Botiga Maridatges Paisatges

Celler Llopart, tradició familiar del Penedès

Can Llopart de Subirats, vitivinicultors des de 1385

Les Flandes, vinyes singulars de Llopart

Celler Llopart, tradició vitivinícola a Subirats

Segons un document escrit en llatí que porta la data de 7 de gener de 1385, Bernat Llopart (o Bernardus Leopardi) va rebre la cessió d’unes vinyes situades a l’actual Heretat de Can Llopart de Subirats.

Durant segles, la família Llopart va compaginar el conreu dels productes tradicionals de la mediterrània: la vinya, el blat i l’olivera.Va ser a final del segle XVIII, els Llopart decideixen dedicar-se de manera exclusiva a la vitivinicultura, com va succeir de manera generalitzada al Penedès.

Vins escumosos elaborats segons el mètode tradicional des de 1887

L’any 1887 Pere Massana va començar a etiquetar el seu vi escumós amb el nom de la casa pairal que tenia a Subirats, Llopart. Per això, va fer ús d’una etiqueta molt especial, la que encara vesteix totes les ampolles de Llopart. En l’etiqueta es veu una vista panoràmica de la masia Llopart de la Costa i les muntanyes del voltant.A començament de la dècada de 1950, Pere Llopart i Vilarós va donar un nou impuls a les bodegues.Va contribuir de manera activa a donar a conèixer i a prestigiar els vins escumosos artesans, entre els quals Llopart es va consolidar entre els de més qualitat. Així va fer de Llopart l’expressió de l’essència de la terra i unes vinyes.

Les Flandes, les vinyes singulars de Llopart

Les vinyes singulars de Les Flandes es situen a l’Heretat can Llopart de Subirats, Alt Penedès, dins el Clos dels Costers, a la Depressió penedesenca i en l’extrem Oest de les muntanyes de l’Ordal. És un indret format per un formidable amfiteatre de vinyes. En aquest terrer amb un microclima pròpi.

Com també a la resta de l’Heretat, totes les vinyes es troben envoltades per zones silvestres i de bosc mediterrani. La gran biodiversitat existent proporciona protecció natural als ceps enfront de les malalties vegetals, permetent-nos un conreu natural, amb plantes sanes i resistents. El conreu es fa seguint els criteris orgànics i ecològics més estrictes, igual que a la resta de les 95 hectàrees de vinya de l’Heretat can Llopart de Subirats.

Les vinyes de Les Flandes foren plantades en les dècades de 1940 a 1960. Tenen una producció aproximada d’uns 4.000 kg/ha. (menys de 1,5 kg per cep).

http://www.llopart.com

Celler Llopart a GourmetCatalunya

Llopart Microcosmos- Brut Nature Rosé Reserva Corpinnat

Brut Nature Rosé
Pletòric i sofisticat rosat fruit del singular emplaçament geològic i microclimàtic de l’Heretat can Llopart
La més pura essència de l’univers Llopart reflectida en aquest escumós rosat Brut Nature. Un escumós rosat sorprenent i gastronòmic, fruit d’un cupatge de varietats eclèctiques on l’escassa monestrell li atorga la seva gran personalitat. Lleugera maceració en fred per extreure aromes i color de la pell del raïm, prèvia al premsat suau.
NOTA DE TAST
Color rosa-grosella, brillant i enigmàtic, que deixa entreveure subtils reflexos salmonats i violacis. Bombolla de gran finesa i persistència, integrada i molt elegant. Ens mostra aromes molt complexes, amb records de fruits vermells silvestres fusionats amb matisos torrats, herba fresca i pinzellades balsàmiques. En boca, harmoniós i elegant, ens regala punts salins i vibrants que juntament amb el seu carbònic perfectament integrat. Record llarg i cremós.
FITXA ANALÍTICA
Varietats de raïm: 85% Pinot Noir i 15% Monestrell Criança mínima en ampolla: superior a 24 meses Grau alcohòlic (% vol.): 11.8o
Sucres reductors (gr/L): <3
Acidesa (gr/L ac. tart.): 6,5 pH: 2,85
Temperatura de servei: 6-8oC
Mètode tradicional Verema manual Agricultura ecològicaLlopart Néctar Terrenal- De postres semidolç Corpinnat

