fira de la quaresma de tortellà, l’alta garrotxa

què fer aquest cap de setmana? fira de la quaresma d’artesans a la garrotxa - pirineu de girona

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Fira de la Quaresma de Tortellà

Diumenge 10 de març de 2019, la Garrotxa - Pirineu de Girona >>

Tortellà organitza el primer diumenge de Quaresma, la seva Fira d'artesania que inclou parades amb productes elaborats amb fusta i una mostra d'oficis relacionats amb dues peces emblemàtiques del calçat  de la vila: la xiruca i l'espardenya.

Fira de la Quaresma a Tortellà

la Garrotxa - Pirineu de Girona


Diumenge 10 de març de 2019,

El programa d'actes inclou la inauguració oficial de la fira, que té lloc al matí, i un esmorzar popular a base de tripa i pota. Durant tot el dia les diverses botigues ofereixen els seus productes artesans i naturals i es poden degustar i comprar olis, embotits, formatges, pa fet amb llenya, etc. D'entre els productes més destacats hi ha els elaborats amb fusta, una de les indústries tradicionals de la localitat. Es poden trobar artesans elaboradors de culleres, forquilles i altres estris fets amb fusta de boix i faig.Benvinguts a Tortellà!

Benvinguts a Tortellà, un petit poble de més de 800 habitants situat l’Alta Garrotxa.

Encara que siguem un poble petit, comptem amb tots els serveis necessaris per una bona comoditat, ja sigui per viure o per venir-hi durant uns dies: CAP, farmàcia, escola rural, centre de dia per la gent gran, hotel i càmpings, restaurants i bars, fleques, pastisseria, carnisseries amb una gran varietat d’embotits artesanals, parc infantil pels més petits, piscina municipal juntament amb camp de futbol de gespa natural i pistes de tenis,peix fresc del dia cada dimarts, dijous i dissabte, mercat els diumenges…

Tot sempre amb aquell aire de poble que no volem perdre.


Porta de l’Alta Garrotxa

Aquesta vila, té tanta història com la té Catalunya, ja que s’estan trobant restes de l’època del Paleolític el qual en breu s’estudiaran i es classificaran de la manera que es mereixen.

No només del Paleolític, sinó que a les afores del poble, trobem el Pont del Llierca, un pont romànic on no se sap amb exactitud quina època està fet però sabem del cert que al segle XVI ja es feia servir, i es cobrava peatge per travessar-lo amb bestiar o mercaderies.

No apte pels qui tenen vertigen, ja que el pont té una altura de 28 m. sobre el nivell del riu, amb 52 m. de llargada i 3 m. d’amplada.

Tot i que vorejant la carretera, es pot baixar fins el riu i poder-se banyar els mesos més calorosos d’estiu


Poble de culleres, xiruques i música

Tradicionalment, el poble està arrelat amb la indústria de la fusta, concretament fent estris de cuina quotidians fets amb fusta de boix, on encara es poden trobar fàbriques que continuen aquesta tradició, i arrel d’aquesta indústria, els fanals de l’enllumenat públic dels carrers principals del poble llueixen com a culleres de fusta.

A més a més, als anys 50, en Joan Fontfreda hi vacrear les millors botes per caminar per muntanya, les “Chiruques” (Mercè en gallec) dites així per la mare d’en Joan i el seu soci, germà i fundador de l’empresa Lluís Fontfreda.


Però Tortellà, a part de ser terra de culleraires i de creadors de xiruques, també ha estat terra de músics. Ja al segle XVII es té constància d’alguns músics dins de la població i la consegüent creació de grups musicals, bàsicament cobles. Precisament és l’any 1875 quan es creen les primeres orquestres musicals. A partir d’aquell moment i fins al 1956 Tortellà fou testimoni del naixement de nou cobles-orquestres, cosa que en féu una de les capitals de la música sardanista de Catalunya

Podeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 

http://www.tortella.cat

 

temps d’hivern / fires d’artesans i pagesos

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..