carnaval 2019 a catalunya - carnestoltes imprescindibles

què fer aquest cap de setmana? festes de carnaval originals, tradicionals i singulars al nostre país

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Carnavals tradicionals i singulars a Catalunya

Cap de setmana de carnaval del 1 al 3 de març de 2019, Catalunya >>

Mes enllà dels carnestoltes que celebren totes les viles i ciutats del nostre país, n’hi ha alguns que ofereixen una singularitat que els fa especials i únics, que mereixen ésser viscuts en primera persona : Solsona i els seus gegants bojos que porten la disbauxa a carrers i places, Sant Celoni i els espectaculars balls de gitanes, Prats i el ball de la Pitota, Torelló i el carnaval de Terra endins...

Carnaval 2019 a CatalunyaCarnaval de Solsona

Del 28 de febrer al 6 de març de 2019. És una de les festes més concorregudes de Solsona, i que més ha contribuït a la projecció nacional. El Carnaval fou declarat Festa d’interès turístic nacional. Destaca per la seva originalitat. Les populars disfresses han estat substituïdes aquí per les bates de tots colors i pels “gegants bojos”, que junt amb la penjada del ruc i la sàtira del sermó, són els elements més singulars del carnestoltes solsoní.


Hi havia una vegada una ciutat petita on cada any per Carnaval  penjaven un ruc del campanar.


El Carnaval de Solsona, recuperat l’any 1971 i festa d’interès turístic nacional des de 1978, té un dels seus moments àlgids en l’acte de penjar un ruc del campanar. Durant una setmana, els “gegants bojos”, les bates de colors de les comparses i la sàtira del sermó contribueixen també a fer del carnestoltes solsoní un dels més singulars de Catalunya.


GUIA DEL CARNAVAL DE SOLSONA

Bases del Concurs a Instagram per Carnaval: Bases Insta Carnaval 2019 enguany amb novetats en el premi.Més informació: carnavalsolsona.com


Horari oficina del Carnaval:

Venda d’entrades, productes del carnaval…

Dies 15 i 16 de febrer exclusivament per als socis de Carnaval.

Els dies 18, 19, 20, 21, 22, 23, 25, 26 i 27 de febrer, obert a tothom de dilluns a divendres, de 19 a 21 h, dissabtes de 10 a 13 h i de 17 a 20 h.

http://solsonaturisme.com/
Ball de Gitanes de Sant Celoni

03/03/2019

Sant Celoni

Amb un origen molt antic i incert, el Ball de Gitanes de Sant Celoni comença amb l'entrada del Capità de Cavalls que demana permís per ocupar la plaça. El ball l'inicia la colla petita, fins que la Vella s'anima i treu a ballar el Vell. Però necessita assistència dels Diablots perquè va de part. Cada any pareix un animal diferent, que simbolitza el naixement de la primavera. Per acabar, surt la colla gran i fa tot el repertori de balls. No et perdis tota una història ballada!

http://gitanessantceloni.cat

 


Festa de l'Arròs a Sant Fruitós del Bages

03/03/2019

Un bon àpat dels rics per als pobres per afrontar l'abstinència de la Quaresma. Aquest és l'origen de la Festa de l'Arròs que enguany arriba amb novetats. Vine a tastar l'arròs i a maridar-lo amb els millors vins DO Pla de Bages!

http://www.santfruitos.cat/media/repository/00-comunicacio/2202190905_programamafestaarrosdefinitiu.pdf
Carnaval de Terra Endins a Torelló

01/03/2019 - 07/03/2019

Torelló

És el carnaval més famós d'Osona. El Carnaval de Terra Endins de Torelló s'allarga una setmana! Aquesta setmana Torelló viurà els actes principals de la 41ena edició del Carnaval de Terra Endins. Dijous amb el Carnaval de la Gent Gran i el Pullassu, divendres amb Senyoretes i Homenots i el punt culminant de dissabte amb la gran rua de Carnaval i el Festival Terra Endins. Diumenge tindrà lloc el Carnaval Infantil, i el Carnaval es tancarà dimecres amb l’Enterrament de la Sardina.

El Carnaval de Terra Endins, com es coneix popularment el multitudinari Carnaval de Torelló, reuneix cada any, en el dia del plat fort, la rua, al voltant de 25.000 persones en una població que en té 14.000. Aquest febrer arriba a la 40a edició i des d’aquell 1978 la festa ha evolucionat i molt. S’hi han incorporat diversos actes al voltant com les Senyoretes i Homenots i el Pullassu, que fan que a la població es visqui més d’una setmana intensa de rauxa i de disbauxa, ja des del moment que el Rei Carnestoltes fa l’assalt al ple, desautoritza alcalde i regidors i pren el poder de l’anomenada República de la Barrila. El rei, però, acaba esgotat, mort i cremat en el darrer acte, l’Enterrament de la Sardina.


Arran del Carnaval de Terra Endins – que es diferencia de la resta per tenir una rua participativa, sense tanques, en què tothom, a banda de les carrosses, hi pot intervenir – s’ha creat bestiari, llegendes i, en definitiva, cultura popular que gira al voltant del Rei Carnestoltes, que es reconeix per la il·luminació d’una vara, el Falatell. Si aquesta no s’encén per reconèixer el descendent d’un Rei Carnestoltes, no hi ha Carnaval.http://www.carnavaltorello.cat
Carnestoltes a Prats de Lluçanès

03/03/2019

Prats de Lluçanès

Aquest diumenge, no et perdis la dansa més esperada per Carnaval a Prats de Lluçanès, el Ball dels Romeus, més conegut com la Pitota. Ens hi acompanyes al so del flabiol?


El Ball dels Romeus i la Pitota és una dansa que Prats de Lluçanès va recuperar per carnaval als anys 80 després de més de 60 anys sense ballar-se. Ara el ballen nens i joves, que representen els Romeus, i un d'ells és el Pare Abat, protagonista del ball, quan la resta de balladors l'alça amb els mocadors. Sabràs a quin carrer el ballen perquè sentiràs el so inconfusible del flabiol!


https://pratsdellucanes.cat 

temps d’hivern / carnestoltes que heu de viure!

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..