productes de temporada - estiu

temps de préssec, nectarines, melons, síndries, fruita dolça, tomàquet, amanides...

 
DEL  MAR
DEL_MAR.html
XOCOMEL
XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
DELICATESSEN.html
MERCATS
MERCATS.html
RESTAURANTS
RESTAURANTS.html
NITGOURMET
NITGOURMET.html
ESCAPADES
ESCAPADES.html
FORMACIÓ
FORMACIO.html
AGENDA
AGENDA.html
DEL CAMP
PORTADA
PORTADA.html
LLET & LACTIS
LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/

Mercat del Préssec d’Ordal

Dissabtes i Diumenges dels mesos de Juny, Juliol i Agost. El mercat del préssec de l’Ordal es troba ubicat a la plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal i permet l’intercanvi comercial directe entre els productors de Préssec de l’Ordal i consumidors amants de la qualitat al paladar. Horari del mercat: de 9h a 14h. Plaça Subirats de Sant Pau d’Ordal.

SABER-NE MÉS

► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html

Fira de l’Oli

Juncosa de les Garrigues

28 i 29 de novembre 2015 >> Venda d’oli a la Cooperativa (Oli d'Oliva Verge Extra 100% d'Olives Arbequines) i parades a la plaça de productes d’elaboració artesana.


SABER-NE MÉS

Vad’Oli a Tarragona

Mostra Gastronòmica

27, 28 i 29 de novembre 2015 >> Tarragona Gastronòmica presenta un any més, aprofitant el marc de la Festa de l'Oli 2015, una mostra culinària que maridarà amb olis de la DOP Siurana, oferint diferents aperitius amb oli ...

SABER-NE MÉS

Vad’Oli a Tarragona

Cuina de l’Oli

Del 19 al 29 de novembre de 2015, els restaurants participants de Tarragona Gastronòmica, us sorprendran amb propostes saboroses i creatives.

SABER-NE MÉS

Mostra de l’Oli Verge Extra

a Les Borges Blanques

29 de novembre 2015,Les Garrigues >> El proper diumenge 29 de novembre, tindrà lloc la III Mostra de l'Oli Verge Extra de Qualitat de la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques.

SABER-NE MÉS

Festa de l’oli nou

d’Almoster

Diumenge 6 de desembre 2015, Baix Camp>> Una festa per tal de promocionar l’oli d’oliva de les collites del poble amb la iniciativa de la Cooperativa Agrícola d’Almoster, l’ajut de l’Ajuntament d’Almoster i també de tots els veïns del poble. Podreu degustar rostes amb el millor oli del poble.

SABER-NE MÉS

Festa de l’Oli

Mas de Pitoia

8 desembre 2015, Reserva Natural de Sebes, Flix, Tarragona >> Serà una jornada festiva en la que veure’m en viu com s’elabora l’oli de manera artesanal i podrem tastar l’oli ecològic del Mas de Pitoia (procedent de la collita d’olives d’enguany).

SABER-NE MÉS

Fira de l’oli

Baronia de Cabacés

7 de desembre 2015, Priorat >> Durant la primera setmana de desembre, la Cooperativa organitza una jornada dedicada al nostre oli, però sobretot a que els nostres clients coneguin la gent, la terra, les instal·lacions i la manera de treballar, característiques fonamentals d'aquest immillorable producte.

SABER-NE MÉS

Festa de l’oli

de la Fatarella

5 i 6 de desembre 2015, Terra Alta >> Tastar l’oli nou, els mossets gastronòmics i gaudir de les activitats de tast, tallers i festa..una magnífica proposta per passar el pont.


SABER-NE MÉS

Fires de l’oli

DOP Siurana

13 desembre 2015 >> El novembre i desembre els pobles fan olor d’oli perquè hi ha collita nova.

El dia 13 teniu fira a la Coop. Agricola La Selva del Camp-Coselva i a la Coop. Agrícola Picamoixons.


SABER-NE MÉS

Festes de l’oli a Salomó,

Serra d’Almos, La Bisbal

de Falset i Castelldans

Dissabte 5 i diumenge 6 de desembre 2015>> Tast d’oli nou, esmorzar popular, visites guiades al molí, diferents activitats per a grans i petits...des de les Garrigues, al Priorat, La Ribera d’Ebre, El Tarragonés...

SABER-NE MÉS

La Xuca

a Mas Auró

Diumenge 6 i 13 de desembre 2015, Pla de l’Estany >> Xuca els olis verges nous de Mas Auró. Si vens a Xucar, queda't a Esmorzar. El Grup Gastronòmic del Pla de l'Estany ens el prepara.

SABER-NE MÉS

L’oli nou de l’empordà al Mercat del Lleó

12 desembre 2015, Girona>> El proper dissabte 12 de desembre la DOP Oli de l'Empordà farà la presentació de la nova collita amb diferents actes al Mercat del Lleó.


SABER-NE MÉS

Mostra Gastronòmica-cuina de l’oli de Les Garrigues

Del 31 d’ octubre al 13 de desembre 2015 >> XXI Mostra Gastronòmica per tal de fomentar i donar a conèixer la cuina característica de la nostra comarca així com el sabor tan especial que l'oli d'oliva dóna als nostres plats.

SABER-NE MÉS DE LA MOSTRA GARRIGUES

Fira de la Mel i l’Oli

al Perelló

16 i 17 d’abril 2016, Baix Ebre >> En els darrers anys s'ha convertit en una de les fires més importants de les Terres de l'Ebre on es promocionen els serveis, els comerços i productes típics del nostre territori.


SABER-NE MÉS

El Tomàquet Montgrí

al Vallès Occidental

La varietat Montgrí s’ha obtingut a partir de les varietats tradicionals de tomàquet de la variant morfològica dels tomàquets de Montserrat, Pera de Girona.


SABER-NE MÉS

Fira Intercomarcal de l’oli

de les Terres de l’Ebre

30 i 31 de gener, Ribera d’Ebre >>> La FIRA INTERCOMARCAL DE L’OLI es celebra amb la voluntad de difondre i promocionar els diferents olis que es produeixen a les nostres terres, especialment de les DOP Montsià, Terra Alta i Siurana.


SABER-NE MÉS

Venda de productes

agroalimentaris de proximitat

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) promou la venda de proximitat amb el segell acreditatiu oficial després del decret aprovat el passat mes de gener pel Departament d’Agricultura.

  SABER-NE MÉS

Préssec del Ribagorçana

a Alfarràs

Els agricultors dels municipis d’Alfarràs i Almenar, al Segrià, Ivars de Noguera, a la Noguera, i Albelda i Castellonroi, a la franja d’Osca, comercialitzen el seu préssec tardà amb el nom de “Préssec del Ribargoçana”


SABER-NE MÉS

El Préssec, propietats

nutricionals

El préssec enforteix el sistema immunitari i proporciona defenses davant els radicals lliures, reforça el teixit connectiu, els vasos sanguinis i els sistema cardiovascular, accelera el trànsit intestinal...


SABER-NE MÉS

El Tomàquet Montgrí

al Vallès Occidental

La varietat Montgrí s’ha obtingut a partir de les varietats tradicionals de tomàquet de la variant morfològica dels tomàquets de Montserrat, Pera de Girona.


SABER-NE MÉS
La pera amb DOP

Les característiques pròpies de sòl i pluviometria de l'horta lleidatana, a més del curós procés de conreu i selecció de la DOP atorguen a aquestes peres més qualitat organolèptica, i resulten en general més dolces i sucoses.


  SABER-NE MÉSMercat de la Patata del Bufet a Orís

DIUMENGES D’OCTUBRE >>> Els diumenges d’octubre (2, 9, 16 i 23 ) a partir de les 9 de matí obrirà parades i  a més a més hi haurà Mostra gastronòmica de plats elaborats amb patata del Bufet. també hi haurà diferents activitats que podeu consultar al web.

SABER-NE MÉS

Compra a pagès

al Montseny

L'Agrobotiga Montseny és una iniciativa privada de punt de venta directa de 8 productors socis de la SAT Vall de Sant Marçal i alhora té la vocació de ser punt de venta d'altres productors de la zona del Montseny. 

LLEGIR-NE MÉS 

Cuina Fresca pel bon temps

En aquesta plana hi podeu trobar una selecció de receptes de temporada, amb maduixes, així com

les diferents varietats de  receptes de xató segons la localitat.VEURE LES RECEPTES


Mercats de Pagès

Mercats ecològics

Si el què voleu és poder veure i comprar el producte directe del productor als diferents mercats,

teniu la informació dels diferents Mercats ecològics / de Pagès que es fan al nostre país al següent enllaç.


SABER-NE MÉS

El Préssec  d’Ordal

El préssec de l’Ordal es troba entre els municipis de Subirats (Alt Penedès) i Avinyonet del Penedès, i és un dels productes de més qualitat de la zona.

SABER-NE MÉS

Varietats antigues

del Vallès Oriental

Les varietats antigues de tomàquet del Vallès han estat recuperades per l’Associació Llavors Orientals, un grup d’hortolans vallesans amb vocació de recuperar la biodiversitat cultivada hortícola.

SABER-NE MÉS

L’Auberge el préssec

de Benissanet

Varietat de préssec primerenc, més petit que l'ordinari ( Falset, Tarragona, Alcoi) ...


SABER-NE MÉS

Mercat de la Fruita Dolça de Piera

Des de juny fins agost 2016, Anoia >> El 16 de juny va començar a Piera el Mercat de la Fruita Dolça, principalment amb préssecs de qualitat i producte autòcton cultivat a les vinyes dels pagesos pierencs. El mercat s’instal·la els diumenges d’estiu fins a setembre a la vorera del costat de la rotonda de la B-224 en direcció a Capellades, al costat de l’accés dret del polígon industrial. En total seran 9 parades de productors locals les que s'instal·laran en aquesta ubicació.

SABER-NE MÉS