fira del fredeluc i la botifarra de santa eulàlia de riuprimer

què fer aquest cap de setmana a osona? fira gastronòmic de tardor amb mercat km 0, tastets...

 

Fira del fredeluc i la botifarra a Santa Eulàlia de Riuprimer

Fira del fredeluc i la botifarra

a Santa Eulàlia de Riuprimer


Diumenge 17 de novembre tindrà lloc la 6a edició de la Fira de

SANTA EULÀLIA RECUPERA LA FIRA DEL FREDELUC I LA BOTIFARRA I HI PRESENTA LA MARCA COL·LECTIVA “BOTIFARRA DE RIUPRIMER”Amb la intenció de donar a conèixer, posar en valor i promocionar el producte local de Santa Eulàlia de Riuprimer, així com el comerç de proximitat del municipi, des de l’Ajuntament, amb la col·laboració i l’ajuda dels comerços (botigues de queviures, obradors, bars, restaurants i establiments de turisme rural) s’han engegat un seguit d’iniciatives que han d’ajudar a assolir aquests objectius.


Entre aquestes iniciatives en destaca la recuperació de la Fira del Fredeluc, convertida, a partir d’ara, en la Fira del Fredeluc i la Botifarra.


La segona edició d’aquesta fira se celebrarà el proper diumenge 17 de novembre, des de les 8:00 del matí i fins a les 15:00 de la tarda, i comptarà amb activitats per a totes les edats. Des de la sortida boletaire a primera hora del matí i fins al tast de tapes elaborades pels comerços i restauradors de Santa Eulàlia amb el fredeluc i la botifarra com a protagonistes, la jornada comptarà també amb una xerrada d’en Marc Casabosch, jocs i tallers infantils o les parades de productes de proximitat, entre d’altres.


FIRA DEL FREDELUC I LA BOTIFARRA’2019

PROGRAMA DE LA FIRA


8’00h. Trobada de boletaires i xerrada informativa “Collir bolets i respectar el bosc”

A càrrec d’en Frede “Bosquerol”

8’00h a 10’00h Tastet de botifarra de Santa Eulàlia

2/4 de 9 a 11’00h Sortida boletaire guiats per en Tamayo i en Marc Casabosch

2/4 de 9 a 14Mostra de productes locals, demostracions artesanes, amb parades i activitats per a la canalla.

Exposició a càrrec de la Societat Catalana de Micologia

11’00hArribada dels boletaires i exposició dels bolets trobats

2/4 de 12Xerrada a càrrec d’en Marc Casabosch

2/4 d’1Presentació de la marca de qualitat “Botifarra de Riuprimer”. amb el cuiner i presentador convidat Isma Prados

        Inici del tast de tapes i vins

15’00hFi de festa

Dinar de Botifarra i Fredeluc als restaurants del municipi
Durant la fira, el reconegut cuiner i presentador del programa “Cuina per a solters” de TV3, Isma Prados, presentarà en primícia la marca col·lectiva “Botifarra de Riuprimer”, un projecte impulsat pels dos obradors del municipi amb la col·laboració de l’Ajuntament de Santa Eulàlia de Riuprimer i del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.La botifarra de Santa Eulàlia de Riuprimer

La marca “Botifarra de Riuprimer” es concep com un distintiu que garanteix la qualitat i originalitat d’un dels productes més preuats de Santa Eulàlia de Riuprimer: la botifarra de Riuprimer.


Una botifarra elaborada artesanalment pels petits obradors d’origen familiar del municipi amb una llarga tradició, amb ingredients de primeríssima qualitat i que compta amb una característica molt pròpia: la seva elaboració a metres i la seva venda a pams. 


Amb la seva promoció es contribuirà al desenvolupament de l’economia local i al manteniment dels comerços de proximitat del poble. La campanya de difusió, que es durà a terme ben aviat, ha d’ajudar a donar a conèixer, més enllà del municipi, l’excel·lència i originalitat d’un producte que és el resultat de l’esforç i la dedicació dels petits obradors de Santa Eulàlia, mantenint la tradició en la seva elaboració i la qualitat que fa anys els identifica.


La botifarra a pams és una botifarra embotida amb la tripa natural sencera. Parlem doncs de metres i metres de botifarra, que es pot presentar enrotllada en una estructura metàl·lica en forma de con. Quan comprem botifarra, la demanem a pams. Aleshores s’agafen tants pams de botifarra com n’hagis demanat, s’enrotlla pel punt amidat i es talla.


Els obradors que la fan són:

 1. QUEVIURES CORRETJA ( Del Puig, 1)

 2. CARNISSERIA I PA VILARÓ ( Major, s/n)


El dia 17 seran totes dues a la fira. Amb una parada per al tast de tapes i amb una altra per a vendre els seus productes.Les altres parades que hi haurà a la fira són:

De Santa Eulàlia:

 1. Can Ton, (mostra de tapes)

 2. Cal Xoriguer, (mostra de tapes)

 3. Quedem Aquí, (mostra de tapes)

 4. La Torre del Vilar, (mostra de tapes)

 5. Can Miquel,

 6. Forn de Pa Novellas (que fa una coca boníssima),

 7. Pizzeria Lluna Plena, (mostra de tapes)

 8. Miquel Rossinyol, (mostra de vins)

 9. Lluc Crusellas, (que farà tapes dolces... amb sorpresa)

 10. Formatges Cal Sord (que s’acaben d’estrenar com a formatgeria, amb un producte extraordinari... que us recomano moltíssim que tasteu)


Provinents d’altres municipis de la comarca i d’arreu:

Formatges Montbrú, Gerard de Bellpuig, Bolets Tisora, Mycelio, Boletaires de la Plaça de Vic, Coques de Perafita, Alba Cistellera, Pirogravats Costa, Motoserres Santi, Josep Isern, Societat Catalana de Micologia, SilisGlass, Pagesos de la Xarxa de la Terra, Celler del Remei


més informació?

http://santaeulaliariuprimer.cat


 

és tardor !  fires d’artesans i pagesos

Diumenge 17 de novembre de 2019, Osona >>

La Fira esdevé, per als pratencs i per a la gent que ens visita, una extraordinària experiència que combina d’una banda la tradició de la pagesia, a través de la qualitat dels productes de la terra, el pollastre i la carxofa del Prat, i d’altra banda una mostra de l’activitat econòmica, de la restauració i el comerç locals i de les iniciatives dels emprenedors que troben a la Fira un excel·lent espai de promoció.

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..