fira de tots sants a vilaller

qeu fer avui al pirineu? fra ramadera, concurs de bestiar: tastets de carn del país a la brasa,animacions, mercat artesà i agroalimentari...

 

Fira de Tots Sants a Vilaller

Dissabte 2 de novembre 2019, l’Alta Ribagorça

Pirineu de Lleida >>


La fira de Tots Sants de Vilaller és una fira mil·lenària, la més antiga de la comarca, de gran importància a les comarques pirinenques i que ha estat un punt de referència econòmica des d’antic. S’organitza en un període de l’any previ a l’entrada dels mesos més freds i de les nevades que deixaven aïllades a les cases i masos més allunyats de les poblacions. Així els pagesos i ramaders s’abastien de productes necessaris per subsistir en aquests mesos on les condicions de vida eren més extremes.


DISSABTE 2 de novembre de 2019

Al llarg del matí es podrà jugar al catxo i guanyar bons torrons.

09:00h  Arribada del bestiar al Firal.

10:00h  Esmorzar de Fira (Preu: 5€). Fet per l’Associació de dones, degustació de carns del país.

De 10h a 19h  Exposició de Bestiar i Mercat de Fira Artesanal i Agroalimentària Firal Massaneres. | Plaça Sant Climent i adjacents

De 2/4 d’11 a 13h  XXXII Concurs de bestiar.

14:00h  Entrega de premis del concurs de bestiar.


Tot el dia : animacions i titelles al carrer


D'12h a 14h  Taller Artesanal infantil Crisfang.

2/4 d’1 : exhibició d’aizcolaris d’Eukadi

12:00h  Vermouthada. | Plaça Els Carantos

De 16h a 18h  Taller Artesanal infantil Crisfang.


A les 11 nit : festa i disco mòbil


Fira de Tots Sants a Vilaller

Segons Joan Bellmunt i Figueras, "animals i gent de tot arreu feien cap aquí. Hi acudien els veïns de tots els pobles de la rodalia, de la Val d’Aran, venien compradors i venedors del país Valencià, d’Extremadura i d’Aragó. Durant els dies de la fira Vilaller estava totalment ocupat pels firaires, tractants i ramblers, entre els quals destacaven els torronaires d’Agramunt, i així els públic s’abastia dels seus productes per Nadal.


S’hi feien els tractes per contractar els mossos. Era una fira en la qual s’efectuava la compravenda d’animals i la continuïtat del lloguer de molta gent de soldada.També es compraven els porcells per engreixar-los i poder-los sacrificar l’hivern següent.


La gran concentració de gent feia que s’hagués d’habilitar llocs de gresca, com per exemple les tres sales de ball. Els saraus de ball i tabola eren la nota dominant. Els mossos havien cobrat la "soldada" i per tant tenien diners per gastar-se i així ho feien.


Els menestrals també cobraven, ja que en vendre a la fira vedells, pollins... feien diners, i així ramaders, pastors, pagesos i altra gent, podien pagar els menestrals".

Podeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 


www.ajuntamentdevilaller.cat


 

Fira de Tots Sants a Vilaller

Dissabte 2 de novembre 2019, l’Alta Ribagorça >> La fira de Tots Sants de Vilaller és una fira mil·lenària, la més antiga de la comarca, de gran importància a les comarques pirinenques i que ha estat un punt de referència econòmica des d’antic. S’organitza en un període de l’any previ a l’entrada dels mesos més freds i de les nevades que deixaven aïllades a les cases i masos més allunyats de les poblacions. Així els pagesos i ramaders s’abastien de productes necessaris per subsistir en aquests mesos on les condicions de vida eren més extremes.

temps de bolets / fira ramadera i artesana

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..