Botiga Maridatges Paisatges

Celler Vall Llach a Porrera (DOQ Priorat)

Celler Vall Llach, rigor, qualitat i territori

El Celler Vall LLach a Porrera

l’Albert Costa, enòleg i propietari

Celler Vall Llach a Porrera (DOQ Priorat)

El celler Vall Llach va ser fundat als inicis dels anys 90 per Enric Costa i Lluís Llach, a Porrera, un dels nou pobles que conformen la D.O.Q. Priorat, al sud de Catalunya. La primera verema del celler va ser al 98 i va arribar al mercat a finals de l’any 2000. Les divises obsessives que imposen a totes les accions i processos del celler són rigor, qualitat i territori.

Filosofia d’empresa, microproducció controlada

Al celler aposten per la microproducció controlada de les finques i “trossos” per tal que la qualitat prevalgui sempre per damunt de la quantitat. De la mateixa manera, s’han marcat un sostre en l’expansió de la producció i creixement, per no perdre mai el control personalitzat i exhaustiu en cada un dels processos. Tot això i el caràcter únic del Priorat els permet oferir uns vins fascinants i exclusius.

L’entorn: Porrera (Priorat)

El Celler neix al poble de Porrera, i vol ser una expressió vitivinícola arrelada al territori. Fidel a aquest sentiment, pretenen que a cada ampolla s’hi degustin les magnífiques possibilitats del vi del Priorat, amb les especificitats concretes de Porrera, els seus costers i el seu terme. Vall Llach es sent compromès amb el poble que l’acull, i els seus vins volen ser la millor expressió d’aquest compromís. Aquest és el motiu principal pel que Vall Llach és al mig del poble, a La Final i a Cal Baldrich.

El secret més preuat dels vins del Priorat: la llicorella

Quan camines per les vinyes i trepitges les catifes de llicorella, sense adonar-te’n quedes absort per l’embruix d’un color blau-gris, quasi brillant; o pel ventall de tonalitats ocres, si la pissarra és més ferrosa. És llavors quan comprens que el que estàs trepitjant és un dels tresors més preuats del Priorat i la clau més secreta de la qualitat dels seus vins. El cep i les seves arrels, busquen penetrar les minúscules escletxes de la llicorella, entrant en una estranya relació d’amor i odi, de supervivència i destrucció. Gaudir d’aquest espectacle és una porta oberta a la comprensió dels “perquès” profunds que permeten la personalitat exclusiva del most que després s’hi recol·lectarà. Des de Vall Llach afirmen orgullosos que el seu millor enòleg el tenen dalt de les muntanyes, a les vinyes. No és cap modèstia, i tothom al Celler, des del cos tècnic fins al pagès, procura que el fruit d’aquesta relació entre els ceps i la llicorella, arribi a cada ampolla el més fidelment possible.

https://www.vallllach.com/

Els vins del Celler Vall Llach a GourmetCatalunya

Embruix

El vi més popular del Celler
S’elabora amb raïm provinent de ceps que majoritàriament no arriben als 30 anys i que estan plantats en propietats del Celler.
Són ceps de carinyena, garnatxa, cabernet, merlot i syrah, en finques repartides per una geografia molt extensa, en altituds i orografies diverses, i en les que la insolació prové de tota la Rosa dels Vents.
Amb aquestes variants i la presència de la llicorella, Celler Vall Llach obté un most de gran estructura i complexitat que li permet elaborar l’Embruix.
VINIFICACIÓ
Fermentació del raïm derrapat en dipòsits d’acer inoxidable de 2500 i 5.000 l de capacitat.
Fermentació a Tª controlada entre 25º i 29º C al llarg de 17 dies amb pigeage diari i remuntatges suaus.
Maceració postfermentativa de 12 dies seguida d’un premsat suau.
La fermentació malolàctica es realitza 100% en dipòsits d’inoxidable.
CRIANÇA
El vi passa a bótes (225 i 300 l) de fusta de tercer i quart vi de roure francès amb torrat lleuger i mitjà de gra fi.
Es realitza un trasbals durant la criança de 12 mesos.
Grau alcohòlic……15%
92 Punts Peñin
.

D’altres packs que proposem

Entrades Relacionades