fira de l’oli vera & fira del pa a bigues i riells

què fer avui prop de barcelona? mostra d’olis d’oliva del vallès, concurs d’allioli, degustacions. concursos, premis...

 

Fira de l’Oli Vera i varietats tradicionals

i Mercat del pa a Bigues i Riells

Dissabte 18 de gener 2020, Vallès Oriental >>


L'or líquid torna a ser protagonista a Bigues i Riells!  Vine a conèixer el món de l'oli a la Fira de l'Oli Vera, des del cultiu de l'oliva fins que l'oli arriba a la taula de casa teva.


El dissabte 18 de gener, Bigues i Riells viurà la 8a edició de la Fira de l’Oli Vera i el 6è Mercat del Pa Artesà a la plaça del Trull. Enguany, s’hi trobaran exclusivament paradetes dedicades a la venda d’oli Vera i de pa artesà.


Pel que fa a les activitats, hi haurà dues conferències. L’una, sobre “Mapeig i inventari dels recintes SIPAC dels oliverars al Vallès”, i l’altra, sobre “Les farines de varietats antigues”. També es podrà visitar el Trull de Can Sapera i veure’n la mòlta d’olives.


A més, hi haurà un taller d’elaboració de sabó artesà i

un altre de reciclatge d’oli per transformar-lo en biodièsel. Per acabar, es podrà participar en un tast

de menges elaborades amb productes locals,

amb un cost de 2€ per plat.


Una fira per als professionals


Des de la regidoria de Promoció Econòmica i Turisme del Consistori s’ha volgut enfocar l’edició d’enguany pensant en el sector. Per això, per fer xarxa i divulgar la qualitat dels productes, s’han organitzat dues activitats, en el marc de la fira, exclusivament per a professionals.


En primer lloc, divendres 17 de gener, arrencaran les activitats professionals amb una oleoexperiència. Es tracta de fer un tast de diverses varietats d’olis elaborats amb oliva Vera. Es farà de les 19.00 a les 21.00 hores al restaurant El Celleret de Riells del Fai. Per participar només cal inscriure’s a través del correu (promocioeconomica@biguesiriells.cat). L’activitat té un cost de 15€.


En segon lloc, dilluns 20 de gener, de les 14.00 a les 16.30 hores el restaurant Molí de la Torre esdevindrà l’escenari d’una trobada gastronòmica. Es presentaran les qualitats organolèptiques i singulars de l’oli de la varietat Vera i del pa artesà amb farines antigues.


Seguidament, s’oferirà un dinar en format lunch amb degustacions de diversos plats elaborats amb productes locals. Cadascun dels assistents rebrà un obsequi: una ampolleta d’oli Vera del Vallès i un panet elaborat amb farines de varietats antigues. Les places són limitades, el cost del dinar serà de 20 € i es pot reservar a través del correu (promocioeconomica@biguesiriells.cat).
La Fira de l'Oli Vera i el Pa Artesà

torna amb més força que mai

El certamen d'enguany incorpora el primer concurs d'allioli del municipi i una trentena més de paradistes


L’or líquid tornarà a ser protagonista el dissabte a Bigues i Riells en el marc de la Fira de l’Oli Vera i el Pa Artesà. El certamen, en la seva sisena edició, ja fa evident la seva evolució erigint-se com la fira més emblemàtica del municipi i una cita indispensable a la comarca per la  seva tasca en la recuperació i la reivindicació de la varietat vera.


Aquesta fira convida els visitants a conèixer el procés de producció de l’oli i a degustar-ne el seu resultat. A través dels productors locals Can Sapera, Can Duran i Can Viver, els curiosos podran assaborir l’oli de Bigues i Riells després d’haver presenciat la mòlta d’olives i la visita al trull de Can Sapera. Ara bé, també hi haurà estands per a tastar oli d’una vintena de productors de vera i altres varietats, acompanyats del pa artesà del municipi: Fornet del Fai, Xeixa i una nova proposta procedent d'unes dones marroquines, que elaboraran un pa artesà del seu país. També comptarem amb la presència de forners de fora del municipi.
Fira de l’Oli Vera i altres varietats tradicionals i

Mercat del pa a Bigues i RiellsLa Fira de l’Oli Vera i el Pa Artesà la fa l’Ajuntament i la comissió amb la col·laboració d’Slow Food Vallès -l’associació internacional que vetlla pels productes de quilòmetre zero-, la Xarxa de Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona i l’Associació de Botiguers i Comerciants de Bigues i Riells. Enguany, Comerç Actiu realitzarà la campanya de suport i difusió del certamen amb l’exposició d’una olivera a les portes dels establiments i l’oferta d’una degustació de pa artesà, d'oli de vera i com a novetat també es podrà tastar vi. En aquesta edició els establiments no associats podran adherir-se a aquesta campanya, col·laborant amb les despeses dels materials d’aquesta.


La varietat vera, la nostra

La varietat d’oli vera és antiga i predomina a les comarques del Vallès Oriental i Occidental, però també al Maresme, a l’Anoia, al Bages i al Baix Llobregat. Bigues i Riells és part inconfusible de la zona de conreu de l’oliva vera i compta amb l’únic trull de la comarca: El Trull de Can Sapera. L’oliva vera es caracteritza per la seva productivitat i la seva capacitat d’adaptació a les condicions adverses. Aquest tipus d’oliva és de maduració tardana i produeix un oli afruitat, d’un color verd intens i amb aromes secundàries de menta i fulla.

Fira de l'Oli Vera i Mercat del Pa Artesà a Bigues i Riells

Tel: 93 865 62 25

www.biguesiriells.cat

Consorci de Turisme www.vallesoriental.cat

 

Dissabte 18 de gener 2020, el Vallès Oriental > Aquesta fira convida els visitants a conèixer el procés de producció de l’oli i a degustar-ne el seu resultat. A través dels productors locals Can Sapera, Can Duran i Can Viver, els curiosos podran assaborir l’oli de Bigues i Riells després d’haver presenciat la mòlta d’olives i la visita al trull

de Can Sapera.

Fira de l’Oli Vera i fira del pa artesà

temps d’hivern / arriba la tòfona negra !

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres