comença la temporada dels calçots de valls

jornada gastronòmica amb la xef carme ruscalleda, albert raurich, carles abellan, mercat de tastets de cuina del calçot...

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

Dissabte 25 de novembre, Valls, l’Alt Camp. El Pati acollirà el dissabte 24 de novembre el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot amb la participació de restaurants vallencs i de l'Alt Camp i cellers de la DO Tarragona

Els xefs Albert Raurich, Carles Abellán i Joel Castanyé seran els protagonistes d’un showcooking calçotaire

Carme Ruscalleda serà nomenada Amiga de l’Autèntica Calçotada de Valls i arrencarà simbòlicament el primer calçot de la temporada

Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls

& Mercat de tastets de la cuina del calçot


5a Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls que

inaugura la temporada. La Jornada Gastronòmica del Calçot del proper dissabte 24 de novembre obrirà oficialment la temporada de calçotades de Valls.


La que ja és la clàssica jornada d’inici de la temporada a la ciutat d’origen de la calçotada reunirà als principals restauradors de Valls i l'Alt Camp, xefs de prestigi, cellers i agricultors en una festa que tindrà com a gran protagonista la cuina del calçot. L’Ajuntament, la Denominació d’Origen Tarragona, la Indicació Geogràfica Protegida Calçot de Valls, la Cooperativa Agrícola i l’Associació de Restauradors, amb la col·laboració del grup GSR, són els responsables de la festa que servirà també per atorgar el títol d’Amiga de l’Autèntica Calçotada a Carme Ruscalleda que a més obrirà temporada amb l’arrencada simbòlica del primer calçot.


El Pati serà la plaça central de la festa

A les 11.30h, s’obrirà el Mercat de Tastets de Cuina de Calçot preparats per a l’ocasió pels restaurants KdValls, Planeta Kasteller, Luga, Ca l’Àngel, Marma, Restaurant Fèlix, Càtering ForEvents, Julià Mallol, Masia Bou, Portal 22 i Cal Ganxo, bar restaurant Colla Vella i els vins de la DO Tarragona representats pels cellers Mas Bella, Vinícola de Nulles, Mas Vicenç, Blanch, Sanromà i Estol Verd. Tothom podrà degustar fins a les 15.30h les 10 especialitats diferents a base de calçot per 2 euros la tapa o ració amb els vins dels cellers a 1 euro la copa.


Showcooking a 3/4 de 12

Un dels moments més esperats de la jornada és el showcooking de la mà de tres xefs, Albert Raurich, del restaurant Dos Palillos, Carles Abellán del restaurant La Barra, i Joel Castanyé, del restaurant la Boscana, que estaran acompanyats d'una representació de restauradors locals per oferir el que serà tota una demostració de cuina en directe amb receptes a base de calçots.


Record pel cuiner Àngel Solé

En aquesta edició la Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls també tindrà un espai dedicat a n’Àngel Solé, reconegut xef vallenc que va morir fa uns mesos. D'aquesta manera es vol retre un homenatge a una persona que va impulsar la restauració vallenca. En homenatge a l'Àngel, les dues colles Xiquets de Valls enlairaran diferents pilars. Unes jornades en les quals l'Àngel havia participat activament i que passaran a portar el seu nom, aquesta distinció honorífica i vitalícia ha estat creada per premiar la seva trajectòria, pel seu compromís amb els productes de la terra, per l'amor que desprenia per la gastronomia i per la recerca de l'excel·lència en aquest camp; i a l'hora per la seva defensa de l'origen vallenc i la qualitat de l'autèntica calçotada de Valls.


