festa gran de sant antoni a alcanar

què fer aquest cap de setmana? festa de sant antoni a alcanar, el montsià, les terres de l’ebre

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Festa de Sant Antoni a Alcanar

Dissabte  i diumenge 19 i 20 de gener de 2019, el Baix Ebre >> La Festivitat de Sant Antoni d’Alcanar està inscrita en el Catàleg del patrimoni festiu de Catalunya, un reconeixement que posa en valor el patrimoni immaterial d'Alcanar i la faena ben feta de la Comissió de Sant Antoni. Aquesta celebració té més de 100 anys d’història i gaudeix de molt bona salut. Actualment hi ballen més de 600 persones, la qual cosa representa un increment molt gran de la seua pràctica, ja que als anys setanta la participació es reduïa pràcticament a una desena de parelles.

Festa de Sant Antoni a Alcanar

La Jota és la reina de la festa !


Un any més, l'Ajuntament d'Alcanar presenta la Festivitat de Sant Antoni, esperada per grans i menuts. Durant el cap de setmana, i en diferents horaris, tindrà lloc el tradicional ball popular, en el qual els balladors i balladores lluiran la vestimenta típica de la gent canareva de fa més d'un segle. I tothom qui ho vulgui podrà participar en les activitats paral·leles.


També cal destacar que l'afluència de visitants augmenta, malgrat les baixes temperatures del gener, any rere any. La festa està organitzada per la Comissió de Sant Antoni amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Alcanar.


Alcanar Programació de Sant Antoni 2019


El pròxim dissabte, 12 de gener, comencen els actes previs a la celebració de Sant Antoni amb el taller “La veu i el poder del cant, viatge a través de la cançó popular”, a càrrec d’Arturo Gaya, músic i cantant del grup Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries. Es tracta d’un acte gratuït amb prèvia inscripció  al Casal Cívic Trinitari Bel (presencial o telefònica al telefòn  977 59 40 41) fins a l’11 de gener. 


Entre els actes que tindran lloc el cap de setmana de la festa, destaca la tradicional Despertada, en honor de Sant Antoni. El diumenge, 20 de gener, a les quatre de la matinada, els membres de la Rondalla Verge del Remei i del Cor Iúbilo cantaran cançons tradicionals en els encreuaments de diferents carrers d’Alcanar. En acabar, a les vuit del matí, tindrà lloc la popular xocolatada preparada pels veïns i veïnes del carrer de Sant Antoni. 


Altres actes emblemàtics, que se celebraran el 20 de gener, són les cercaviles, la missa i processó en honor de Sant Antoni i la benedicció dels animals.

Durant el mes de gener, els assaigs  de la Jota Nova i la Jota Vella se celebraran els dies 4, 9 i 11, a les 20 h, al Casal Cívic Trinitari Bel i del 14 al 18 de gener, a les 19.30 h, al Centre Cívic U d’octubre.  Si hi ha alguna modificació en l’horari o lloc dels assajos es notificarà a través de les xarxes socials de la Comissió de Sant Antoni i l’Ajuntament d’Alcanar.

Us hi esperem!


Podeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 

  1. > Consulta tota la programació de Sant Antoni.
    > Consulta el díptic cartell “La veu i el poder del cant, viatge a través de la cançó popular”.
    > Descarrega't el cartell de la Festivitat de Sant Antoni.

 

Sant Antoni / festa del ball a Alcanar

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..