mercat de l’olla i la caldera a caldes de montbui

què fer aquest cap de setmana? mercat d’artesans, “se’ns en va l’olla”, plats estrella als restaurants, demostracions i tastos...

 

Dissabte i diumenge 16 i 17 de març de 2019, el Vallès Oriental >> El cap de setmana, la vila termal celebrarà una nova edició del mercat d’artesans i gastronòmic més singular del territori català, dedicat als productes de la terra.

DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Mercat de l’Olla i la Caldera,

mercat d’artesans a Caldes de Montbui

Dissabte i diumenge 16 i 17 de març de 2019,

el Vallès Oriental >>

Fem bullir l’olla

La vila termal celebrarà l’11a edició del mercat d’artesans i gastronòmic.


En aquesta edició, es cuinaran llenties en les calderes i cigrons en l’olla més gran de Catalunya, amb aigua termal i llenya. Tot plegat acompanyat de xoriço calderí.


El programa repeteix la campanya gastronòmica «Se’ns en va olla!», on cada restaurant ofereix un plat estrella singular dins la seva carta, només del 16 al 24 de març.


Enguany torna l’activitat de “L’anada de l’olla de la Fira” , en aquesta ocasió amb: SOBREVOLA LA RIERA EN TIROLINA. Una tirolina de 150 metres de llargada, per damunt de la riera de Caldes.


Vine, passeja, menja, vola…

 

El centre històric acollirà les parades i activitats del Mercat de l’Olla i la Caldera de Caldes de Montbui, una cita amb la gastronomia i l’aigua termal.

 

El Mercat va néixer fa nou anys sota el lema “Fem bullir l’olla” amb l’objectiu de singularitzar i posar en valor els productes de proximitat i de qualitat i els productes típics calderins, cuinats amb aigua termal.

 

El Mercat és un homenatge a la gastronomia més propera i a l’esforç per la qualitat dels productors catalans. Tot plegat sota l’ambient festiu i familiar d’una fira que ofereix parades de productes gastronòmics i productes artesans i activitats i taller familiars com la de convertir-se en un petit xef de cuina amb l'elaboració de diferents receptes culinàries.


A tot plegat s’hi afegeix una singularitat calderina: l’olla gegant amb 1.600 litres de capacitat on es cuinaran cigrons amb aigua termal i llenya.

Durant el mercat també es podrà participar en els tallers familiars o assaborir altres grans plats de la cuina a través de les activitats anomenades “tastaolletes”.


Les persones assistents ho podran assaborir tot plegat i alhora passejar per les 120 parades que s’instal·laran al centre històric i gaudir del conjunt de tallers i activitats per a tots els públics que oferirà el Mercat. Aquí trobaran una demostració d’artesania i oficis antics relacionats amb la terrissa, la cistelleria i la cuina. I parades d’artesania diversa: culleres de boix, olles i cassoles d’aram, estris de cuina, vidre, ceràmica, fusta, pintura, bijuteria, minerals, sabons...

 

En el recorregut, podran afegir una parada en qualsevol dels restaurants calderins que participen en el Fem bullir l'olla i gaudir de la gastronomia de cullera més típica de la zona.


Les parades del Mercat de l'Olla i la Caldera

El Mercat tindrà un total de 120 parades, com en les edicions anteriors, que es distribuiran a través d’un circuit de carrers del nucli antic de la vila: places de la Font del Lleó, Onze de Setembre, Església i carrers del Forn, Samsó i Pont. Les parades que trobarem a la fira oferiran productes de tot tipus:

Participació de productors d’alimentació artesana de proximitat i també d’arreu de Catalunya (magdalenes, pastissos, codony, pizzes, bolets, pasta, pa, caramels, mel, xocolata, formatges, embotits...); Tes; Bijuteria i joieria; Vidre pintat; Jocs d’enginy; Espelmes; Quadres; Minerals; Roba decorada; Encens; Ceràmica; Coixins de llavors; Nines de drap; Artesania amb ciment; Joguines de fusta; Plantes; Pintura; Perfums; Plaques per a portes; Estany; Titelles; Heràldica; Calçat pintat; Bosses de mà i moneders; Artesania amb coure; Sabó; Remeis...Se’ns en va l’Olla! a Caldes de Montbui

Del 16 al 24de març 2019, el Vallès Oriental >>


La creació d'un plat estrella a mans dels restauradors calderins que s'oferirà a les seves cartes. Cada restaurant proposarà un plat singular creat en el context del Mercat de l'Olla i la Caldera i en aquest entorn gastronòmic que homenatja la cuina de proximitat i de qualitat amb una evident picada d'ull al fet termal. A les cartes dels restaurants es podran degustar plats com braó de xai rostit amb verduretes saltejades, sopa de farigola de la muntanya del Farell, mandonguilles guisades amb pop i cruixent de patata, guisat de porc ibèric amb prunes, «cassoeula milanese», entre altres.

 
Podeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 


www.caldesdemontbui.cat/a-caldes-de-montbui-fem-bullir-l’olla

 

Mercat de l’Olla i la Caldera, mercat d’artesans a Caldes

temps d’hivern / fires d’artesans i pagesos

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..