mercat del préssec d’ordal a sant pau d’ordal-subirats

venda de préssec d’ordal, maridatge música a les vinyes, taller gastronòmic, degustació i venda de gelat de préssec...

 

Mercat del Préssec d'Ordal

compra directa a pagès


Cada cap de setmana trobareu el préssec d’aigua, vermell i sucós al nosttre mercatMercat del Préssec d'Ordal

Dissabtes i Diumenges dels mesos de Juny, Juliol i Agost. Horari del mercat: de 9h a 14h.
Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal a Subirats


Durant tota la temporada del mercat podreu tractar directament amb els productors i adquirir préssecs acabats de collir: de l’arbre a casa! També hi trobareu representació dels cellers i productors locals de Subirats amb activitats per gaudir, en família o amics, de l’enoturisme, la gastronomia i el turisme actiu.


A banda de la venda de préssecs i productes de la terra, el dia de la inauguració hi ha activitats per als més petits, com la narració del conte infantil “El millor préssec del món”, el projecte educatiu “la vinya dels nens” de l’Escola Sant Jordi de Sant Pau o la degustació de gelat de préssec d’Ordal. A més, es podrà gaudir en família de la passejada gratuïta en temps de collita.


La gastronomia de la zona i els restaurants que cuinen plats amb préssec d’Ordal en les seves cartes també serà present al mercat, així com la programació del XVI Festival de Música a les vinyes que enguany arriba carregat de novetats.


De manera sostenible, per als visitants que durant el cap de setmana de la inauguració arribin en tren i agafin una bicicleta a l’estació de tren de Lavern per anar al mercat se’ls oferirà un descompte promocional en el preu del lloguer de la bicicleta.Inauguració del 14è

Mercat del Préssec d'Ordal

Programa

Mercat del Préssec d'Ordal

9/06/2019 , Subirats

El Mercat del Préssec d’Ordal arrenca aquest cap de setmana a Sant Pau d’Ordal on es podran adquirir els primers préssecs de la temporada. La inauguració serà el diumenge 09 de juny a les 11.30 hores, amb Santi Amigó del restaurant Cal Xim de Sant Pau d’Ordal i veí del municipi que donarà el tret de sortida a la temporada del préssec d’Ordal 2019.


Un any més, a la plaça Subirats trobareu préssecs en les condicions òptimes de maduració i podreu tractar directament amb els productors i adquirir préssecs collits directament de l’arbre al mercat i a taula. També trobareu altres productes de la terra com mel, melmelades, oli d’oliva i la possibilitat de comprar cava i vi directament dels cellers elaboradors de Subirats que participen en el maridatge de préssec i cava. Cada celler té una data confirmada per fer el maridatge al mercat.


El  programa d’activitats del dia de la inauguració de 10h a 14h incorpora un taller de bosses pintades amb préssec per anar al mercat adreçat al públic infantil i una passejada guiada en temps de collita per gaudir en família de la terra del Préssec d’Ordal. També es presentarà el projecte educatiu “La vinya dels nens” de l’Escola Sant Jordi de Sant Pau d’Ordal, i els visitants podran arribar en tren i agafar una bicicleta a l’estació de tren de Lavern per anar al mercat,  promoció amb un descompte en el preu del lloguer de la bicicleta i una bossa de roba per comprar els préssecs de regal. Al mercat hi trobareu també un punt d’informació i venda d’entrades del Festival Música a les vinyes que enguany arriba a la dissetena edició.


Durant la temporada gastronòmica del préssec els restaurants locals treballen el préssec d’Ordal en les seves cartes, i altres elaboradors de la comarca porten a plaça els seus productes artesans elaborats amb préssec d’Ordal, com el gelat de préssec d’Ordal elaborat per Torrons García Sirvent o la cervesa artesana Flor d’Ordal de BeerCat, aquests productes es podran degustar i comprar al mercat el dia de la inauguració.


