festa i fira de la patata de prades

què fer aquest cap de setmana al camp de tarragona? festa de la patata de prades : cuina, tast, fira-mercat...

 

Festa de la patata de Prades


Festa de la patata de Prades

Dissabte  i diumenge 14 i 15 setembre 2019, el Baix Camp - Tarragona >>

Un dels actes estrella, a banda dels ja tradicionals, serà la conferència a càrrec de Carme Ruscalleda


La festa d’inici de la campanya de recollida de la patata a Prades es celebra sempre el diumenge següent a l’11 de setembre des de fa vint-i-nou edicions.

Enguany com a novetat, la festa es realitzarà tant dissabte 14 com diumenge 15. En aquesta edició hi trobarem nous actes com el I concurs de pelar trumfos (patates) i tast de cerveses el dissabte.

S’hi afegeix un acte destacat diumenge amb conferència a càrrec de Carme Ruscalleda, reconeguda xef a nivell mundial i primera dona que assoleix set estrelles Michelin. L’acte serà un bon complement dels tradicionals actes d’aquell dia com el concurs de truites i guisats amb degustació per part dels assistents.


La patata de Prades és un producte d’una qualitat especial que li ha valgut la denominació IGP (Indicació Geogràfica Protegida).


La festa comença dissabte 14 de setembre a les sis de la tarda amb la primera edició del concurs de pelar patates a la Plaça Major amb prèvia inscripció a l’Oficina de Turisme.


De set a nou serà el torn del tast de cerveses al Jardí del Rector a càrrec dels Joves de Prades.


Diumenge 15 de setembre seguirà la festa amb l’esmorzar popular a la Plaça Major on els assistents hi podran tastar patates de Prades al forn, arengada amb raïm moscatell i llonganissa de Prades acompanyat de vi de la cooperativa del Masroig.


Tot seguit, s’iniciarà la 25ena exposició de productes amb denominació d’origen i mostra d’artesania. A les deu es farà missa solemne a l’església de Santa Maria la Major i a dos quarts d’onze s’hi podrà realitzar visita guiada amenitzada per a tota la família per 7€ adults, 4€ nens de 7 a 13 anys i menors gratuït. Cal reservar a l’Oficina de Turisme.


A dos quarts de dotze serà el torn de la conferència “La patata a la cuina catalana” a càrrec de Carme Ruscalleda al Centre Cívic. A la una del migdia, la xaranga Buskant el To amenitzarà la passejada dels visitants. El toc final i més original de la festa serà el concurs de truita de patates, guisats i altres receptes amb patata, que es degusten un cop lliurats els premis als guanyadors d’aquesta mostra culinària.


A dos quarts de dues es notificarà i es lliuraran els premis als guanyadors del concurs de truites i a les dues es podran degustar a la Plaça Major. El certamen compta cada any amb la presència de propostes originals com truites de patata amb la forma de la font de prades, tractors o els planetes del Sistema Solar l’any passat fent referència al projecte de Parc Astronòmic Muntanyes de Prades. Els interessats a participar en el concurs podran recollir els ingredients a la sala d’actes de l’Ajuntament el dissabte dia 14 de setembre de 19 a 20 hores.


La festa està organitzada i patrocinada per l’Ajuntament de Prades, el Consell Regulador IGP Patates de Prades i la Cooperativa Agrícola Prades. L’esmorzar té un preu de 3€; la degustació i el plat, de 4€; i l’esmorzar, degustació i plat, 6€.


La Patata de Prades

El conreu d’aquesta patata es produeix a la serralada de Prades a uns 1000 metres d’alçada. Aquesta ubicació comporta un terreny de conreu i una climatologia que afavoreixen una qualitat i unes propietats específiques que la distingeixen. La Patata de Prades és un conreu tradicional de la localitat, present a la zona almenys des del segle XIX, i, a més, és bastant conegut i apreciat en terres catalanes.

Actualment la Patata de Prades, és de la varietat Kennebec de producció poc elevada, en comparació amb d’altres, però d’una excel·lent qualitat. Carn de color blanquinós, de textura consistent, gust dolç i persistent i lleugera olor de castanya 

és estiu !  fires d’artesans i pagesos

Dissabte  i diumenge 14 i 15 setembre 2019, el Baix Camp - Tarragona >>

La Fira esdevé, per als pratencs i per a la gent que ens visita, una extraordinària experiència que combina d’una banda la tradició de la pagesia, a través de la qualitat dels productes de la terra, el pollastre i la carxofa del Prat, i d’altra banda una mostra de l’activitat econòmica, de la restauració i el comerç locals i de les iniciatives dels emprenedors que troben a la Fira un excel·lent espai de promoció.

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..