festa de la msiteriosa llum i fira de l’aixada a manresa

què fer aquest cap de setmana? festa i fira a manresa, el bages - catalunya central

 

Fira de l’aixada a Manresa

Dissabte  i diumenge 29 de febrer i 1 de març de 2020, el Bages >>

Benvinguts a l'edició 2019 de la FIRA DE L'AIXADA, mercat medieval de MANRESA, que enguany tindrà lloc els dies 24 i 25 de febrer i que, a més, compleix la vintena edició. Una fira que ens vol transportar al s.XIV de la nostra ciutat per redescobrir els espais i els personatges del moment. La Festa de la Llum, que se celebra el 21 de febrer, rememora el misteri segons el qual, ara fa uns 650 anys, una llum provinent de Montserrat va entrar a l’església del Carme. D’aquesta manera es resolia el conflicte que havia interromput la construcció de la Sèquia de Manresa.

Fira de l’aixada a Manresa,

mercat medieval i festa de la llum


Dissabte  i diumenge 29 de febrer i 1 de març de 2020,

el Bages, Catalunya Central >>

Fira de l’Aixada

Oferta a exposar: Productes artesanals diversos + espectacles i activitats d’animació i culturals

Expositors darrera edició: 210

Primera edició: 1997Benvinguts a l'edició 2020 de la FIRA DE L'AIXADA, mercat medieval de MANRESA, que enguany tindrà lloc els dies 29 de febrer i 1 de març i que, a més, compleix la vintena edició.


Una fira que ens vol transportar al s.XIV de la nostra ciutat per redescobrir els espais i els personatges del moment.


La Festa de la Llum, que se celebra el 21 de febrer, rememora el misteri segons el qual, ara fa uns 650 anys, una llum provinent de Montserrat va entrar a l’església del Carme. D’aquesta manera es resolia el conflicte que havia interromput la construcció de la Sèquia de Manresa.


Aigua i llum són els símbols d’aquesta festa que, els darrers anys, s’ha renovat de manera impressionant amb l’organització de la Fira de l’Aixada. En aquesta festa, que se celebra el dissabte i diumenge a l'entorn de la Festa de la Llum, el barri antic de Manresa s'omple d'artesans, mestres d'antics oficis que fan demostracions de les seves arts, funambulistes, joglars i altres elements i atraccions del repertori medieval.


Els carrers plens de bullici, ambientats i engalanats com si de nou ens trobessim en ple segle XIV, les olors i la música d'altre temps transporten el visitant al cor mateix d'una festa popular molt viva, plena d'activitats, per a nens i per a grans, i amb sorpreses constants.Podeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 

http://www.aixada.cat/docs/programa20.pdf

Ajuntament de Manresa

Adreça: Passeig Pere III, 27 08242 Manresa

Telèfon: 93 875 34 10

C/e: cultura@ajmanresa.cat

Web: www.aixada.cat         www.ajmanresa.cat  


 

temps d’hivern / fira de l’aixada

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..