ranxets: la cuina a torredembarra

plat de ranxets als plats dels restaurants de torredembarra, promocions i sortejos...

 

Ranxets: La cuina a Torredembarra

Del 20 de març al 31 de desembre 2017, Tarragonès >>
www.turismetorredembarra.cat Diptic Campanya Ranxets.pdf 

Ranxets: La cuina a Torredembarra

Del 20 de març al 31 de desembre 2017, Tarragonès >> Es coneix com a " Ranxo" el menjar fet perquè degustin un grup més o menys nombrós de persones i que generalment es compon d'un sol plat, com els que feien els pescadors a bordo de les seves barques per donar de menjar a tota la barcada o l'àpat que els pagesos menjaven al tros... Ranxets doncs, ha esdevingut la manera singular d'anomenar aquest àpats de cuina modesta.

Ranxets: La cuina a Torredembarra

Del 20 de març al 31 de desembre 2017, Tarragonès >>


" Si haguéssim de triar un plat que fos representatiu de la cuina torrenca, segurament ens decantaríem pel Bull"

Aquesta frase, està extreta del llibre de receptes autòctones " Ranxets, la cuina a Torredembarra", un recull de plats que han estat sempre presents en la dieta dels torrencs durant moltíssimes generacions, fets amb ingredients i productes bàsics del mar i del camp, que tothom tenia a l'abast a casa seva: alls, tomàquets, fruits secs, oli, vi , vi ranci, verdures i peixs de temporada.

Una generosa varietat que van des dels escabetxos, als musclos marinats, asmarris, alls cremats, fideuejats, romescos variats: sípia, pop, truita amb suc, bacallà amb tomàquet, xirles amb all i ceba, bull a l'all i pebre...

Es coneix com a " Ranxo" el menjar fet perquè degustin un grup més o menys nombrós de persones i que generalment es compon d'un sol plat, com els que feien els pescadors a bordo de les seves barques per donar de menjar a tota la barcada o l'àpat que els pagesos menjaven al tros... Ranxets doncs, ha esdevingut la manera singular d'anomenar aquest àpats de cuina modesta.

Aquest tipus de cuina , encara ben viva avui dia, és la que es vol promocionar a través de la campanya " Ranxets, la cuina a Torredembarra" oferint, amliant i dinamitzant la gastronomia torrenca a través dels restaurants participants. Cada restaurador tindrà plats de Ranxets a la seva carta principal i durant tot l'any s'aniran actualizant segons els productes de mercat i/o temporada; oferint així una diversificació continuada dels diferents "Ranxets" que sempre es podrà consultar en :http://gastronomiquestorredembarra.cat/ranxets/

Al llarg de tot l'any tindran diversitat d'actes de dinamització i difusió de la cuina local torrenca amb promocions i sortejos entre les persones que omplin aquesta butlleta amb 5 segells diferents dels restaurants participants.
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html