fira de tardor i de la coca a sant andreu de llavaneres

què fer avui al maresme? mostra gastronòmica de tapes de productes típics, sopar del bolet, festa de la sembra, concurs de bolets...

 

Fira  de Tardor

a Sant Andreu de Llavaneres

del 9 al 17 de novembre, El Maresme

Costa de Barcelona >>


Cap de setmana de fira, tast de coca i bolets

Festa Gastronòmica de la Coca de Llavaneres. Tardor Dolça Sant Andreu de Llavaneres

Dates fira i festa de la sembra del pésol: 16 - 17 Novembre 2019

Arriba la Festa Gastronòmica de la Coca de Llavaneres

Es farà del 9 al 17 de novembre i no hi faltaran el sopar gastronòmic del bolet, la fira de la coca i un vermut musical

Sant Andreu de Llavaneres viurà del 9 al 17 de novembre la 21a edició de la Festa Gastronòmica de la Coca de Llavaneres, una cita per conèixer i degustar un dels productes locals de més prestigi. Aquestes postres, elaborades amb pasta de full, ametlles, pinyons, vainilla i llimona, són reconegudes arreu de Catalunya.


Entre els actes previstos per a la Festa Gastronòmica d'aquest 2019 hi ha el sopar gastronòmic del bolet, que inaugurarà la mostra dissabte 9 de novembre al restaurant Vil·la Minerva.


El gruix de la festa i la fira es reserven per al

cap de setmana del 16 i 17 de novembre.


Dissabte 16 tindrà lloc la Fira de la Coca de Llavaneres, un espai obert on durant tot el dia (de 10 a 20.30 h) els visitants podran provar i comprar aquest producte. També hi trobarem l'Espai Gastronòmic, que organitza l'Associació de Restauradors i Pastisseries de Sant Andreu de Llavaneres. A més de tallers i espectacles per als més petits, es farà la tradicional recollida popular de bolets.Diumenge 17 la festa continua i es podrà tornar a gaudir de la Fira i de l'Espai Gastronòmic. Així mateix s'exposaran els bolets recollits i es faran tallers de cuina, un vermut musical i una il·lustració de receptes per a tots aquells que vulguin aprendre noves tècniques culinàries.

Durant els dies de la Festa Gastronòmica de la Coca de Llavaneres i fins al 30 de novembre, els restaurants del municipi proposaran diversos menús de tardor adaptats a la cita, a preus assequibles.


6a Festa de la Sembra del Pèsol garrofal

Diumenge 17 de novembre també tindrà lloc la 6a Festa de la Sembra del Pèsol garrofal de Llavaneres, l'altre dels productes estrella de la vila, d’una qualitat excel·lent i reconegut arreu del territori.

Aquesta Festa, que permet any rere any donar un valor afegit a aquest llegum, constarà d’una exposició de fotografies de la sembra, d’un esmorzar de pagès, una cercavila amb espectacle infantil a càrrec dels Follets de les Hortes i d’un taller de sembra amb pèsol garrofal.

.

Programa de la Festa Gastronòmica de la Coca de Llavaneres 2019

Fitxer: PDF_A5.pdf


https://ajllavaneres.cat/document.php?id=14180Tot a punt per la tardor més dolça de Llavaneres que celebra la Fira de la Coca de Llavaneres i la Festa de

la Sembra, amb desenes d'activitats relacionades amb

la gastronomia i els productes locals.


dissabte

El dissabte 16 de novembre al Passeig de la Mare de Déu de Montserrat s'hi farà l'esmorzar i el dinar de pagès, per donar el tret de sortida al cap de setmana. Mentrestant la Fira de la Coca es posarà en marxa, amb parades de restauradors i comerciants de Llavaneres i artesans d'arreu de Catalunya. Al carrer de Munt l'associació de comerciants organitzen la sortida de botigues al carrer i tallers infantils durant tot el matí.


També dissabte s'inicia el concurs de bolets, en el qual els i les participants poden anar a collir bolets a la muntanya i portar-los al migdia a l'Ajuntament, on es farà l'exposició. Els boletaires opten a dos premis: al bolet més gran i al bolet més rar.


A la tarda hi haurà una passejada de gegants per la fira i el ball dels gegants d’en Jaume Llull, la Minerva i l'Andreuet.

.


diumenge

Finalment, el diumenge al passeig de la Mare de Déu de Montserrat es realitzarà el taller “aprenem a sembrar el Pèsol de Llavaneres”, una activitat familiar per tal que els més petits aprenguin com es sembra aquest llegum, a càrrec dels responsables de les hortes de Llavaneres. També se celebrarà la Promoció de Productes Típics, una versió renovada de l'activitat més tradicional de la festa que se centra en dos tallers de cuina: un de coca i l'altre de poma farcida, dues de les especialitats més destacades de la cuina local.

Podeu trobar tota la programació detallada al web adjunt: 


www.ajllavaneres.cat
 

Festa de la coca de Llavaneres i festa dolça tardor

Fira : el cap de setmana del 16 i 17 de novembre, el Maresme. Aneu fent boca perquè el proper cap de setmana la gastronomia s'apoderarà de Llavaneres. Arriba la tardor més dolça amb un esdeveniment que dona protagonisme als productes locals i de temporada, que inclourà la Fira de la Coca de Llavaneres i la Festa de la Sembra, a més de desenes d'activitats gastrolúdiques.

temps de tardor / festes de la sembra

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..