fira del tomàquet a santa eulàlia de ronçana

tast de varietats de tomàquets, tallers, showcooking amb cuinavo, visita comentada a l’hort de l’espelt...

 

Fira del Tomàquet del Vallès a Santa Eulàlia de Ronçana

22 i 23 de juliol 2017 Vallès Oriental >> Tots els visitants podran comprar pa, oli, sucs i tomàquets als pagesos de la comarca que cultiven aquestes varietats La 8a edició de la Fira del Tomàquet, organitzada pel Consell Comarcal del Vallès Oriental i l'Ajuntament de Santa Eulàlia, tornarà a fer parada a La Fàbrica els dies 22 i 23 de juliol, de 9 del matí a 2/4 de 3 del migdia

DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html

Fira del Tomàquet del Vallès

a Santa Eulàlia de Ronçana

22 i 23 de juliol 2017 Vallès Oriental >>


Programació

Dues jornades on l'hortalissa estrella de la comarca tornarà a ser el tomàquet. A continuació us passem el programa de la fira:

09:00 h- 1a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

10:30 h- 2a visita guiada a l'hort de l'Espelt, a càrrec de Llavors Orientals.

11:00 h- Tast de varietats antigues de tomàquets, a càrrec d'Slow Food Vallès. 

11:00 h- Taller pràctic de dissabte: “Assecar al sol. Com assecar tomàquets i com preparar-los per menjar”, a càrrec de Quino Ortí de l’Horta la Fanecada.

              Taller pràctic de diumenge: “Biodiversitat subterrània i la fertilitat dels sòls agraris”, a càrrec de Pilar Andrés, investigadora del CREAF i experta en sòls.

12:00 h- 3a visita guiada a l’hort de l’Espelt, a càrrec de Llavors Orientals. 

12:15 h- Showcooking amb els cuiners de CuinaVO: “Elaboració de 4 tapes fetes amb tomàquets de varietats locals”. Es podrà degustar i presenciar com cuinen les quatre varietats que es degustaran (2 euros).

La gran novetat per aquesta 8a edició serà que es podrà adquirir una cistella de tomàquets de varietats locals, amb la possibilitat de poder escollir 3 o 4 tomàquets de la varietat que es vulgui per tal de regalar o per a consum propi. També com a novetat, enguany hi haurà un concurs d'Instagram organitzat per CuinaVO per trobar la millor fotografia de tomàquet de varietat recuperada. El premi serà un passaport on es podrà degustar d'un àpat en tots els establiments dels quals disposa CuinaVo, a més a més d'un curs de cuina. També hi haurà un concurs al millor tomàquet en cru, on s'escolliran a 3 finalistes que estaran al Festival del Tomàquet que tindrà lloc el 30 de juliol a la Garriga.

A més a més, durant tota la fira, els visitants podran comprar pa, oli, sucs i tomàquets als pagesos de la comarca que cultiven aquestes varietats, a més a més de ser obsequiats amb el "Llibret de varietats antigues de tomàquets del Vallès". 

Fira del Tomàquet del Vallès

a Santa Eulàlia de Ronçana

22 i 23 de juliol 2017 Vallès Oriental >>


Aquest dimarts 11 de juliol al Centre Cívic La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana es va presentar el nou programa de la Fira i les novetats que hi haurà. Un grup de productors i organitzadors de la Fira hem participat en un tast de tomàquets dirigit per en Pep Salsetes.


La principal novetat és que aquest any  els visitants podran adquirir la cistella de tomàquets de varietats locals, que permetrà als visitants comprar una petita cistella on podran escollir 3 o 4 tomàquets de la varietat que ells vulguin i d’aquesta forma fer un tast de varietats a casa seva amb els amics o la família. Aquest any també tindrem per als visitants el punt de llibre de tomàquets del Vallès, que ha dissenyat l’Associació Slow Food.

 

Com cada any l’Associació Gastronòmica CuinaVO farà cada dia un Show Cooking elaboraran  en directe 4 receptes amb tomàquets de varietats locals  que es podran degustar a la Fira.


També podreu assistir als tallers de dissabte “Assecar al sol. Com Assecar tomàquets i com preparar-los per menjar” i diumenge “Biodiversitat subterrània i la fertilitat dels sòls agraris”

Durant la Fira també es recolliran els tomàquets que ens portin  tots aquells productors o particulars que tinguin al seu hort varietats locals de tomàquet del Vallès ( i que hagin comprat el planter a la Mercat del Planter a l’Associació Llavors Orientals) i que volen participar al concurs al “Millor tast de Tomàquet” que organitzar  l’Associació Gastronòmica CuinaVO i que te com a premi un passaport per a dues persones per anar a tots els restaurants que formen part de l’AssociacióPodeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 


www.ser.cat/la-8a-fira-del-tomaquet-torna-a-santa-eulalia

www.cuinavo.com/

www.facebook.com/cuinavallesoriental/