La dolça essència de la generositat d‘una terra i de l’ancestral tradició familiar.
Elaborat amb dos vins monovarietals ben contrastats i amb un licor d’expedició envellit en bóta que li aporta el grau de dolcesa òptima i unes delicades pinzellades aromàtiques i gustatives.
L’aliat perfecte per a plats dolços i maridatges atrevits, recupera l’antiga fórmula que combina frescor absoluta i sensacions llamineres. Dignifiquem i recuperem el mític vi de postres amb bombolles.
NOTA DE TAST
Color groc-daurat, amb reflexos d’or brillant. El seu nas mostra una àmplia paleta aromàtica, amb matisos acaramel·lats, de cítrics vermells i fruita blanca madura. En boca és cremós i corpori, amb una bona acidesa que li dóna vivesa i frescor. Postgust suau, persistent i saborós. És un escumós especialment concebut per acompanyar harmònicament les postres, encara que també ofereix un bon maridatge amb plats agredolços, foies i formatges blaus.
FITXA ANALÍTICA
Varietats de raïm: Xarel·lo (50%) Parellada (50%) Criança mínima en ampolla: superior a 20 mesos Grau alcohòlic (% vol.): 11,8o
Acidesa (gr/L ac. tart.): 6,1
Sucres reductors (gr/L): 38 pH: 3,05
Temperatura de servei: 6-8ºC.
Mètode tradicional Agricultura ecològica Verema Manual


Llopart Integral Brut Nature Reserva Corpinnat

Fresc, lleuger i suau, màxima expressió dels matisos varietals de l’Heretat can Llopart de Subirats.
Joc de matisos, textures i varietats que ofereixen a aquest escumós un caràcter jovial i divertit embolcallat d’una sedosa cremositat, profunditat i sensació de frescor vital.
NOTA DE TAST
Color groc pàl·lid, brillant i lluminós. De bombolla fina i alegre. Mostra gran riquesa d’aromes que li confereixen una complexitat molt atractiva i exòtica, jocs aromàtics de pomes, préssecs, i pinyes ben conjuntades. En boca és lleuger i suau, molt fresc i bon nervi.
FITXA ANALÍTICA
Varietats de raïm: 40% Parellada, 30% Xarel·lo, 30% Chardonnay Criança en ampolla: superior a 24 mesos
Grau alcohòlic (% vol.): 11.50
Sucres reductors (gr/L):<3
Acidesa (gr/L ac. tart.): 6,6 pH: 2.90
Temperatura de servei: 6-8ºC


Llopart Panoramic Brut Llarga Criança Corpinnat

Llopart Panoramic és paisatge en la seva màxima expressió, on la trilogia clàssica del cor del Penedès ens mostra la seva cara més amable i àmplia, combinant perfectament volum i complexitat amb frescor i diversitat aromàtica.
NOTA DE TAST
Bombolla molt fina. Aromes complexes de llarga criança: matisos derivats de les mares, torrats, mel i fruits secs, amb lleugeres pinzellades reductores. En bona és ampli i estructurat, molt cremós, amb un perfecte equilibri sucre-acidesa. Gust persistent i amb caràcter.
FITXA ANALÍTICA
Varietats de raïm: Xarel·lo (50%) Macabeu (40%) Parellada (10%) Criança mínima en ampolla: superior a 70 mesos
Grau alcohòlic (% vol.): 11.9
Acidesa (gr/L ac. tart.): 6,2
Sucres reductors (gr/L): 6
pH: 3,00
Temperatura de servei: 8-10oC
Mètode tradicional
Verema manual
Agricultura ecològica Remogut manual en pupitres


