Botiga Maridatges Paisatges

Celler Llopart, tradició familiar del Penedès

Can Llopart de Subirats, vitivinicultors des de 1385

Les Flandes, vinyes singulars de Llopart

Celler Llopart, tradició vitivinícola a Subirats

Segons un document escrit en llatí que porta la data de 7 de gener de 1385, Bernat Llopart (o Bernardus Leopardi) va rebre la cessió d’unes vinyes situades a l’actual Heretat de Can Llopart de Subirats.

Durant segles, la família Llopart va compaginar el conreu dels productes tradicionals de la mediterrània: la vinya, el blat i l’olivera.Va ser a final del segle XVIII, els Llopart decideixen dedicar-se de manera exclusiva a la vitivinicultura, com va succeir de manera generalitzada al Penedès.

Vins escumosos elaborats segons el mètode tradicional des de 1887

L’any 1887 Pere Massana va començar a etiquetar el seu vi escumós amb el nom de la casa pairal que tenia a Subirats, Llopart. Per això, va fer ús d’una etiqueta molt especial, la que encara vesteix totes les ampolles de Llopart. En l’etiqueta es veu una vista panoràmica de la masia Llopart de la Costa i les muntanyes del voltant.A començament de la dècada de 1950, Pere Llopart i Vilarós va donar un nou impuls a les bodegues.Va contribuir de manera activa a donar a conèixer i a prestigiar els vins escumosos artesans, entre els quals Llopart es va consolidar entre els de més qualitat. Així va fer de Llopart l’expressió de l’essència de la terra i unes vinyes.

Les Flandes, les vinyes singulars de Llopart

Les vinyes singulars de Les Flandes es situen a l’Heretat can Llopart de Subirats, Alt Penedès, dins el Clos dels Costers, a la Depressió penedesenca i en l’extrem Oest de les muntanyes de l’Ordal. És un indret format per un formidable amfiteatre de vinyes. En aquest terrer amb un microclima pròpi.

Com també a la resta de l’Heretat, totes les vinyes es troben envoltades per zones silvestres i de bosc mediterrani. La gran biodiversitat existent proporciona protecció natural als ceps enfront de les malalties vegetals, permetent-nos un conreu natural, amb plantes sanes i resistents. El conreu es fa seguint els criteris orgànics i ecològics més estrictes, igual que a la resta de les 95 hectàrees de vinya de l’Heretat can Llopart de Subirats.

Les vinyes de Les Flandes foren plantades en les dècades de 1940 a 1960. Tenen una producció aproximada d’uns 4.000 kg/ha. (menys de 1,5 kg per cep).

http://www.llopart.com

Celler Llopart a GourmetCatalunya

Llopart Microcosmos- Brut Nature Rosé Reserva Corpinnat

Brut Nature Rosé
Pletòric i sofisticat rosat fruit del singular emplaçament geològic i microclimàtic de l’Heretat can Llopart
La més pura essència de l’univers Llopart reflectida en aquest escumós rosat Brut Nature. Un escumós rosat sorprenent i gastronòmic, fruit d’un cupatge de varietats eclèctiques on l’escassa monestrell li atorga la seva gran personalitat. Lleugera maceració en fred per extreure aromes i color de la pell del raïm, prèvia al premsat suau.
NOTA DE TAST
Color rosa-grosella, brillant i enigmàtic, que deixa entreveure subtils reflexos salmonats i violacis. Bombolla de gran finesa i persistència, integrada i molt elegant. Ens mostra aromes molt complexes, amb records de fruits vermells silvestres fusionats amb matisos torrats, herba fresca i pinzellades balsàmiques. En boca, harmoniós i elegant, ens regala punts salins i vibrants que juntament amb el seu carbònic perfectament integrat. Record llarg i cremós.
FITXA ANALÍTICA
Varietats de raïm: 85% Pinot Noir i 15% Monestrell Criança mínima en ampolla: superior a 24 meses Grau alcohòlic (% vol.): 11.8o
Sucres reductors (gr/L): <3
Acidesa (gr/L ac. tart.): 6,5 pH: 2,85
Temperatura de servei: 6-8oC
Mètode tradicional Verema manual Agricultura ecològicaLlopart Néctar Terrenal- De postres semidolç Corpinnat

La dolça essència de la generositat d‘una terra i de l’ancestral tradició familiar.
Elaborat amb dos vins monovarietals ben contrastats i amb un licor d’expedició envellit en bóta que li aporta el grau de dolcesa òptima i unes delicades pinzellades aromàtiques i gustatives.
L’aliat perfecte per a plats dolços i maridatges atrevits, recupera l’antiga fórmula que combina frescor absoluta i sensacions llamineres. Dignifiquem i recuperem el mític vi de postres amb bombolles.
NOTA DE TAST
Color groc-daurat, amb reflexos d’or brillant. El seu nas mostra una àmplia paleta aromàtica, amb matisos acaramel·lats, de cítrics vermells i fruita blanca madura. En boca és cremós i corpori, amb una bona acidesa que li dóna vivesa i frescor. Postgust suau, persistent i saborós. És un escumós especialment concebut per acompanyar harmònicament les postres, encara que també ofereix un bon maridatge amb plats agredolços, foies i formatges blaus.
FITXA ANALÍTICA
Varietats de raïm: Xarel·lo (50%) Parellada (50%) Criança mínima en ampolla: superior a 20 mesos Grau alcohòlic (% vol.): 11,8o
Acidesa (gr/L ac. tart.): 6,1
Sucres reductors (gr/L): 38 pH: 3,05
Temperatura de servei: 6-8ºC.
Mètode tradicional Agricultura ecològica Verema Manual


Llopart Integral Brut Nature Reserva Corpinnat

Fresc, lleuger i suau, màxima expressió dels matisos varietals de l’Heretat can Llopart de Subirats.
Joc de matisos, textures i varietats que ofereixen a aquest escumós un caràcter jovial i divertit embolcallat d’una sedosa cremositat, profunditat i sensació de frescor vital.
NOTA DE TAST
Color groc pàl·lid, brillant i lluminós. De bombolla fina i alegre. Mostra gran riquesa d’aromes que li confereixen una complexitat molt atractiva i exòtica, jocs aromàtics de pomes, préssecs, i pinyes ben conjuntades. En boca és lleuger i suau, molt fresc i bon nervi.
FITXA ANALÍTICA
Varietats de raïm: 40% Parellada, 30% Xarel·lo, 30% Chardonnay Criança en ampolla: superior a 24 mesos
Grau alcohòlic (% vol.): 11.50
Sucres reductors (gr/L):<3
Acidesa (gr/L ac. tart.): 6,6 pH: 2.90
Temperatura de servei: 6-8ºC


D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades

Leave a Comment