fira de tardor i mostra d’ovella xisqueta de sort

què fer avui al pirineu de lleida? mostra i concurs d’ovelles, mostra de cerveses artesanes, fira de productes artesans de proximitat...

 

Fira de Tardor a Sort

Mostra d’ovelles raça xisqueta

Cap de setmana del 9 i 10 de novembre 2019,

el Pallars Sobirà, Lleida >>>La Fira de Tardor de Sort, una fira que es celebra

des de temps immemorial, on la seva protagonista

és l’Ovella Xisqueta, una raça autòctona catalana.


El cap de setmana del 9 i el 10 de novembre els visitants podran gaudir del mercat multisectorial i d’un ampli programa d’activitats:

  1. 5è Concurs Nacional Morfològic i 15a Mostra d’Ovella Xisqueta

  2. 10è Concurs de Ratafia del Pallars

  3. 5a Mostra de Cerveses Artesanes de Proximitat

  4. Fira de productes KM0

  5. Maquinària Agrícola i Automoció

  6. Mercat Multisectorial i d’Artesania

  7. Música en directe

  8. Balls tradicionals

  9. Activitats per a grans i xics
En aquest sentit, l’objectiu principal de la Fira és mostrar els productes i tradicions pallareses i també de sectors productius de la indústria, el comerç i els serveis relacionats amb el municipi de Sort i la comarca del Pallars Sobirà.


Malgrat això, la protagonista de la fira és l’Ovella Xisqueta, una raça d’ovella autòctona catalana que s’ubica majoritàriament al Pirineu lleidatà. En honor d’aquest animal tan extraordinari, el diumenge es celebra el III Concurs d’Ovella Xisqueta a través del qual s’atorgarà el premi a l’explotació que presenti la millor mostra de raça Xisqueta. En el marc d’aquest concurs els ramaders fan una exhibició de costums de pastoreig amb l’esperat Concurs del Ganxo. Val a dir que enguany tornarem a comptar amb una convidada molt especial, l’Esperanceta, que ens ajudarà a comprendre aquestes antigues costums.


Concurs de ratafia

Amb l’esperit de mostrar productes i tradicions pallareses, tindrà lloc el 8è Concurs de Ratafia del Pallars on més d’una cinquantena de mostres artesanes d’aquest licor tant aromàtic es disputaran el premi a la millor ratafia.


Àrea Km 0

L’Àrea KM0 és un circuit que ningú pot perdre’s. És on artesans i artesanes de tota la comarca, així com també comerços, indústries i entitats, exposen els seus productes i serveis, mostrant tota la riquesa i varietat de la qual gaudim al Pallars Sobirà, generant així sinergies entre expositors i visitants i fomentant les relacions comercials dins la zona.


Mostra de Cerveses Artesanes

Finalment, en aquesta edició tornarem a gaudir de la Mostra de Cervesa artesana de proximitat, un espai de tast i degustació amb food trucks amb productes de la zona, amenitzat per actuacions musicals en directe a càrrec de l’Orquestra Motherfucker (el dissabte a la tarda) i del grup local Singatalla (el diumenge al migdia). També gaudirem de la ballada popular de danses tradicionals pallareses i diverses activitats per als més petits.www.sort.cat            www.sortturisme.com

 

Fira de tardor i mostra d’ovelles Xisqueta a Sort

10 i 11 de novembre 2018, el Pallars Sobirà >>> La Fira de Tardor de Sort es celebra des de temps immemorial, el seu origen rau en la necessitat de trobada per la compra-venda de bestiar. Amb el pas del temps, aquest aspecte s’ha anat perdent i ha donat pas a una fira multisectorial en la qual el visitant trobarà des de maquinària agrícola i vehicles fins a un mercat artesanal de productes de proximitat.

fires de tardor / Sort, capital xisqueta

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..