Amiga de l'Autèntica Calçotada

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls començarà però abans amb el reconeixement d’una de les grans xefs de Catalunya, es tracta de Carme Ruscalleda, que serà la responsable d’arrencar simbòlicament el primer calçot de la temporada en un camp d’un dels agricultors de la IGP Calçot de Valls, entitat que vetlla per la qualitat d’aquest típic i singular producte vallenc. L’arrencada serà a les 10h i a les 12.30h al Pati, es proclamarà Carme Ruscalleda com Amiga de l’Autèntica Calçotada, en un acte que servirà per obrir oficialment la temporada 2017-2018 de calçotades.


Carme Ruscalleda i Serra (Sant Pol de Mar, 1952) és una cuinera catalana propietària, amb el seu marit Antoni Balam, durant més de 30 anys del Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, tancat recentment, i del Restaurant Sant Pau a Tòquio. El restaurant català compta amb tres estrelles de la Guia Michelin a la labor de la cuina del restaurant i el del Japó n'ha obtingut dues.

És una de les cuineres més innovadores i s'ha convertit en la primera xef catalana en aconseguir tres estrelles Michelin. Autodidacta i avantguardista, però sempre a prop de la tradició culinària catalana. Nascuda en una família agricultora i comerciant, va estudiar comerç mercantil i es va incorporar al negoci familiar de xarcuteria, al qual va incorporar una secció de plats per emportar que ella mateixa cuinava. El 1988 obre amb el seu marit, Toni Balam, el Restaurant Sant Pau de Sant Pol de Mar, i el 2004 el restaurant de Tòquio. La seva cuina es basa sobretot en la cuina tradicional catalana, a la que aporta un toc diferent o original.


Organitzadors

La Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls és una iniciativa conjunta de la regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament de Valls, la IGP Calçot de Valls, la DO Tarragona, l’Associació de Restauradors de Valls i la Cooperativa Agrícola de Valls, amb l’objectiu de donar a conèixer el Calçot de Valls i la gastronomia i cuina elaborada a partir d’aquest producte.


PROGRAMA

JORNADA GASTRONÒMICA DEL CALÇOT DE VALLS

Dissabte, 24 de novembre de 2018

> 10.00 h. Arrencada del primer calçot de la temporada.

En un camp d'un productor de la IGP Calçot de Valls, a pocs Km del centre de la ciutat. Acte reservat a mitjans de comunicació.


> A partir de les 11.30 h. El Pati.

Mercat de tastets de Cuina de Calçot i Vins DO Tarragona.

10 establiments i restaurants de Valls i l'Alt Camp presenten tastets i racions elaborats amb calçot de Valls. (a 2 euros per tast o ració).

6 cellers de la DO Tarragona presenten els seus vins per combinar amb tastets i racions. (a 1 euro la consumició i copa opcional a 1 euro).

> 11.45 h. El Pati.

Showcooking amb els xefs Albert Raurich, Carles Abellán i Joel Castanyé.Noves creacions culinàries amb maridatge amb vins de la DO Tarragona.


> 12.30 h. El Pati.

Nomenament Amiga de l'Autèntica Calçotada de Valls.

Carme Ruscalleda serà nomenada Amiga de l’Autèntica Calçotada de Valls.

> 15.30 hores

Tancament del Mercat de Tastets.

Fi de la V Jornada Gastronòmica del Calçot de Valls
 

temps de collita / arriben els calçots !

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Arriba l’oli nou als trulls catalans!

tasta els millors Olis d’Oliva Verge Extra

A finals d’octubre comença la collita de l’oliva que s’allargarà fins les acaballes de gener i és el millor moment per tastar i descobrir l’alta qualitat dels olis del país. Olis d’Oliva Verge Extra sense trampa, excel·lents, variats, fets per cooperatives i petits productors compromesos amb una manera de fer i d’ésser.

Els podeu gaudir amb les nombroses festes de benvinguda a l’Oli nou, les fires i els menús degustació que col·lectius de cuina preparen per fer-vos gaudir a taula

De tot això, a GourmetCatalunya, la millor i més completa informació

Salut i Oli d’Oliva Verge Extra !

temps de collita / cuina de temporada