jornades gastronòmiques del polp i l’arròs a la ràpita

menús amb pop i arròs als restaurants de sant carles de la ràpita, packs de gastronatura ..

 
 

Amb tot el bon gust  del delta de l’ebre !

 

Jornades del Pop i l’Arròs a La Ràpita

Del 14 de setembre al 7 d'octubre de 2018, La Ràpita, Montsià

Setze restaurants de la Ràpita participen enguany en les 27enes Jornades Gastronòmiques del Polp i l’Arròs

que s’enceten aquest divendres 14 de setembre i s’allargaran fins al 7 d’octubre. Són les jornades deganes

del calendari gastronòmic rapitenc i consoliden el municipi com a referent gastronòmic del sud de Catalunya.

Jornades Gastronòmiques del Polp i l’Arròs

a Sant Carles de La Ràpita


Del 14 de setembre al 7 d'octubre de 2018, Montsià


“La unió i perseverança dels restauradors a l’hora de tractar i presentar una àmplia oferta basada en dos productes tan autòctons de la badia dels Alfacs i el Delta de l’Ebre com són el polp i l’arròs han permès mantenir aquestes jornades al llarg de gairebé trenta anys i amb un nivell de qualitat excel·lent”, ha destacat l’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, en la presentació, que ha tingut lloc a l’Espai Gastronòmic del Mercat Municipal. Caparrós ha remarcat també que precisament aquesta veterania culinària mantinguda al llarg dels anys “reforça el paper del municipi com a capital gastronòmica”.


Els restaurants que s’han involucrat en les jornades són El Caliu, La Ribera, Albert Guzman, Miami Can Pons, Marieta Taperia, Cal Manú, Ventall Freddy, Les Palmeres, L’Alberg, Noves Algues, Arrosseria Llansola, Can Batiste, Varadero, Mar y Luz, Juanito Platja, i Casa Ramon Mariners. Tots ells oferiran menús a preus que oscil·len entre els 30 i els 40 euros que inclouen plats com l’arròs melós de polp, el braç de polp amb llit de parmentier d’albergínia fumada, el carpaccio de polp amb salsa verda o el tradicional polp de roca solsit a l’estil rapitenc.


Enguany, l’inici de les jornades, pocs dies després de la fi de la veda biològica, coincideix amb un volum de captures de polp molt considerable, que garanteix un bon abastiment de producte per elaborar els menús.  En els cinc primers dies de pesca des del retorn de les barques d’arrossegament al mar han estat gairebé 12 les tones de polp pescades, segons ha explicat el secretari de la Confraria de Pescadors verge del Carme. A subhasta, el polp roquer s’està pagant a un preu mitjà de 9 euros el quilo.


Per atreure també clients de fora del municipi, l’Estació Nàutica ha preparat uns packs de gastronatura a partir de 83 euros que inclouen el dinar de les jornades, una nit d’allotjament i esmorzar, una activitat com kaiac, bici o un curs de paddle Surf i l’assegurança.


La presentació, a l’Espai Gastronòmic del Mercat, ha comptat amb la presència, a més de l’alcalde i del secretari de la Confraria, de membres dels sector de la restauració: Elena Queralt i Imma Bòria –aquesta última presidenta del Col·lectiu de Cuina- i del vicepresident de l’Estació Nàutica Joan Pons.
Descobreix un mar d’activitats

a Sant Carles de La Ràpita

Sant Carles de la Ràpita ens ofereix un ampli ventall d’activitats de turisme actiu al territori: de la descoberta de la seva història, a la natura viva dels aiguamolls, dels fruits de la terra a les activitats culturals i gastronòmiques. Enamora’t d’un paisatge de frontera entre el mar i la muntanya, entre el secà i el regadiu, entre el País Valencià i Catalunya...

http://turisme.larapita.cat


Jornades Gastronòmiques del Polp i l’Arròs

a Sant Carles de La Ràpita

Del 14 de setembre al 7 d'octubre de 2018, Montsià


informació, menús i adreces :

>> turisme.larapita.cat/MENÚS I RESTAURANTS.pdf
 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html