mercat de la fruita dolça de piera

mercat del préssec de la fortesa, visita a les caves pagès entrena, botifarrada popular, concentració de cotxes clàssics...

 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html

El Préssec de la Fortesa

al Mercat de la Fruita Dolça


El préssec de la Fortesa i altres fruites dolces del nostre municipi creixen en un clima suau i les pluges abundoses durant la primavera i la tardor, els vents poc freqüents i les hores de sol en una terra profunda i franca i amb un alt contingut en calcària. Aquests factors són decisius a l’hora de determinar les característiques pròpies de les fruites FORDAL: coloracions molt intenses, uniformes i brillants, textures fortes i compactes, adequat contingut en glúcids i aromes excel·lents.

Una varietat de fruita que de ben segur trobarà paladars que la sabran apreciar, per això els pagesos la volen donar a conèixer tant a la població com a l’exterior. Estem davant d’una de les accions de promoció que han de servir per dinamitzar el sector de la fruita i donar una empenta al petit empresari local que veu com la situació actual provocada per la crisi, afecta el seu negoci.


Mercat de la Fruita Dolça de Piera

El mercat de la fruita dolça va engegar la 6a temporada en una jornada plujosa. Tot i així, els compradors fidelitzats no van deixar d'assistir-hi.

Aquest diumenge 4 de juny, el mercat de la fruita dolça va oferir la primera jornada de la 6a temporada en un matí plujós que no va impedir que hi portessin la fruita dolça característica de la temporada: principalment préssec de la Fortesa, albercocs, melons, cireres i peres.

El mercat, organitzat per les regidories de Turisme i de Comerç s'ubica a la rotonda on hi ha el nou CAP de Piera i compta amb productors que exposen els seus productes, collits i portats directament de l'arbre.

Podeu visitar el mercat de la fruita dolça tots els diumenges d'estiu, fins a mitjan setembre. Per a la jornada del diumenge 2 de juliol s'ha previst una concentració de motos i cotxes clàssics com a activitat complementària per als visitants del mercat.


 

Mercat de la Fruita Dolça de Piera

Juny fins Agost 2017, Anoia >> Des de les regidories de Promoció Econòmica i Sanitat de l’Ajuntament s’aposta per aquest tipus de comerç amb l’objectiu principal de potenciar el mercat de la fruita dolça, això sí, amb una ubicació que la farà especial i molt visible per als qui arriben i se’n van de la nostra població. El mercat s’instal·larà els diumenges d’estiu, de 9 del matí a 2 del migdia, a la Av.Ctra.d’Igualada, davant del nou CAP.

Mercat de la Fruita Dolça

de Piera


Promoció del producte autòcton

El 16 de juny va començar a Piera el Mercat de la Fruita Dolça, principalment amb préssecs de qualitat i producte autòcton cultivat a les vinyes dels pagesos pierencs. El mercat s’instal·la els diumenges d’estiu fins a setembre a la vorera del costat de la rotonda de la B-224 en direcció a Capellades, al costat de l’accés dret del polígon industrial. En total seran 9 parades de productors locals les que s'instal·laran en aquesta ubicació.

Des de les regidories de Promoció Econòmica i Sanitat de l’Ajuntament s’aposta per aquest tipus de comerç amb l’objectiu principal de potenciar el mercat de la fruita dolça, això sí, amb una ubicació que la fa especial i molt visible per als qui arriben i se’n van de la nostra població.

La venda d'aquest producte compta amb l'organització d'activitats paralel·les, com maridatges, balls folklòrics, xerrades del CAP als esplais d'estiu per a la promoció del consum saludable de fruita dolça i explicació a càrrec d'algun dels pagesos sobre com es cultiva el préssec i quins usos se'n pot fer.

Els pagesos elaboradors d'aquest producte, amb denominació d'origen Penedès, el venen directament i acabat de collir de les seves terres, i el Mercat és el millor aparador per donar-se a conèixer.  L'alt valor qualitatiu del préssec de la Fortesa, amb denominació d'origen Penedès, és conseqüència de dos factors molt importants: es tracta d'un cultiu 100% de secà en un terreny argilós i molt calcari, característiques que fan que el fruit que se'n deriva tingui unes qualitats difícils de trobar en altres regions on el conreu del presseguer també és estès.

Si a aquests factors hi afegim el fet que el producte es cull en les condicions òptimes de maduració, això fa que el préssec de la Fortesa sigui conegut per les seves excel·lents qualitats aromàtiques i gustatives. La collita comença a principi de juny i finalitza a mitjan setembre. La recol·lecció de préssec pot allargar-se durant tota la campanya, gràcies al reg de què disposa la zona.

A part de l’Ajuntament de Piera, donen suport a aquesta iniciativa la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal, les entitats ADV FORDAL Fruita Dolça i Producció Integradawww.viladepiera.cat/actualitat/noticies/6a-temporada-de-la-fruita-dolca