fira agropecuària de vila-rodona a l’alt camp

tastets del gaià-km0, fesolada popular, mercat de productes de proximitat, foodtruck, cinema...

 

Fira Agropecuària de Vila-rodona

Cap de setmana del 2 i 3 Novembre 2019,

l’Alt Camp, Tarragona >>


La tradicional Fira Agropecuària de Vila-rodona és una de les més antigues de la comarca ja que està documentada des del segle XV, concretament des de l’any 1446, tot i que la concessió reial és del 1393.


Vila-rodona ja ho té gairebé tot a punt per a la celebració de la 626a edició de la Fira Agropecuària, que se celebrarà els propers dies 1, 2, 3 i 4 de novembre.


La fira acollirà exposicions de maquinària agrícola (Avinguda Enric Benet, plaça dels Arbres i plaça Catalunya)  i estands d’oficis artesanals i gastronòmics amb productes de km0 i proximitat (Carrer Major,

Plaça Vella i davant del local de fires). En total, prop

d’un centenar d’expositors, que estaran repartits

pels principals carrers del nucli urbà del municipi.


El pregó de la fira, que tindrà lloc el dissabte, dia 2, a les 12.30h, a la sala de plens de l’Ajuntament, anirà a càrrec d’Adrià Rabadà, president de la Cooperativa de Vila-rodona. En el mateix acte, es farà entrega dels premis del XIX Concurs de fotografia i es presentarà la nova imatge del municipi a càrrec de IARAQUÈ.


Enguany, hi haurà dues representacions teatrals al carrer. La primera, divendres, dia 1, a les 18.00h, a càrrec dels infants; i dissabte, dia 2, a les 17.00h, a càrrec del grup Teatre del 1900, format per veïnes i veïns del municipi.


Destaca, també, la fesolada popular i l’esmorzar de taverna, que canvia d’ubicació i que tindrà lloc el diumenge, dia 3, a partir de les 09.h, a la plaça de l’Hospital. El mateix diumenge, a les 19h, al local de fires, tindrà lloc el showcooikng Tastets del Gaià, amb el cuiner Xavier Ferraté del restaurant Bresca de Cambrils.


L’actuació castellera de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls serà diumenge, dia 3, a les 13h, a la plaça dels Arbres.


Les propostes culturals i socials completen un programa que ha fet créixer el renom de la Fira de Vila-rodona. Durant quatre dies, els visitants podran gaudir de teatre, màgia, activitats infantils, torneig d’escacs, exposicions, etc. Diumenge, dia 3, a les 21.00h, tindrà lloc el castell de focs des del camp de futbol.


Història de la Fira de Vila-rodona

La Fira inclou propostes comercials i econòmiques per a tots els gustos, que abasten des de la maquinària agrícola i els seus accessoris fins als automòbils, a banda d’una interessant mostra comercial. La fira vol atorgar un valor afegit a la producció de proximitat i per aquest motiu aquest sector ocuparà un lloc destacat a la plaça dels Arbres on se celebrarà el dissabte al matí la Mostra del Productes Locals de l'Alt Camp.


Prové de l’època comercial catalana, moment en que molts pobles i viles de Catalunya van començar a celebrar fires, que inicialment tenien una duració de 15 dies.


Durant molt de temps el que s’exposava i es venia eren animals de càrrega, i es tenen coneixements que als segles XVIII-XIX a Vila-rodona s’havien comercialitzat 800 mules per any.


A conseqüència de la mecanització de l’agricultura, la Fira tingué canvis importants. El sector ramader va desaparèixer i la Fira va passar a ser multi-sectorial (agrícola, automoció, artesana, etc..) amb una significant varietat alimentària.


Actualment, el número d’expositor està al voltant de 100, i el nombre de visitants supera les 10.000 persones. La Fira també té un caràcter lúdic i cultural que la converteix en un esdeveniment festiu.


La seva àrea d’influència, acostuma a ser de la comarca de l’Alt Camp, la Conca de Barberà, Baix Penedès i zones del Tarragonès. Tot i que tenim visitants d’altres poblacions més llunyanes, com serien Les Garrigues, l’Anoia, l’Alt Penedès, El Priorat, etc.

Podeu trobar tota la programació detallada a: 


www.vila-rodona.cat


http://www.vila-rodona.cat/626a-fira-agropecuaria 

Fira Agropecuària de Vila-rodona

Cap de setmana del 2 i 3 de novembre de 2019, l’Alt Camp >> Un cop més ens trobem a les portes de la Fira, un fet que ens honora a tots els vila-rodonins per haver sabut mantenir aquest esdeveniment durant tants anys. La Fira de Vila-rodona coneguda a les nostres contrades, al nostre territori: la comarca de l’Alt Camp, la vall del Gaià, amb un caire agropecuari tradicional, però també havent sabut incorporar, any rere any, aquells elements que alhora la fan moderna i actual, empren la seva 625a edició.

temps de collita / fira del camp a Vila-rodona

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..