Fulletó_préssec_d’Ordal


Programa inauguració Mercat del Préssec d’Ordal 2019

www.pressecdordal.cat


www.turismesubirats.cat 

El préssec d'Ordal

L’anomenat Préssec d’Ordal, conreat a Subirats, és un dels productes de més qualitat amb què compta el municipi, a banda dels seus vins i caves i la gastronomia.


L’alt valor qualitatiu d’aquests préssecs és conseqüència de dos factors molt importants i que no es donen enlloc més. Per una part, el tipus de sòl calcari característic del nostre municipi, i per l’altra la seva condició de conreu de secà que li dóna un aroma i un gust difícil de trobar en altres varietats. Si a aquests dos factors li afegim el fet de que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, tot plegat fa que el préssec d’Ordal sigui conegut per les seves excel·lents qualitats aromàtiques i gustatives.


El préssec d’Ordal es cull entre principis del mes de juny i mitjans d’agost. Us convidem a que vingueu a tastar-lo i el pugueu comprar directament al productor, fet que garanteix que el producte estarà en les seves condicions òptimes de consum.Els pagesos elaboradors d’aquest producte, amb denominació d’origen pròpia, el venen directament collit de les seves terres, i el Mercat és la millor oportunitat per aconseguir-lo, amb degustació inclosa del combinat de caves de Subirats i Préssec d’Ordal “Música a les Vinyes” per a tots els compradors.


Informació turística

El Mercat del Préssec d’Ordal se situa a la Plaça Subirats al bell mig de Sant Pau d’Ordal durant els mesos de juny, juliol i agost.

L’horari del mercat és de 10 h a 14 h. (Cal tenir en compte que el mercat depèn de l’estat de maduració i de collita de la fruita i, per tant, de vegades s’avança o s’endarrereix la inauguració o clausura d’aquest).

Per saber-ne més

Associació de Productors del Préssec d’OrdalVENDA DE PRÉSSECS De 9h a 14h. Lloc: Plaça Subirats

A càrrec dels Productors del Préssec d’Ordal.

Parades de pagesos:

  1. Ca la Marieta. Productor No11. Joan Planas Massana.

  2. Olivella Font Clara. Productor No016. Josep Olivella Rossell.

  3. Pau Jan. Productor No 019. Josep Ràfols Vendrell.

  4. Ton Font. Productor No007. Anton Font Llopart.

  5. Família Esteve Ràfols. Productor No 006. Josep Esteve Ràfols.

  6. Manel Massana. Productor No013. Manel Massana Vallès.

  7. Fruita Catasús. Productor No003. Pere Catasús Vilamós


Des de la creació de l’entitat, cada membre té un número assignat. Així, la marca més el número de productor serveixen per autentificar i garantir que el préssec que s’ofereix és 100% d’Ordal.VENDA DE PRODUCTES ARTESANALS

A càrrec dels productors locals de Subirats

Parades

Les Filos, melmelades i almívars

Melmelades Set Pots

Mel Can Mallofré

Vinyet, Melmelada Penedès

Oli Ferré Amell

Hora: 9h a 14h. Lloc: Plaça Subirats

 

gust de bon temps : préssecs d’Ordal

Mercat del Préssec d’Ordal a Subirats

Inauguració 9 de juny de 2019 i mercat els Caps de setmana de juny, juliol i agost, Sant Pau d’Ordal - Subirats, l’Alt Penedès

La inauguració serà a 2/4 de 12 i dóna el tret de sortida a la temporada 2019. A la plaça Subirats es podrà adquirir l’autèntic préssec d’Ordal, i altres productes de proximitat com mel, melmelades o oli d’oliva. Un any més, destaquem les degustacions de préssec acompanyat de cava, i la possibilitat

de comprar vi i cava directament dels cellers elaboradors de Subirats que participen en el maridatge.

No deixeu de venir al Mercat del Préssec durant els mesos d'estiu, tots els caps de setmana de juny, juliol i agost, de 9 a 14 hores. Us hi esperem a tothom a Subirats, Capital de la vinya!