barcelona ja té el seu primer restaurant 3 estrelles michelin

el restaurant lasarte de martín berasategui - paolo casagrande guanya el seu tercer macaró

 
DEL  MAR
DEL_MAR.html
XOCOMEL
XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
http://www.gourmetcatalunya.com/CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
DELICATESSEN.html
MERCATS
MERCATS.html
RESTAURANTS
RESTAURANTS.html
NITGOURMET
NITGOURMET.html
ESCAPADES
ESCAPADES.html
FORMACIÓ
FORMACIO.html
AGENDA
AGENDA.html
DEL CAMP
DEL_CAMP.html
PORTADA
PORTADA.html
LLET & LACTIS
LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/

Poques novetats anunciades per a la Guia 2015

Sense allunyar-se massa de les previsions, a Catalunya 4 baixes i una nova incorporació a la llista d’estrelles michelin.

La nova estrella ha estàt pel restaurant Pakta de l’Albert Adrià a Barcelona ( cuina nikkei, fusió peruana-japonesa-catalana).


Per altra banda ha perdut temporalment l’estrella el Restaurant 41 graus dels germans Adrià en aquest cas degut al seu trasllat a un nou local més espaiós i que els possibilitarà portar a terme la cuina que volen. Està anunciada la seva reobertura per la primavera de 2015 amb el nom d’Enigma.


Baixes definitives i baixes temporals en les estrelles catalanes


Una altra baixa ha estat la de Mas Pau d’Avinyonet de Puigventós degut a que el Xavier Sagristà  (cuiner)i el Toni Pérez (gerent) es disposen a obrir un nou projecte a l’Empordà.


El Restaurant La Llar , que tenia estrella michelin des del 1982, la perd per tancament del local. En Joan Viñas i la Teresa Garrido es jubilen després de 40 anys d’una gran feina.


Finalment, la 4a estrella perduda ha estat la de l’Aliança d’Anglès per la prematura mort del cuiner Lluís Feliu. Malgrat tot, l’Aliança ha reobert les seves portes gràcies a l’empenta de les seves filles amb una cuina menys sofisticada però sense renunciar a la qualitat, ara amb el nom d’Aliança 1919

Novetats estrelles michelin catalanes 2014

En l’edició d’enguany no hi ha hagut grans sorpreses i sí la confirmació de l’alt nivell de la cuina que es fa al nostre país. Cinc noves estrelles ( dues que podem considerar una renovació ), i cap baixa són una bona collita en la michelinada 2014.

NOVES ESTRELLES MICHELIN 2014

NOVETATS ESTRELLES MICHELIN 2013      

LLISTA COMPLETA I ACTUALITZADA ESTRELLES 

QUÈ DEIEN LES PREVISIONS DE NOVES ESTRELLES?

Pugen a 3 i 2 estrelles?

No descartarem doncs fins a darrera hora una tercera estrella per a Les Cols o  Moments.

Mereixedors de la segona ho són Ca l'Enric a La Vall de Bianya, i és clar, el xef Nandu Jubany de Can Jubany (Calldetenes), o els barcelonins Roca Moo, Dos Cielos i Caelis.

primeres estrelles? El restaurant Compartir (Cadaqués) amb Mateu Casañas, Eduard Xatruch i Oriol Castro, els tres ultims caps de cuina d’ El Bulli.

La Taverna del Clínic, amb en Pepe Simoes i els seus dos fills i un espai renovat.

Pakta i/o Espai Kru de l’Albert i el Ferran Adrià a Barcelona

Restaurant AQ (Tarragona) AQ d'Ana i Quintín

Pa i Raïm (Palafrugell-Girona) amb la Roseta Jorba Duran i en Pep Feriol Casas Antaviana (Figueres-Girona) amb Carles Fabregó i Rosina Miserachs

 

©JoséCarlosGarcía

4 noves estrelles michelin pels restaurants catalans

hoja santa ( adrià-mendez ),disfrutar ( castro-casañas-xatruc ),

tres macarrons  ( aldana ) i emporium ( família jordà )

Nova edició 25 de novembre  2015>>> El Parador Hostal dos Reis Catòlics, a Santiago de Compostel·la, ha estat l'escenari en el qual e s’han donat a conèixer les noves estrelles Michelin per la Guia 2016. Quatre nous estels pels restaurants catalans : dos a Barcelona, Hoja Santa ( xefs Albert Adrià i Paco Méndez ) i Disfrutar ( xefs Oriol Castro, Mateu Casañas i Eduard Xatruc )  Tres Macarrons ( xef Miquel Aldana ) a El Masnou i el Restaurant Emporium ( xefs Salvador, Màrius i Joan Jordà ) a l’Alt Empordà.

NOVES ESTRELLES 2016 : ressenyes restaurants i dades de contacte


LLISTA COMPLETA I ACTUALITZADA ESTRELLES 2015 

La Guia Michelin 2017 comença a fer justícia : Barcelona ja és capital

23 novembre 2016, Mas Marroch, Girona >>> Ha saltat la sorpresa, i contradient el que la mateixa guia havia expressat als mitjans de comunicació fa només unes setmanes, el nou 3 estrelles si que és d’una capital : el Lasarte de Barcelona.

No han estat ni l’Àbac ( aspirant de fa anys ) ni el Moments, ni l’Enoteca, sinó la cuina de Martín Berasategui i el xef italià Paolo Casagrande els qui han vist reconeguda la seva tasca. amb el tercer “macaron” Michelin.

Llista resumida i actualitzada noves estrelles Michelin 2017

11+1 inspectors >> travesses i novetats estrelles Michelin 2017 

ANAR A  PLANA ESTRELLES MICHELIN per comarques   

©Mas Marroc,  cúpula Àgora