carns i embotits artesans

les millors cansaladeries, xarcuteries i mestres cansaladers-xarcuters de catalunya

 
PORTADAPORTADA.html
AGENDAAGENDA.html
RESTAURANTS
RESTAURANTS.html
NITGOURMET
NITGOURMET.html
ESCAPADES
ESCAPADES.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
 

Cansaladeria Marmi

a Berga

Berguedà >> A Carnisseria Marmi es dediquen a la cria selectiva de les millors vedelles de la comarca del Berguedà. I a més us ofereix carn de porc i tota mena d’embotits sempre d’elaboració pròpia...


Llegir-ne Més    

Ca la Teresona

Xarcuteria Degustació

Vic,Osona >> Ca la Teresona, la xarcuteria del carrer dels Argenters i un dels comerços més antics de Vic, és, curiosament, la pionera a obrir un espai de degustació, just a sobre la botiga.


Llegir-ne Més     

Riera Ordeix

llonganissa de Vic

Pocs països i poques ciutats poden presumir de cases com la que ens ocupa : ubicada encara avui al mateix lloc on va iniciar la seva activitat pionera el 1.852, la Plaça dels Màrtirs de Vic.

Llegir-ne Més

Botifarres cuites

L’embotit i la cuita de la carn, sang i/o menuts del porc ha sigut una de les maneres tradicionals de conservar la proteïna  animal durant els mesos posteriors a la matança en un país on la carn ha estat sempre un bé escàs. Gràcies a això però, la perícia i creativitat dels nostres cansaladers al llarg dels segles ha donat com a resultat una de les gammes d’embotits més variades, extenses i saboroses de tot el continent europeu.


Botifarra blanca

o cueta

És un dels embotits més consolidats en els nostres hàbits de consum, adient no només per  consumir-la tota sola sinó com a ingredient en tota mena d’àpats.


Llegir-ne Més

Botifarra d’ou

típica de Dijous Gras

Aquesta botifarra és típica, a Catalunya, del temps del Carnestoltes i, especialment, del Dijous Gras o Llarder. Es menja sola, amb pa o amb truita.

Llegir-ne Més

Botifarra negra

embotit cuit amb sang

Feta amb sang i els menuts del porc, és un embotit tradicional molt ric en ferro. Un dels plats més emblemàtics que porta botifarra negra són les faves a la catalana.

Llegir-ne Més

Botifarra de perol 

Gironina i del Maresme

És una botifarra tradicional de les comarques Gironines  molt saborosa. "Perol" és la caldera on es couen les botifarres...


Llegir-ne Més

► 
Jornades Gastronòmiques del mes
info i enllaços
►http://www.gourmetcatalunya.com/JORNADES_GASTRONOMIQUES/CATALUNYA-JORNADES-GASTRONOMIQUES.html