Botiga Maridatges Paisatges

Celler Mas Llunes, viticultors centenaris a l’Empordà

Celler Mas Llunes DO Empordà

Celler Mas Llunes a l’Empordà

Celler Mas Llunes

Celler Mas Llunes a Garriguella, l’Empordà

L’Antoni i la Gemma Roig saben que són hereus d’un llegat familiar que es remunta al 1.389, quan els seus avantpassats comencen a conrear vinyes a Garriguella. Generacions arrelades a la terra empordanesa, collint raïm, fent vi i ja pels volts de 1.830 posant en marxa una fàbrica d’alcohol que després s’ampliarà a la producció de licors. I cada generació alterna una vocació : més cap als destil·lats, més cap a la vinya. A l’Antoni, malgrat haver fet enginyeria industrial, el crida la vinya, i l’any 2.000 decideix aixecar el Celler a la finca del Mas Llunes. 

Treballen amb varietats autòctones com la Garnatxa i la Carinyena i extremen les atencions a les seves vinyes ja que el secret de la seva qualitat està en cuidar la matèria primera. A Celler Mas Llunes acostumen a dir que d’unes vinyes extraordinàries en surt un raïm extraordinari. I d’un raïm extraordinari en surt un vi excepcional. Aquesta és la principal raó per la que només elaboren vins de vinyes pròpies, algunes amb més de cent anys d’antiguitat.

http://www.masllunes.es

Els vins de Mas Llunes a GourmetCatalunya

Garnatxa d’Empordà Ambre – Vi dolç

Vi Dolç
Elaboració
Elaboració tradicional amb maceració prefermentativa del most amb les pells del raïm; inici espontani de la fermentació amb els llevats auctòctons i aturada amb afegit d’alcohol neutre de vi.
Assemblatge de vàries anyades amb un envelliment mig de 4 anys en bótes de roure francès.
Varietats
Garnatxa Roja 100%
Nota de tast
Color ambre. Aromes intensos d’orellana, fruits secs, pell de taronja, caramel torrat, pastisseria, mel. En boca és potent, saborós, dolç i equilibrat.

.

Cercium- Vi negre amb bóta

Negre amb bóta
Varietats:
Garnatxa negra
Samsó
Sirà
Cabernet Sauvignon
3 mesos en bóta. DO Empordà
NOTA DE TAST: Color cirera amb rivet violeta. Aroma fresca, expressiva, intensa, especiada, amb tocs de xocolata i molt afruitada (cirera, nabiu…). En boca és fresc, ample, estructurat, amb molta fruita i notes discretes de roure ben integrat.
MARIDATGES: És un vi molt versàtil, combina molt bé amb carns blanques i vermelles, embotits, formatges, amanides i entrants vegetals, marisc, peix i arrossos.

Rhodes- vi negre amb bóta

Negre amb bóta
Varietats:
Carinyena
Garnatxa negra
Sirà
Envellit 12 mesos en bótes de roure francès Allier de torrat mitjà i lleuger
NOTA DE TAST: Color cirera intens. Aroma concentrada, mineral, amb torrats de fruita madura, roure i espècies. En boca és potent, fresc, complex, mineral, balsàmic, amb fruita molt madura i tanins ben integrats.
MARIDATGE: Especialment indicat per acompanyar carns blanques i vermelles, caça, aus, embotits, formatges curats, llegums estofades i arrossos.

D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades