cardona sabors del 1714

projecte de recuperació de la cuina catalana del segle XVIII als restaurants de cardona

 

Sabors del 1714 a Cardona, descobreix, viu i tasta història!

D’octubre a desembre 2015, Bages >> Diversos restaurants de Cardona han recuperat plats de cuina històrica catalana a partir de receptes originals del segle XVIII. Us convidem a gaudir de Cardona amb tots els sentits. Un viatge al passat a través del paladar. Cuina tradicional amb productes de qualitat i de proximitat.

Veniu a assaborir una experiència gastronòmica única!

ANAR A HOTELS I RESTAURANTS DE CARDONA

DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html

Sabors del 1714

a Cardona

D’octubre a desembre 2015, Bages >>


  Presentació dels plats de Sabors del 1714 Cardona 1915

A partir de les onze del matí es van exposar els nous plats, amb els ingredients que en formaven part i, seguidament, una comissió interdisciplinar d’experts va valorar la seva qualitat.


L’alcalde de Cardona, Ferran Estruch, va posar de relleu la bona feina que fan els restaurants cardonins que assoleixen un alt nivell de qualitat i que estan disposats a innovar participant en aquest projecte de recuperació de la cuina del 1714. Va remarcar que l’Ajuntament està al costat dels seus restaurants i dona recolzament a les iniciatives innovadores que potencien l’oferta turística cardonina.


El comitè d’experts, encapçalats pel catedràtic Toni Riera, catedràtic d’Història Medieval de la Universitat de Barcelona, va posar de relleu la importància de recuperar la cuina històrica catalana com a una part molt significativa de la nostra història comú i va lloar la qualitat i l’encert dels restaurants en la preparació de les receptes de cuina històrica. Va fer notar que es percep una evolució i millora del mestratge dels restaurants participants que van acumulant experiència en la interpretació de les receptes.


La cuina del 1714 permet assaborir uns plats diferents als que habitualment trobem en els restaurants catalans, recuperar uns sabors totalment perduts en la cuina catalana actual, amb l’aroma d’un gran nombre d’espècies que aporten perfums subtils i noves experiències per als nostres paladars. El col·lectiu de restaurants cardonins que participa en aquest projecte oferirà a les seves cartes aquests plats i menús del 1714 durant tota la temporada de tardor-hivern perquè els turistes que vulguin conèixer el patrimoni històric de Cardona i la seva participació en la Guerra de Successió, a més de fer visites guiades de gran qualitat al castell i els carrers de la vila, puguin assaborir els plats que es servien a les taules benestants dels protagonistes d’aquell període històric. Una experiència excepcional, amb tots els sentitspropostes gastronòmiques de tardor hivern

2015 – 2016. 

Seleccions Cuina de Tardor

GourmetCatalunya & PaísdeVinsLa Cuina del Bolet als

Restaurants del Berguedà

De setembre a novembre de 2015 Jornades gastronòmiques >> Una quinzena de restaurants del Berguedà us ofereixen les millors receptes en els seus menús de cuina amb bolets. 

SABER-NE MÉS
  Selecció de Garnatxa Blanca

DO Terra Alta

Aquesta primera selecció va dedicada doncs, com no podia ser d’altra manera - Festa del Vi de Gandesa, obliga - a la garnatxa blanca de la DO Terra Alta. En els propers dies i setmanes us n’anirem presentant més, sempre amb la qualitat i una manera d’entendre la vinya i el vi molt personal.  Salut i #GarnatxaBlanca :)   

 FITXA COMPLETA I NOTA DE TAST SELECCIÓ GARNATXES BLANQUES DOTAMostra Gastronòmica-cuina

de l’oli de Les Garrigues

Del 31 d’ octubre al 13 de desembre 2015 >> XXI Mostra Gastronòmica per tal de fomentar i donar a conèixer la cuina característica de la nostra comarca així com el sabor tan especial que l'oli d'oliva dóna als nostres plats.
La Mostra tindrà lloc els caps de setmana i festius del 31 d’octubre al 13 de desembre.

SABER-NE MÉS DE LA MOSTRA GARRIGUES

ANAR A HOTELS I RESTAURANTS DE LES GARRIGUES


  1. Del 29 d’ octubre al 29 de novembre 2015 >> Mostra Gastronòmica de La Garrotxa. Els restaurants adherits a aquesta mostra oferiran menús amb el prat de la mostra en els seus establiments durant aquests dies. SABER-NE MÉS

  2. De l’1 al 29 de novembre 2015, Montsià>>Jornades Gastronòmiques la cuina de l’oli a Santa Bàrbara. Els Restaurants de Santa Bàrbara oferiran menús amb oli com a principal ingredient. SABER-NE MÉS

  3. Del 13 al 29 de novembre 2015 >> La 9a edició de les Jornades Gastronòmiques de l’Oli Siurana, una iniciativa en la que participaran 16 restaurants de la ciutat, què oferiran a les seves cartes un plat especial en el que el gran protagonista serà l’oli Siurana nou. SABER-NE MÉS


 

Sabors del 1714

a Cardona

D’octubre a desembre 2015, Bages >>


Cardona, inclosa dins l’itinerari turístic “Ruta 1714”, participa en el projecte de recuperació de plats de cuina històrica catalana del segle XVIII.

Gràcies al treball d’investigació de la Dra. Maria Ángeles Pérez Samper (Universitat de Barcelona) amb la Fundació Institut Català de la Cuina i de la Cultura Gastronòmica , al procés d’assessorament conduït per Montserrat Coberó i la coordinació de l’Ajuntament de Cardona i la Fundació Cardona Històrica, els diferents restaurants de Cardona us ofereixen, enguany, plats basats en receptes recuperades en el temps.


LA PROPOSTA


Diumenge, dia 4 d’octubre, es van presentar a la plaça de la Fira de Cardona els nous plats que oferiran durant la temporada de tardor-hivern 2015-2016 els set restaurants cardonins que participen en el projecte Sabors del 1714 i que són Cal Borrasca, El Centru, La Plantada, La Premsa, La Volta del Rector, Petit Perico i Vilars Rurals, juntament amb l’allotjament rural Torre d’en Bofill que l’oferirà als seus clients.