festa i mercat dels traginers a balsareny

mercat del traginer, demostració i elaboració artesana del porc, torrada del traginer, concurs de fotografia ...

 

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..
 

dissabte i diumenge 15 i 16 de febrer 2020, el Bages>> Posant la màxima atenció a la puresa i tradició, tot centrant-nos en la persona del Traginer i el seu entorn, la seva manera de fer i els seus costums acompanyats de mostres folklòriques del nostre país, es confecciona un programa que omple quatre dies d’actes que culminen amb la gran cavalcada del Traginer de diumenge al matí.

Mercat del Traginer

a Balsareny

dissabte i diumenge 15 i 16 de febrer 2020, el Bages>>


El poble de Balsareny, situat a la comarca del Bages i geogràficament al bell mig de Catalunya, regat pel riu Llobregat (bressol de la nostra indústria). Antigament creuat per múltiples camins de ferradura, alguns d’ells reconvertits en carreteres ja fa més de 220 anys, la BP-4313 i la Comarcal 1411 reconvertida avui en l’autovia C-16. Guardat i vigilat des de dos turons a banda i banda per l’enmarletat castell i la seva ermita romànica i el fortí carlí del Serrat del Maurici.


A peu o a cavall, amb ase o amb mula, el Traginer fou la figura imprescindible per transportar arreu del nostre país tot tipus de càrregues i mercaderies, avui substituïts per moderns mitjans de transport.


La Comissió de la Festa dels Traginers vol convidar-vos a conèixer tot el que envoltà aquest peculiar personatge, com treballava, com vivia i com, tot un poble, segles després, li dedica quatre dies per reviure i traslladar-se a una altra època.


La Festa, documentada des del segle XIX, restaurada l’any 1943 des de la barberia de Cal Erep, ha estat declarada el 1970 Festa d’Interès Turístic Nacional a nivell de l’estat espanyol, l’any 1999 Festa Tradicional d’Interès Nacional a Catalunya, i el 2010 passa a formar part del catàleg del Patrimoni Festiu de Catalunya. La Festa dels Traginers de reconeguda solvència al nostre país i fidel a la tradició fa que cada any vinguin a viure-la entre 20.000 i 25.000 persones. A través de la nostra WEB volem donar l’opció de que sigui coneguda arreu del món i invitar-vos a viure-la virtualment.


El Traginer és l’essència de la nostra Festa i amb la cavalcada mostra tot el seu esplendor guarnint cada any entre 25 i 30 càrregues diferents, en la que participen més de 600 persones i uns 200 animals de ferradura.


Programació

Posant la màxima atenció a la puresa i tradició, tot centrant-nos en la persona del Traginer i el seu entorn, la seva manera de fer i els seus costums acompanyats de mostres folklòriques del nostre país, es confecciona un programa que omple quatre dies d’actes que culminen amb la gran cavalcada del Traginer de diumenge al matí.

Oferta a exposar: Productes relacionats amb el món del traginer; embotits, pa, coques; artesania, oficis tradicionals.

Expositors darrera edició: 70

C/e: traginers@traginersbalsareny.cat

Web: www.traginersbalsareny.catMercat del Traginer

Des de 1995 es recrea un mercat de productes artesans i oficis tradicionals relacionats amb el món del tragine


50è Concurs de Fotografia

Festa dels Traginers, amb actitud creadora de contingut, forma i tècnica. Limitat a destacar qualsevol aspecte dels actes que tindran lloc a Balsareny, els dies 14, 15 i 16 de febrer de 2020, Festa dels Traginers, declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional.


Bases Concurs Fotografia 2020
Podeu trobar tota la programació detallada


www.traginersbalsareny.cat 

Festa dels Traginers de balsareny

temps d’hivern / festes del Tres Tombs

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país