tres tombs 2020 a catalunya

què fer aquest cap de setmana? festes de sant antoni i sant sebastià : tres tombs, calderades, balls...

 

Festes dels Tres Tombs a Catalunya

Festes de Sant Antoni, Sant sebastià , Sant Vicenç i festes dels traginers >>

La tradició pagesa de beneir els animals del mas per Sant Antoni va passar després als altres grans beneficiats per la força de matxos, mules i cavalls : els traginers. I així, les festes van perdurar i fer-se grans en les principals viles i ciutats pageses i comercials del país : Valls, Vilafranca, Igualada, Manresa, Vic, Castellterçol, Balaguer... s’han convertit en referents de les “passades” dels Tres Tombs.

Tres Tombs 2020 a Catalunya

Festes de Sant Antoni


Valls, Taradell, Maçanet de la Selva i Martorell inicien el calendari de les festes de sant Antoni, els traginers i els 3 tombs.

Aquesta llista està fet en ordre creixent de data, començant pels Tres Tombs més matiners i seguint per les festes de Sant Antoni i Sant Sebastià, per continuar amb més Tres Tombs i les festes de Sant Vicenç el darrer cap de setmana de gener.

Les fires amb un vessant més gastronòmic tenen plana pròpia i tot i  sortir en aquesta columna general, hi trobareu l’enllaç per saber-ne més del que hi fan.
Tres Tombs 2020: 3r diumenge de febrer!


Tres Tombs de Vic

Propera edició: 15 i 16/02/2020


La festa començarà a les 9 del matí amb un esmorzar popular a l’aparcament del Sucre i a les 11 arrencarà la rua. Pels volts de 2/4 d’1 del migdia hi haurà la benedicció davant de l’església del Carme. Com a preàmbul, per dissabte s’ha convocat, al carrer Manlleu, un Mercat dels Tres Tombs, a base d’olis i vins nous.


Tres Tombs d'Albinyana

El diumenge 16 de febrer arribarà a les Peces la XIX edició de la tradicional festa dels Tres Tombs.

El programa de la festa comença amb la concentració de carruatges i esmorzar a les 9 del matí.

La sortida dels Tres Tombs és a les 12 del migdia, amb la posterior benedicció, passejada pels carrers i lliurament de records als participants.


Tres Tombs de La Roca del Vallès

Febrer 16, 2020

Amb Fira Gastronòmica dels 3 Tombs a la plaça de l’Era. 

La festa en honor a Sant Antoni Abad, patró dels animals, té els seus orígens als anys 70 del segle XX. Aquest acte festiu esdevenia un homenatge principalment als animals i a la gent dedicada a les feines del camp. En honor al Sant, es realitzava una processó que anava acompanyada d'una desfilada on els carros es guarnien amb branques del bosc i flors i en la qual es donava 3 voltes a l'església, fet que amb el pas del temps, ha donat lloc a que aquesta festa s'hagi popularitzat amb el nom de "Els Tres Tombs". En l'actualitat, i tot i que es conserven bona part de les tradicions que li donaren origen, la festa té un valor més rememoratiu tot representant un acte de record d'aquelles èpoques no tan llunyanes en què els animals eren el principal mitjà de transport i una eina de treball insubstituïble.

http://www.laroca.cat/actualitat/agenda/festa-de-3-tombsTres Tombs de Terrassa

Febrer 16, 2020

Dissabte 15 i diumenge 16 de febrer de 2020

Organitzador: Amics de Sant Antoni Abat de Terrassa

 

Programa: 

Dissabte, 15 de febrer a les 19.30 h

Celebració de la Santa Misa

A la catedral del Sant Esperit de Terrassa, amb la presència de la bandera, junta directiva i socis

Diumenge, 16 de febrer a les 9 h

Reunió dels senyors associats i simpatitzants

A Can Boada (dipòsit d'aigua) on seran obsequiats amb un esmorzar de germanor.

A les 11 h

Formació de la comitiva

Carruatges i cavalcadures que intervindran a la tradicional cercavila

A les 11.45 h

Cercavila

Itinerari: camí de Can Boada, avinguda de Can Boada, ronda Ponent, avinguda Josep Tarradellas i rambla d'Ègara

A les 15.30 h

Dinar de germanor

A les 18 h

Ball

Amenitzat per una orquestra de renom


Festa dels Tres Tombs a Ripollet

Diumenge 16/02/2020

Aquest cap de setmana, torna la festa de Sant Antoni Abat a Ripollet, en la seva 127a edició. Els actes començaran el dissabte amb la presentació del programa de la festa i actuacions, i continuaran durant tot el matí del diumenge, fins ben entrada la tarda. A més, durant tot el cap de setmana hi haurà el mercat d'artesania de Sant Antoni, que es trobarà a la plaça de Pere Quart, on s'hi podran tastar tota mena de productes artesanals i tradicionals.