Llopart Brut Nature Reserva Corpinnat


NOTA DE TAST
Color groc pàl·lid molt brillant. De bombolla fina i molt integrada. Penetrant i net, amb records a fruites blanques i cítriques en perfecte equilibri, totes elles acompanyades de delicats tocs torrats i cremosos fruit de la seva llarga criança.
FITXA ANALÍTICA
Varietats de raïm: Xarel·lo (45%), Macabeu (35%), Parellada (20%) Criança mínima en ampolla: 36 mesos
Grau alcohòlic (% vol.): 11.6o
Sucres reductors (gr/L): <3
Acidesa (gr/L ac.tart): 5,9
pH: 3.00
Temperatura de servei: 6-8oC
Mètode tradicional Verema manual Agricultura ecològica


Llopart Leopardi Brut Nature Llarga Criança Corpinnat

Insígnia històrica de la casa fruit amb un cupatge especial, selecció dels millors vins monovarietals que més destaquen per la seva elegància i potencial evolutiu. Elaborat en honor a Bernardus Leopardi, el primer viticultor de la família, documentat en un pergamí manuscrit en llatí de 1385, d’on s’inspira la tipografia de l’etiqueta.
NOTA DE TAST
Color daurat pàl·lid, molt brillant i seductor. De bombolla molt fina, permanent i delicada. Aroma complexa i fragant, carregada d’elegants notes especiades, fruites blanques madures i notes pastisseres. Gust extremadament equilibrat, sec i suau, ric en sabors i exquisits tocs torrats i torrefactes, fruit del seu prolongat envelliment.
Reiteradament reconegut per les principals guies de vins i pels tastadors més prestigiosos que l’han convertit en un referent de les bombolles d’alta qualitat.
FITXA ANALÍTICA
Varietats de raïm: Xarel·lo (45%), Macabeu (40%), Parellada (15%) Criança mínima: 82 mesos
Grau alcohòlic (% vol.): 11.8o
Sucres reductors (gr/L): <3
Acidesa (gr/L ac. tart.): 5,6
pH: 2,95
Temperetaura de servei: 8-10oC
Mètode tradicional
Verema manual
Agricultura ecològica Remanat manual en pupitres


Llopart Most Flor

EL MOST
Líquid vegetal, essència pura del fruit de la terra. Sinceritat de la varietat Xarel·lo.
LA VINYA
Xarel·lo de la vinya vella del Joan del Pep (2007) al Clos dels Costers.
ELABORACIÓ
Verema manual amb selecció acurada del raïm. Desrapat i trepitjat per tal d’iniciar una maceració a baixa temperatura durant 8 hores. Premsat suau del raïm i passades 24 hores clarificat per decantació. Seguidament embotellat i estabilitzat al bany maria, preservant al màxim les característiques organolèptiques i les propietats naturals del most.
EL PROJECTE
Col·laborem amb la Fundació Amics Joan petit Nens amb càncer, aportant els beneficis obtinguts en el Most Flor Llopart. Aquesta fundació té com a objectiu la recaptació de fons destinats a la investigació, suport i atenció als nens i nenes amb càncer i a les seves famílies i està vinculada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, St. Pau i Bellvitge.
NOTA DE TAST
Color groc pàl·lid. Bona riquesa d’aromes primàries i de fruita blanca i fresca. En boca entrada dolça, final untuós i llaminer. Manté el nervi amb una suau acidesa, que el fa sentir viu en boca, tot i la seva dolçor. Ideal per acompanyar foies i formatges, pastisseria i dolços.
Pel fet de no estar sotmès a un filtratge agressiu, pot tenir pòsits naturals. Data de consum preferent de 3 anys de l’embotellat, indicada a l’etiqueta. Una vegada obert conservar a la nevera i consumir abans de 48 hores.
Sense alcohol
No conté sulfits ni additius
Varietat de raïm: 100% Xarel·lo Verema Manual
Agricultura ecològica


D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades