fira d’en rocaguinarda a olost

revivint l’època del bandolerisme, espectacles, mercat de productes artesans, recreacions històriques...

 

Fira d’Olost

Fira d’en Rocaguinarda

Diumenge 3 de novembre 2019, el Lluçanès

Osona, Catalunya Central >>


La Xa Fira d’en Rocaguinarda celebra aquest any als

seus primers deu anys d’història i, segons els seus organitzadors, ho fa “amb el mateix entusiasme o més

que el primer dia”. El diumenge 4 de novembre, des

de les 10 del matí i fins a les 7 de la tarda, i gràcies a

la implicació desinteressada de molta gent del poble, Olost retrocedirà al s.XVII per recordar l’època en què

va viure Perot Rocaguinarda.Fira d'Olost. 11a Fira d’en Rocaguinarda

El primer diumenge de novembre els carrers del poble es tornaran a omplir amb espectacles al carrer protagonitzats per més de 100 actors i actrius locals. Aquest any serà una fira de por.


El 3 de novembre Olost tornarà a retrocedir al s.XVII per reviure una època en què la palla omplia els carrers juntament amb bandolers, barjaules, bruixes i capellans. El poble farà un pas enrere per tornar a l’època del bandoler del Lluçanès Perot Rocaguinarda i ho farà amb molt d’espectacle i humor al carrer, parades, foodtrucks i molt més.

 

En el cas del teatre cal destacar que com cada any es comptarà amb la participació desinteressada de més de 100 actors i actrius del poble, de diferents edats i que tenen el suport de maquilladores, equip d’atrezzo, direcció artística, també del municipi. Un equip que ja fa mesos que s’està preparant i que compte amb el suport dels professionals Xevi Font, a la direcció escènica, i Albert López, a la direcció tècnica.

 

No hi faltaran les escenes més habituals i també més esperades de la fira com l’escena de les vidents, en què expliquen als visitants tot el que passarà durant el dia, l’escena de les barjaules, que és la que cada any omple de gom a gom el carrer Berga, l’escena de la tortura (on la tortura serà la administración i el torturat el ciutadà exemplar) o la baralla dels Nyerros i Cadells, que tindrà lloc a la plaça a la 1 del migdia. Segons els organitzadors, “totes aquestes escenes arriben amb moltes novetats i sorpreses per captivar als visitants ja habituals i als que ens venen a veure’ns per primera vegada”. Com a novetats tècniques cal destacar que es comptarà amb nova il·luminació per les escenes del vespre i que s’ampliaran les grades situades a la plaça major.

 

Com explica un dels organitzadors i actor que fa de Perot Rocaguinarda a la fira, Ramon Marsó: “aquest any la fira està concebuda com un gran espectacle” i afegeix que jugant amb el fet que és l’11a edició i que el dia 31 és halloween “serà una fira uhhh!! uhhh!!, una fira de por, una fantasmada”. El tema principal serà La Inquisició i es faran molts paral·lelismes entre el s.XVII i l’actualitat.

 

Abans de la parada tècnica per dinar, els actors i actrius signaran el llibre dels 10 anys de la fira, que ha sortit per commemorar i explicar, amb moltes imatges i humor, com va néixer i com ha crescut aquest esdeveniment a Olost.

 

A la tarda l’espectacle es concentrarà a la plaça major amb més escenes de vidents, un ball burlesc, amb l’aparició d’un inquisidor, d’El Quixot i el Sancho Panza i també amb l’escena de l’indult. Com assegura el mateix Marsó, “com cada any oferirem una fira amb molt sentit de l'humor, anacronismes i molt surrealisme”.

 

Paral·lelament a totes les actuacions al carrer, al llarg del dia els visitants podran passejar entre diferents parades de productes d’alimentació i artesania, gaudir d’un espectacle infantil al punt de les 4 de la tarda i visitar el centre d’interpretació Espai Perot Rocaguinarda, on s’explicarà la vida del bandoler del Lluçanès a les 10, a 2/4 de 2, a les 3 i a les 4. La fira arribarà al seu punt final amb un espectacle piromusical.


Telèfon: 93 888 02 11

https://www.olost.cat/fira-Rocaguinarda


Per complementar la fira l’Espai Perot Rocaguinarda oferirà visites gratuïtes a les 10h, a les 13.30h i a les 15h i també hi haurà activitats pel públic infantil.


Al llarg de tot el cap de setmana més de cent personatges fan reviure la llegenda del bandoler. El poble d’Olost es transforma per retornar al segle XVII: ambientació, pudors, escenes que cada any es renoven, tortures, barjaules, borratxos, carnussos, bandolers, deformitats humanes i força anacronismes.ç


La Fira d’en Rocaguinarda és única i els seus trets més diferencials són el sentit de l’humor i el lligam amb l’actualitat. Les escenes més estripades conviuen amb moments històrics i per això es diu que aquesta fira és “el Polònia de la cultura popular”.

Durant el dia s’organitzen activitats per a totes les edats, relacionades amb l’època del bandolerisme, i hi ha parades i firaires per a tots els gustos.


Perot Rocaguinarda i tots els personatges vinculats amb ell recreen una de les èpoques més atractives de la nostra història i interactuen al carrer amb els visitants.

Podeu trobar tota la programació detallada al web adjunt: 

 www.olost.cat

 

Fira d’en Perot Rocaguinarda a Olost

Diumenge 3 de novembre 2019, el Lluçanès >> Perill! Olost acull una nova edició de la Fira d’en Rocaguinarda. Pesta bubònica, bandolers, barjaules i història es retroben en una festa caracteritzada pel sentit de l’humor. Fira tematitzada entorn de la figura del bandoler Perot Rocaguinarda. Històricament havia estat una fira d’arts i oficis, vessant que se segueix mantenint amb parades d’artesans i exhibicions d’antics oficis durant tot el dia.

A la Fira d’en Rocaguinarda, Olost viu al segle XVII. És època de bandolers, brutícia, pidolaires, barjaules, pudor, leprosos i pillets de tota mena. Durant tot el dia es representen escenes de l’època als carrers del poble. Entreu dins la llegenda!

temps de tardor / festes de bandolers

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..