Festa dels Traginers a Balsareny i Mercat del Traginer

Propera edició: de 14/ al 16/02/2020

La Festa dels Traginers, que se celebra el diumenge abans de Carnaval i hi congrega una gran gernació de persones, està considerada ...>> BALSARENY-FESTA-DELS-TRAGINERS
Tres Tombs 2020: 2n diumenge de febrer!


Tres Tombs de Santa Eulàlia de Ronçana

Diumenge 9/02/2020

Tres Tombs de Santa de Eulalia de Ronçana

Diumenge, 9 de febrer de 2020

diumenge 09/02/2020 a les 8:30

Lloc: Centre Cívic i Cultural La Fàbrica

Organitza: Amics del Cavall


- A La Fàbrica: Esmorzar popular, vi i aigua 3 euros. 

De La Fàbrica a l'Església: Cercavila, missa solemne i repartiment dels panets de Sant Antoni en acabar, gentilesa de Ronçana Comerç Actiu. Seguidament, Tres Tombs i benedicció dels animals amb carquinyolis i vi bo per a tothom.

http://www.ser.cat/festa-dels-tres-tombs-2020Tres Tombs de Santpedor

Diumenge 9/02/2020

Organitzats per Equiset aquests Tres Tombs de Santpedor com d’altres que es celebren per aquest dies a Catalunya, són un exemple ...

Es tenen notícies d'aquesta festa des de l'any 1326. Llavors funcionava com a confraria.

Totes les feines i oficis hi estaven agrupats, tenien els seus sants patronals i amb els anys, van convertir-se en el que en deien "els gremis".

La festa, en aquells temps, consistia en unes passades dels genets amb els cavalls , podríem dir "els tres tombs". Aquestes passades eren conegudes con "les Riambaldes", i el recorregut passava pels carrers del voltant de l'església de Sant Pere.Al s. XX, arriba el seu màxim esplendor, amb la benedicció dels animals, les curses d'ases i someres i el ball de nit.

Tres Tombs de Santpedor

Aquest diumenge, carruatges, genets i animals ompliran un any més el barri antic en una nova festa de Sant Antoni a Santpedor. Us adjuntem cartell amb tota la informació

https://ca-es.facebook.com/ajuntamentsantpedor/


FESTA DELS TONIS - CALLDETENES

Diumenge 9/02/2020

Diumenge, 10 de febrer de 2019 (De 09.00 h a 13.00 h)

Cavalls i carruatges es concentraran de bon matí a la zona esportiva de Calldetenes, davant de l'institut, on faran un esmorzar. 

A mig matí començarà el passant que recorrerà els carrers del centre del poble fins a la plaça Onze de Setembre, i després retornarà al punt de partida.

A les 1/4 d’una la comitiva passarà per davant de l'església per rebre la benedicció. 

També a la plaça Onze de Setembre, a partir de les 10h, s'hi ubicarà un servei de lloguer de ponis perquè els més petits hi facin passejades i així s'involucrin també en aquesta festa tradicional.


A més, el centre del poble acollirà també durant tot el matí un Mercat de vi i formatge que omplirà d'aromes i sabors els carrers del poble, amb vins procedents bàsicament de l'Empordà però també d'altres indrets de Catalunya i amb bons formatges catalans d'elaboració artesana.


Tres Tombs de Calldetenes

Diumenge, 9 de febrer de 2020 (De 09.00 h a 14.00 h)

A les 9h: Esmorzar al parking de l'Institut

A partir de les 10h: Passeig amb poni a la Plaça

A les 11.45h: Benedicció
Tres Tombs 2020: els matiners de febrer!


Tres Tombs a Cabrera de Mar

Diumenge 2/2/2020 de les 12:00 a les 14:00

Carrers del centre de la vila.

Desfilada de cavalls i carruatges per fer ofrena a Sant Antoni fent Tres Tombs pels carrers del centre del poble.

L’ EMCAB Band tocarà durant la desfilada.

