fira de la tòfona de la conca a vilanova de prades

què fer avui a tarragona? mostra de tòfones, concurs de gossos tofonaires, degustacions de vins i tastets gastronòmics  ..

 

Fira de la Tòfona a Vilanova de Prades

Fira de la Tòfona i Concurs de gossos

tofonaires de Vilanova de Prades


Cap de setmana del 11 i 12 de gener de 2020, el Camp de Tarragona


Durant la jornada, se celebra també el concurs de gossos tofoners, el més gran dels concursos que es fan arreu del territori i que és el major revulsiu de la fira i que genera gran expectació entre el públic assistent.


PROGRAMA FIRA DE LA TÒFONA DE LA CONCA

DISSABTE DIA 11/01/2020

10 h - 16 h - OBERTURA PÚBLIC

11 h - INAUGURACIÓ AUTORITATS

12 h - SHOW COOKING 

13 h - SHOW COOKING

 

DIUMENGE DIA 12/01/2020

10 h - 16 h - OBERTURA PÚBLIC

10.30 h - 11.30 h -  JORNADES TÈCNIQUES

12 h - CONCURS GOSSOS TOFONAIRES

14 h - EXHIBICIÓ CANINA

16 h - TANCAMENT

 

+INFO:

Web: http://www.vilanovadeprades.cat/La IV Fira de la Tòfona de la Conca

es consolida a Vilanova de Prades


L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Vilanova de Prades, Tòfona de La Conca i Serra de Prades han presentat aquest matí els actes de la IV Fira de la Tòfona de Vilanova de Prades que es celebrarà els dies 11 i 12 de gener.


Amb showcookings del restaurant Deliranto i Quatre Molins, el clàssic concurs de gossos tofoners, degustació de tapes amb tòfona, tast i maridatge de vins de la DO Conca, mercat de la tòfona i moltes més activitats per foodies, curiosos i professionals.L’acte ha comptat amb l’assistència de l’il·lustríssim senyor Artur Miró i Palau, Alcalde de Vilanova de Prades; el Sr Josep Ramon Guiu, president de l’AEH Conca de Barberà i gerent de Serra de Prades i el Sr. Dídac Espasa, gerent de Tòfona de La Conca.


Així doncs, el pròxim 11 i 12 de gener, el poble de Vilanova de Prade acollirà la quarta edició de la Fira de la Tòfona, un gran esdeveniment al voltant d’un producte altament reconegut i, sovint, desconegut. “Ho fem a Vilanova de Prades  perquè  és  una  de  les  zones  més  productives  d’aquest  fong  tant especial. Els nostres avantpassats ja vivien de la Tòfona”, comenta Guiu.


La jornada es consolida a la regió en aquesta 4a edició que per primer cop s’allarga dos dies:

El primer dia està més destinat a un públic curiós que ve a conèixer i gaudir de la tòfona i la gastronomia, amb maridatges i showcookings amb xefs de renom com Rafael Muria del Restaurant Quatre Molins o Nil Bono del Restaurant Deliranto, recentment guardonat amb una Estrella Michelin.


El segon dia està més destinat a un públic professional o tècnic, amb activitats com el concurs de gossos tofoners, l’exposició canina multiraça i la jornada tècnica: Plagas y enfermedades en truficultura.


“Aquest any hem fet un pas endavant. Amb la col·laboració de l’ajuntament i de l’Associació d’Hostaleria de La Conca hem pogut ampliar els dies de la Fira per no solapar actes” comenta Dídac Espasa.


Aquest any, totes aquelles persones que vulguin aprofitar la fira al 100% poden quedar-se a dormir als bungalows del Càmping Serra de Prades i dinar o sopar als restaurants del poble que han preparat per l’ocasió menús i plats amb la tòfona com a protagonista.


La fira també té lloc per la presentació de llibres, aquest any d’un de solidari que porta per títol L’aiguat de Sant Marc, ell no ho volia fer. Un acte de la Riuada Solidària, l’iniciativa ciutadana que recauda fons per ajudar als damnificats de la riuada del Riu Francolí.


Durant els dos dies hi haurà un mercat km 0 amb productes gastronòmics de la zona,  tapes  amb  tòfona,  venda  de tòfona, degustació de vins de la DO Conca i dinar trufat que es servirà als restaurants del poble.


“Amb la tòfona volem aconseguir, també, que aquest producte sigui la porta per descobrir el territori i lligar la part de cultiu amb la part de turisme, donant vida a aquests dos actors” diu Artur Miró i afegeix que “amb la Fira també volem desmitificar el preu de la tòfona. Amb 2 euros i mig més per plat és un festival de tòfona. El preu/kilo és elevat però la quantitat que s’utilitza és molt petita”.


Com comenta Guiu “La IV Fira de la Tòfona és el principi, perquè els propers mesos, els restaurants de La Conca serviran el menú de la tòfona i presentarem la nova Associació d’Hostaleria de la Conca. Tot això ajudarà a promocionar el producte i també la comarca”.


 

és temps de tòfona d’hivern!

Cap de setmana del 11 i 12 de gener de 2020, la Conca de Barberà  >>

A mitjan gener, a Vilanova de Prades se celebra la Fira de la tòfona i el Concurs de gossos tofoners. En aquest esdeveniment, hi podreu gaudir de les jornades tècniques, dels expositors del sector, d'un showcooking, sempre de la mà d'un xef de prestigi i que posa en valor aquest tresor gastronòmic, i de la fira  tofonaireamb punts d'exposició i venda de productes Km 0, de degustacions de tapes amb tòfona i vi local.

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..