Paisatges Tast i Cursos Vins i cava

Doble reconeixement internacional a un gran escumós de Llopart

Panoramic de Llopart Medalla de Or i Best in Show a Mundus Vini

Llopart Panoramic Brut

Doble reconeixement internacional per a Llopart Corpinnat

Llopart Panoramic Brut ha rebut la Medalla d’or al certamen internacional Mundus Vini, on, a més, ha estat reconegut com a Best of Show Spain Sparkling Wine, amb la millor puntuació en la seva categoria


Subirats, octubre 2022 –

Llopart Panoramic Brut ha rebut la Medalla d’or al certamen internacional Mundus Vini, on, a més, ha sigut reconegut com a Best of Show Spain Sparkling Wine, amb la millor puntuació en la seva categoria. 


MUNDUS VINI va ser fundat fa més de 20 anys per l’editorial Meininger Verlag, especialitzada en publicacions del sector del vi. Des dels seus inicis és un dels concursos vinícoles més rellevants del món.

Cada any, un jurat internacional format per enòlegs, cellerers, sommeliers, periodistes especialitzats i altres professionals del sector tasten a cegues els més de 12.000 vins que s’hi presenten. Aquests s’avaluen d’acord amb l’esquema internacional de 100 punts de l’Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV).
E

Llopart Panoramic Brut és un dels escumosos històrics de Llopart: es va començar a comercialitzar a principis dels anys 70. La seva llarga criança (superior als 48 mesos) i el seu perfecte equilibri sucre-acidesa el converteixen en un escumós molt gastronòmic.

Al llarg dels anys ha mantingut una personalitat marcada: predomini de la varietat xarel·lo, buscant cos, amb predomini de tonalitats d’envelliment, i subtils tocs oxidatius. El seu nom i la seva etiqueta fan referència al paisatge de Llopart: l’Heretat comprèn 500 hectàrees on conviuen vinyes de muntanya i bosc mediterrani, a una mitjana de 360m d’altitud, orientades cap a una panoràmica excepcional de Montserrat i el Penedès. Per la seva alçada i orientació les vinyes de Llopart creixen en un microclima únic a la regió.

saber-ne més de Llopart? https://www.llopart.com/llopart-panoramic-a-mundus-vini/

LLOPART PANORÀMIC
LLOPART Corpinnat

LLOPART PANORAMIC BRUT, escumós Corpinnat

És un dels vins amb més història de Llopart, amb més de 45 anys d’antiguitat i ha esdevingut un dels clàssics per a amants dels escumosos de llarga criança, cremosos, llargs i elegants.
La seva etiqueta cerca representar l’excepcional «panoràmica» paisatgística de l’Heretat.
Varietats de raïm: Xarel·lo 50%, Macabeu 40%, Parellada 10%
Criança en ampolla: Superior a 48 mesos

Vinyer
La finca Heretat Llopart comprèn 500 hectàrees entre vinya i bosc, de les quals un centenar dedicades al cultiu de la vinya. Es cultiva la terra de forma ecològica segons els paràmetres del cultiu sostenible amb el màxim respecte pel medi ambient. La peculiar configuració geològica de la finca dóna lloc a ceps amb una gran extensió radicular, limitat vigor i uns rendiments molt baixos.
Verema manual.
Vinificació: elaboració mitjançant el mètode tradicional de segona fementació al celler. Aquest vi escumós passa un mínim de 70 mesos de criança en ampolla amb remogut manual i diari a pupitres.

Nota de tast
Vista: Color or pàl·lid amb reflexos daurats brillants i bombolla molt fina i integrada. En nas aromes que recorden la brioixeria i notes torrada de fruits secs.
En boca és estructurat, amb volum i cremós.
Temperatura de servei: Entre 6 i 8 ºC.
Maridatge: Molt apropiat per acompanyar menjars consistents.Heretat Can Llopart de Subirats

Llopart és un celler familiar històric situat a les muntanyes de Subirats. La família Llopart és una de les estirps amb més tradició vinícola al Penedès, que s’inicia al segle XIV segons documenta un pergamí en llatí del 1385. Les seves 102 hectàrees de vinyes de muntanya creixen en sòls miocènics de les muntanyes d’Ordal, a una alçada entre 240 i 420m sobre el nivell del mar. Part de la finca, amb vinyes velles plantades fa gairebé 90 anys, es troba en una àrea inclosa al Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya (PEIN). El celler s’ha especialitzat en l’elaboració de vins escumosos, fent un èmfasi especial en les llargues criances i el Brut Nature, i compta també amb una línia de vins tranquils i most ecològic. Llopart és membre cofundador de Corpinnat, la marca col·lectiva que distingeix els grans escumosos elaborats al cor del Penedès, amb raïm autòctona, 100% ecològic, veremat a mà i vinificat a la propietat.

D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades