concurs fio 2017 - premis als millors olis d’oliva verge extra

premis als millors olis verge extra:  dop terra alta, dop siurana i comarques de la ribera d’ebre, la terra alta i el priorat

 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/

XV Concurs d’Olis d’Oliva de les Comarques

del Priorat, Ribera d’Ebre i Terra AltaOlis emparats per la DOP Terra Alta

1r. Premi- Serveis Agraris Maiva, de Batea.

2n. Premi- Caterra Agrícola i Secció de Crèdit de la Pobla de Massaluca.


Olis emparats per la DOP Siurana

1r. Premi- Agrícola i Secció de Crèdit de la Palma d’Ebre (Ribera d’Ebre)

2n. Premi-Agrícola de Garcia SCCL


Olis sense predomini de la varietat arbequina.

1r. Premi-Alanterres SLU, d’Horta de Sant Joan (Terra Alta)

2n. Premi-Mas d’en Clos, de Móra d’Ebre


Olis amb predomini d’arbequina

1r. Premi-Oleum Naturale, de Rasquera (Ribera d’Ebre)

2n. Premi-Agrícola Sant Antoni Abat SCCL, de Móra d’Ebre


Millor Oli ecològic

Biocaseres de Caseres


La FIO ha tancat la seva quinzena edició amb “un salt qualitatiu”, gràcies a les noves propostes, com la ‘Nit de l’Extraverge’, on 150 persones van gaudir de la vintena de tapes servides pel xef, estrella Michelin, Jeroni Castells, o el miler de racions que es vam servir en l’esmorzar de la clotxa.
D’Algars - olis d’oliva verge extra 100% Empeltre

BioCaSeReS neix entusiasmats per amics i coneguts, que al tastar l’oli d’oliva que ens fèiem per a consum propi ens varen animar a donar-lo a conèixer a la resta del món. Som una petita empresa familiar agrària, lligada a la terra, de la que obtenim  la nostra matèria prima : les olives per produir un oli d’oliva de gran intensitat en aromes i duna qualitat excel·lent..Varietats Empeltre i  Picual Som una Empresa familiar, descendents d’agricultors dedicats per més de cinc generacions al cultiu de l’Olivera a Horta de sant Joan i la Terra Alta. Ens dediquem amb cura a les varietats Empeltre i Picual amb les que elaborem un Oli d’Oliva Verge Extra que ha estat premiat en múltiples certàmens internacionals.
EMPELTRE

Varietat d'origen molt antic, el seu nom prové de la paraula catalana "empelt", que sembla que va ser la forma en què es va introduir a la zona del Baix Aragó. L'arbre és de gran desenvolupament, quan es conrea en bones condicions ecològiques. La seva maduració és primerenca i té lloc durant la primera quinzena de novembre. Els fruits, de grandària mitjana i peduncle molt llarg, es troben poc visibles a l'interior de la copa, a causa de l'espès fullatge i aconsegueixen un color negre intens en la maduració.

Produeix olis de gran qualitat i presenta un bon rendiment en oli (20-23%) i el k720 de 0,06 indica que es tracta d'olis immillorables. L'oli té un atractiu color entre groc daurat i or vell. El seu gust és afruitat al principi de la campanya i recorda, igual que el seu aroma, a la fragància del fruit de l'olivera. Posteriorment, en el transcurs de la campanya es torna lleugerament dolç, transparent i amb un sabor suau i molt agradable 


ARBEQUINA

Varietat el nom de la qual prové d'Arbeca, poble de Lleida, on es va iniciar el seu cultiu. Probablement és la varietat més estesa a Catalunya. Arbre de vigor mitjà, de port obert i forma globosa, produeix fruits petits i esfèrics. Es presenten arraïmats, amb un bon rendiment en oli (20-22%). És una varietat molt productiva i d'entrada en producció precoç. Rústica i resistent a les gelades i el seu fruit madura a partir de la segona quinzena de novembre. Produeix un oli d'excel·lent qualitat, molt benvolgut per a la composició d'olis i cupatges i es destina fonamentalment a l'exportació. A les diverses comarques oliveres es distingeixen diferents tipus d'oli segons sigui l'època de recol·lecció. 

XV Concurs d’Olis d’Oliva de les Comarques

del Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta


Premi al Millor Oli de la Fio 2017

Premi per harmonia i equilibri- Serveis Agraris Maiva, de Batea.

Premi per intensitat de fruita i potència- Oleum Naturale, de Rasquera (Ribera d’Ebre)


Terres de L’Ebre, Olis DOP Terra Alta Empeltre i Arbequina

L’oli verge extra Az-Azeytun s’obté d’una terra d’oliveres llegada dels àrabs, com el propi nom d’aquest oli verge extra indica i que és com l’escriptor àrab Al-Idrisi (segles X a XII) va anomenar la “terra d’oliveres” o “província de l’oli”, que era el territori solcat per les valls dels rius Ebre, Segre i Cinca.Terres de L’Ebre,100% Arbequina

Oli d’oliva verge extra d’arbequina, en sistema de producció ecològica sense adobs ni pesticides de síntesi química, amb el màxim respecte per al medi ambient i obtenint així un aliment de la màxima qualitat.

Un dels productors  d’oli verge extra de CatalunyaTerres de L’Ebre, Varietats Empeltre i  Arbequina Aproximadament el 90% dels membres de la Cooperativa Caterra tenen oliveres que conreen amb cura per a collir una oliva d’lata qualitat que és processada en les premses de la cooperativa.Terres de L’Ebre, Olis DOP Siurana 100% Arbequina

La Palma d’Ebre pertany a la comarca de la Ribera d’Ebre però és troba allunyada del riu, a la part més alta i septentrional de la comarca i al límit amb les Garrigues i el Priorat.+ Olis Verge Extra d’Alta Qualitat a la Terra Alta

100% oli d’oliva verge extra de La Terra Alta

L’oli Mas Beturià és un oli de collita pròpia i 100% arbequí en el que s’ha cuidat al màxim tot el procés, des de la producció del fruit fins a l’elaboració i l’envasat


per veure’n més...

millors olis d’oliva verge


 

Mostra Gastronòmica de les Garrigues

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

9 dels millors restaurants de la comarca participen en aquestes jornades culinàries que ens porten les millors exquisides gastronòmiques de la terra a taula. Menús pensats i treballats a partir de l’alta professionalitat de les cuineres i els cuiners per fer brillar els excel·lents productes que el territori ens ofereix.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

XV Concurs d’Olis d’Oliva de les Comarques del Priorat, Ribera d’Ebre i Terra Alta

El títol de millor oli de la FIO 2017 s’ha repartit enguany entre l’oli Az-Azeytun, de Serveis Agraris Maiva Batea (DOP Terra Alta), i la l’Oli Oleum Naturale, de Rasquera (Ribera d’Ebre). El primer ha estat guardonat per “la seva harmonia i equilibri” i el segon per ser un oli amb predomini d’arbequina, “fruitat i amb potència”.

>> cliqueu damunt el nom de cada productor per accedir a la seva plana completa i enllaços

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants i Fondes

a Catalunya

millors cuines del País

Restaurants i Fondes

a Les Garrigues

millors cuines de Lleida

Escapades Gourmet

Hotels amb encant

tast & relax al teu país

temps de collita / arriben els millors olis d’oliva :)

La Cuina de l’Oli al Montsià

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Santa Bàrbara és reconeguda pels fruits de la seua terra: oliveres

i cítrics la posen de relleu en el mapa gastronòmic català. I ara, temps de collita, restaurants de la vila ens preparen els seus saborosos menús degustació per xalar a taula.

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

Camins d’or líquid al Segrià Sec

amb els millors Olis d’Oliva Verge Extra

Del 9 de novembre al 16 de desembre de 2018, el Segrià.

Els Camins d’or líquid al Segrià Sec ens permeten descobrir el paisatge, els pobles i la gent que fan possible que gaudirm d’alguns dels millors olis d’oliva verge extra del món. Cada cap de setmana activitats de festa, tast i descoberta a una vila del camí.