Ho organitza: Amics dels Tres Tombs i Tradicions Cabrera de Mar
Tres Tombs a La Llacuna

Diumenge 2/02/2020

El dissabte 2 de febrer, un tomb pels voltants de la Llacuna. A 2/4 de 10 del matí sortida, des de la plaça Major, a peu, amb bicicleta… i  amb cavall  A les 11 del matí, trobada de tots els participants i esmorzar de germanor al castell, a l’esplanada de l’Aplec. Cal portar-se l’esmorzar però s’oferirà coca per a tots els assistents.


El diumenge 3 de febrer, es faran els Tres Tombs. Amb l'arribada de cavalls i carruatges a l'esplanada de l'escola s'oferirà esmorzar als participants i al migdia s'iniciaran els Tres Tombs. L'últim Tomb finalitzarà a la plaça Major on es farà la benedicció. En acabat hi haurà coca i mistela per a tothom.

Horari: 9:h arribada dels cavalls i 13 hores inici dels tres tombs

Ho organitza: Comissió dels Tres Tombs
Festes de Sant Blai, Festa Major d'Hivern de La Fatarella

Cap de setmana del 1 al 4 de febrer de 2020

No són els Tres Tombs però és una festa tradicional d’hivern on els animals de peu rodó i la festa en són l’eix vertebrador.

En honor a Sant Blai, celebració de les festes majors d'hivern de La Fatarella amb quatre dies d'actes religiosos i populars per a grans i petits, entre els quals destaca la ballada de jotes, les nits d'orquestra i la subhasta de la llenya o de la tortada.

De l'1 al 4 de febrer, uns dies en que tots plegats ens tornarem a reunir per anar al cant de l’Aurora, a la subhasta de la llenya, a beneir i ballar la tortada, a la corrida de rucs, a ballar o als concerts.

Per més informació:

Ajuntament de la Fatarella

Pàgina web: http://www.lafatarella.cat

Telèfon: 977 413 609  /  977 413 518

Fax: 977 413 521

ajuntament@lafatarella.cat


Si us n’heu perdut algun i hi voleu donar una ullada :

>> TRES-TOMBS-DE-SANT-ANTONI-A-CATALUNYA-GENERTres Tombs 2020: 4t diumenge de febrer!
Tres Tombs de Constantí

diumenge 23 de febrer, 2020 

Una de les cites culturals amb més tradició i arrelament popular arriba aquest diumenge 24 de febrer a Constantí. Els Tres Tombs combinaran un any més festa, tradició i cultura en aquesta festivitat en honor a Sant Antoni Abat, patró dels animals domèstics i de feina, que des de l’any 1988 organitza el Cercle Cultural, Recreatiu i Esportiu, amb la col·laboració de l’Ajuntament. La cita arriba enguany a la seva XXXII edició. Us informem que si voleu participar del dinar popular que es farà el mateix diumenge al Sindicat Agrícola, podeu adquiri els tiquets a l’OAC de l’Ajuntament fins aquest divendres 22 de febrer (Preu: 8 euros. Aforament limitat)

http://web.constanti.cat/2019/02/18/xxxii-edicio-dels-tres-tombs-de-constanti/


Tres Tombs de Folgueroles

diumenge 23/02/2020 de 10:00 a 14:00

La Festa dels Tonis arriba a Folgueroles amb el ja tradicional Passant dels Tres Tombs.

Recorregut: Polígon, c/de la Font, Atlàntida, pl.Verdaguer, Rambla, c/Nou, pl.Verdaguer (benedicció), c/Major, plaça Cal Rei, Onze de Setembre, J.M.Casacuberta, carrer Cabrera, carrer de la Damunt, Onze de Setembre, carrer Puigmal, carrer Bellmunt, plaça de la Ricardera (benedicció), carrer Ricardera fins carrer Onze de Setembre, placeta de l'Elefantet, cap a Av.Poetes Catalans fins la plaça de la Font del Rector, carrer de la Font (benedicció). i acabarà altre cop al polígon.

Folgueroles és l'únic poble de Catalunya on es fan tres benediccions.

 Recomenacions pel dia de la festa:

No aparqueu en llocs que puguin dificultar el pas de la cavalcada.

Tingueu cura dels nens durant El Passant dels Tres Tombs.

Penseu que els animals a vegades tenen comportaments imprevistos que poden causar danys a les persones.

 

temps d’Hivern/ Tres Tombs a places i carrers

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..