fira de formatges i vins a sitges - cheese festival

què fer aquest cap de setmana a prop de barcelona ? festival i fira de formatges i artesans, música, tastos de vins...

 

Fira de formatges a Sitges

Fira de Formatges a Sitges

Sitges Cheese Festival

Del 27 al 29 de setembre de 2019

Sitges t'ofereix un cap de setmana per gaudir de la cultura del formatge com a producte gourmet. Si ets amant del formatge, no t'ho perdis!


S’esperen més de 10.000 visitants per la 2a edició del Sitges Cheese Fest que tindrà lloc


La segona edició del Sitges Cheese Fest  reunirà del 27 al 29 de setembre productors de formatge al passeig de la Ribera (a l’alçada del número 18) amb l'objectiu  de promoure la cultura del formatge artesà com a producte gourmet.


La gran novetat d’enguany és que el certamen estrena la figura de país convidat amb Suïssa per oferir als visitants la degustació dels seus millors formatges com l’Emmentaler AOP, Le Gruyère AOP, Tête de Moine AOP i Appenzeller.


En total, hi haurà formatges de 12 productors artesans que elaboren formatges catalans, italians, de Menorca i manxecs. 

Sitges Cheese Festival és un certamen dedicat al formatge i compta amb el suport de la regidoria de Turisme amb l'objectiu de desestacionalitzar l'activitat turística. L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i regidors de l’Ajuntament, faran una visita institucional al Cheese Fest, el divendres 27 a 2/4 de 7 de la tarda.

 

L’esdeveniment es divideix en dues grans àrees. Un mercat on trobar els millors formatges catalans i suïssos del moment i la zona d’oci on a més de degustar productes elaborats amb formatge com creps, pastissos i fustes, s’organitzaran concerts, degustacions i activitats infantils per als més petits com tallers gastronòmics.


La programació del Sitges Cheese Fest inclou maridatges  i tastos de formatges amb vins de producció local i es complementarà amb activitats per gaudir en família com tallers gastronòmics infantils ('La Marieta formatgera d'Emmentaler AOP', pintxos saludables i 'Pizzeta petiteta'), cavallets ecològics, concerts i sessions musicals de Dj's amb música disco, jazz o ritmes llatins. Les actuacions aniran a càrrec dels grups Veneno en la Piel, Forever Young i Tributo a Bob Dylan.


El canvi de dates -l’any passat es va celebrar el mes de novembre- juntament amb les activitats organitzades fan preveure que la xifra de 6.000 visitants que l’any passat van passar per l’esdeveniment al Passeig de la Ribera, serà superada amb escreix.


Aquesta segona edició, que tracta al formatge com a producte gourmet, tindrà com a patrocinadors Formatges de Suïssa, Estrella Damm, la Fundació Privada Hospital Sant Joan Baptista, i el celler Puig-Batet a més de la col·laboració de l’Ajuntament de sitges, el Gremi d’hostaleria de Sitges i la revista L’Eco de Sitges.

 

Nova forma de Pagament  

Com a novetat, el certamen potenciarà una nova forma de pagament: a través d'una polsera digital per fomentar la higiene dins la zona gastronòmica de degustació. L'activació de la polsera i les recàrregues econòmiques es faran per efectuar el consum.  

 

Horaris Sitges Cheese Fest : 

Divendres 27 de setembre:  Mercat 18 a 21 hores

Divendres 27 de setembre: Concerts i degustacions  de 18 a 24 h (dotze de la matinada)

 

Dissabte 28 de setembre Mercat d’11 a 21 hores

Dissabte 28 de setembre: Concerts i degustacions  d’11 a 24 hores (12 de  la matinada)

 

Diumenge 29 de setembre: Mercat d’11 a 16 h

Diumenge 29 de setembre: sessió de dj i degustacions D’11 a les 16 hores


http://www.visitsitges.com/sitges-cheese-fest-2019 

fires de formatges

Divendres, dissabte  i diumenge 27 al 19 de setembre 2019, el Garraf >>

Sitges t'ofereix un cap de setmana per gaudir de la cultura del formatge com a producte gourmet. Si ets amant del formatge, no t'ho perdis!

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..