cap de setmana de fira avícola de la raça prat

dissabte i diumenge: mostra de pollastres i capons,  mostra gastronòmica, mercat de pagès, activitats a tocar de barcelona

 

Fira Avícola de la Raça Prat, el Pota blava

Divendres, dissabte  i diumenge 13, 14 i 15 desembre 2019, el Baix Llobregat >>

La Fira esdevé, per als pratencs i per a la gent que ens visita, una extraordinària experiència que combina d’una banda la tradició de la pagesia, a través de la qualitat dels productes de la terra, el pollastre i la carxofa del Prat, i d’altra banda una mostra de l’activitat econòmica, de la restauració i el comerç locals i de les iniciatives dels emprenedors que troben a la Fira un excel·lent espai de promoció.

El Prat Fira Avícola

¡Gaudeix de la gastronomia més local a base de Pota Blava i Carxofa Prat durant la Fira Avícola amb Platillos realitzats pels restauradors de la xarxa de restaurants:

El Prat Degusta’l.


Platillos de Pota Blava i Carxofa Prat

Els trobaràs dins el pavelló Gastronòmic a càrrec de la xarxa de restaurants El Prat Degusta’l

Divendres de 19 a 22:30h

Dissabte de 12 a 16h i de 19 a 23:30h

Diumenge de 12 a 16h

Per només 5€ el platillo, hi trobaràs: 

  1. Callos amb Carxofa Prat del Celler de l’all i oli

  2. Escudella de Pota Blava amb pilotes de Pota Blava i Mandonguilles de Carxofa Prat de la Masia Sánchez Casal

  3. Croquetes de Pota Blava i Canelons de Pota Blava de la Granja Torres

  4. Ramen de Pota Blava d’El Regust

  5. Arròs vegetarià de Carxofa Prat i amb verdures de la Cooperativa Agrícola del Prat i Arròs de Pota Blava de l’Associació de Gastronomia i Turisme del Baix Llobregat

  6. Bunyols de Carxofa Prat amb crema d'alberginies (Baba Ganush) de l’Open Culture (Projecte El Prat Solidari 2020)

  7. Fricandó de Pota Blava de l’Ona Nuit

  8. Botifarra ecològica de Carxofa Prat amb seques del Centric Gastrobar

  9. Crestes del Prat i Muffin de Carxofa Prat de de la Pastisseria Montserrantina.


Troba més informació aquí.


https://www.elprat.cat/firavicola


El Mercat de Pagès a la Fira

Diumenge 15, de 10 a 15 hores, al recinte firal, aprofiteu l’ocasió i compreu-hi les verdures més fresques del Parc Agrari del Baix Llobregat: carxofes Prat, bledes, enciams... Productes de proximitat dels pagesos del Prat que t’acosten el camp a casa.Fira Avícola de la Raça Prat

el Prat de Llobregat

Del 13 al 15 de desembre de 2019, Baix Llobregat >>

Característics per la seva pota de color blau pissarra, els pollastres potablaus són un dels emblemes de la Fira Avícola del Prat. Arriba abans de Nadal i es un espai on pots admirar la seva bellesa i tastar la seva saborosa carn. La criança dels pollastres Pota Blava del Prat està controlada per un consell regulador amb IGP. S'alimenten en un 80% de cereals i tenen un temps de criança mínim de 90 dies. Tens ganes de tastar-lo per Nadal? Al forn o la cassola, és exquisit!


Fira Tapa Pota Blava i Carxofa Prat

La Ricarda, el nou espai de Fira

La 44a edició de la Fira Avícola del Prat, la mostra que té el Pota Blava com a protagonista, estrenarà enguany emplaçament: la granja de la Ricarda. Els camps del Parc Agrari del Baix Llobregat estaran més a prop que mai del públic en aquest espai, una antiga granja lletera reconstruïda que obre les seves portes a la ciutat i la comarca.

 


600 m2 de Pavelló Gastronòmic

Èl Pavelló Gastronòmic, un espai de 600 m2 amb terrassa exterior coberta, tindrà de nou com a protagonistes els dos productes locals més reputats: el pollastre Pota Blava i la carxofa Prat. S’hi oferirà una oferta que crida a Menjar-se la Fira i on es podran degustar més de 25 tapes elaborades pels bars i restaurants del Prat que hi participen, des del divendres al vespre nit fins el diumenge al migdia.


Showcooking per a la millor tapa

Una de les activitats que tindran lloc al Pavelló Gastronòmic serà el Showcooking, organitzat per AGT, durant el qual s’escollirà la Millor Tapa Gastronòmica de la ruta Quinto Tapa, que va finalitzar el mes de novembre passat. Els restauradors finalistes i un jurat escolliran la tapa guanyadora.

Al llarg de la Fira, el Pavelló Gastronòmic estarà amenitzat per actuacions musicals i activitats adreçades als infants.


Menú de Fira, esmorzar de pagès i take away pota blava

A l’estand del Consell Regulador de la Raça Prat, també al Pavelló Gastronòmic, podreu gaudir d’un esplèndid Menú de Fira i del Take Away Pota blava. Tampoc no faltarà un dels clàssics de la Fira d’aquests darrers anys, l’esmorzar de pagès i un menú “take away pota blava” per endur a casa.

Podeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 

www.elprat.cat/firavicola


 

temps de Nadal / fires d’aviram al Baix