herbes aromàtiques, plantes de la Mediterrània, tocs cítrics. En boca tenim una textura i un recorregut. Compacte i fluent, amb un final amarg, sec i cruixent. Un vi que és símbol que és sinònim d’una manera de fer. Una delícia.”
–Lluís Kao (sommelier del Restaurant Shanghai, a Barcelona)

“L’Enigma 3 és un vi d’esperit molt mediterrani: hi destaquen les notes que recorden el sotabosc, les plantes aromàtiques, un punt balsàmic d’eucaliptus… tot d’elements que ens fan pensar en les vinyes de muntanya de Llopart, i en la brisa del mar. En boca mostra una bona acidesa, que el fa molt fresc.
– Imma Monclús i Juani Piñana (Sommeliers de Licors Monclús, a Tortosa, i Can Piñana, a l’Ampolla)

“L’Enigma3 es vesteix d’un color groc pàl·lid molt brillant. Ens ofereix aromes a fruita blanca madura combinades amb notes cítriques i tocs florals. En boca s’expressa des de la lleugeresa amb una textura molt agradable i una estimulant acidesa com a eix vertebrador, que sosté el vi de principi a fi i que et convida a seguir bevent. En definitiva, un vi blanc honest, pur i refrescant, on menys és més i que degut a la seva finesa i alcohol contingut, connecta amb una de les varietats que són símbol de la identitat de les vinyes de muntanya de Can Llopart de Subirats.”
– Rafel Sabadí (Sommelier del bar de vins Uain Concept, a l’Escala)

“Gran repte aquest nou enigma que ens presenta l’equip de Llopart.
D’entrada, aquest vi se’ns mostra amb molta llum. Ens transporta a la calor mediterrània amb aquestes aromes de cítrics madurs, embolcallats amb unes herbes dolces i un fons de melissa que ens deixa la boca molt fresca.
Definitivament, tenim un vi amb caràcter 100% mediterrani, sincer i expressiu.
Ideal per gaudir-ne amb plats frescos i desenfadats.” – Gregori Albareda (Sommelier de la botiga especialitzada Vinícia, a Lleida)

saber-ne més de Llopart? https://www.llopart.com/la-vida-secreta-de-les-plantes-llopart/

Enigmes Llopart

Un tast exclusiu a la vinya del Llegat Familiar

La Vida Secreta de les Plantes
L’Enigma forma part de La Vida Secreta de les Plantes, nom amb què s’engloba l’elaboració de vins tranquils DO Penedès: el blanc jove Vitis, el Xarel·lo amb criança Clos dels Fòssils, el rosat de Sumoll, Carmí, el perlat d’agulla natural fet de Xarel·lo Vermell, Vi·brant; i el Most Flor de Xarel·lo, el most solidari del celler.
Amb aquest distintiu volen transmetre la seva admiració cap al misteriós món de les plantes: éssers vius amb sensibilitats, estratègies i mecanismes d’adaptació sofisticats i fascinants.Heretat Can Llopart de Subirats

L’Heretat Can Llopart de Subirats, ubicada a la serralada d’Ordal (Alt Penedès – Barcelona), compta amb 102 hectàrees de vinya de muntanya i 400 hectàrees de bosc mediterrani i vegetació silvestre que conformen un equilibrat ecosistema agroforestal d’elevada biodiversitat, fet que afavoreix un sa i vigorós desenvolupament de les vinyes amb plena harmonia amb l’entorn natural.

D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades