porc i cervesa, fira gastronòmica a manlleu

matança del porc, elaboració d’embotits, degustació, tastos de cerveses artesanes, tallers de cuina...

 

Festa del porc i la cervesa, tot un referent gastronòmic a Osona

22, 23 i 24 de setembre 2017, Osona >>> La matança del porc, l’elaboració d’embotits, la degustació de productes, el mercat, els tastos de cerveses artesanes, els espais infantils, els concerts o els tallers de cuina,… són algunes de les activitats programades per a l’ocasió. I és que al llarg de tres dies, la Plaça Fra Bernadí de Manlleu es vesteix de gala per acollir expositors i firaires, artesans i productors, restauradors, músics, famílies i jovent… per celebrar la que ja és la festa gastronòmica més tradicional del territori.

DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html

Fira del Porc i la Cervesa

a Manlleu

22, 23 i 24 de setembre 2017, Osona >>>


Novetats!!

La presentació a la fira de la cervesa artesana SIKARU, un projecte singular d’economia social i solidària de la Fundació Badalona Capaç; que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i que actualment, ofereix l’oportunitat de participar en diferents projectes ocupacionals a més de 400 persones, entre els quals hi ha l’elaboració de la cervesa artesana Sikaru, amb la col·laboració de Cointegra, Ca l’Arenys i la Cooperativa Agropecuària del Moianès. Es tracta d’una cervesa totalment artesana i 100% natural, i l’etiquetatge, la distribució i els productes de merchandising els realitzen persones amb discapacitat intel·lectual.


La implicació de l’Associació dels Comerciants del Mercat Municipal en la recreació de la matança i rostida del porc, i l’elaboració d’embotits i derivats del porc en directe, conduits pel gastrònom Pep Nogué, i que cada any tenen lloc a la fira el dissabte a la tarda i el diumenge al matí. Enguany ambdues sessions comptaran amb una sessió de cuina amb porc a càrrec del restaurant Cau Faluga, el dissabte, i una altre a càrrec del restaurant Sambucus, el diumenge al matí.


La participació activa de Ràdio Manlleu, que l’any passat ja van disposar d’un espai propi a la fira, i que emetrà programació especial en directe i donant visibilitat, mitjançant entrevistes als participants, colaboradors i visitants, com a emisora oficial de la fira.


L’aposta per crear una col·lecció de cartells de la fira, dissenyats per diferents il·lustradors o dissenyadors, però mantenint la marca creada en l’anterior edició per la fira, com a element central del disseny. L’il·lustrador del cartell d’aquesta edició ha estat Jacob Cabezas, també conegut com a "Blaufosc" (blaufosc.com), i que actualment col·labora amb l'empresa Arkham Studio. L’artista ha pintat i creat un espai ingràvid, banyat de llum daurada i amb núvols d'espuma de cervesa i garrins juganers.


La implicació dels cansaladers, cervesers i empreses i entitats que participen en la fira, aportant activitats i novetats a la mateixa edició rera edició, i el seu suport i colaboració, sense el que aquests 25 anys de fira no haurien estat possibles.
Podeu trobar tota la programació detallada al web adjunt: 


www.porcicervesa.cat
 

Fira del Porc i la Cervesa

a Manlleu

22, 23 i 24 de setembre 2017, Osona >>>


Amb el temps la fira ha esdevingut una activitat singular de referència, gastronòmica i familiar, amb poder d’atracció comarcal i a nivell català. A partir de l’any 2015 es canviar el nom, marca i imatge de la fira, que passa a ser “PORC I CERVESA, FIRA GASTRONÒMICA” per adaptar millor la imatge gràfica de la mateixa al contingut gastronòmic actual.

Aquest any la fira celebrarà el seu 25è anniversari (l’any 1996 no es va fer la fira), i us convidem a celebrar-ho amb nosaltres! Bon profit!


Novetats!!


LA COMMEMORACIÓ DEL 25È ANNIVERSARI DE LA FIRA. Per celebrar-ho hem preparat un concurs sorteig, d’històries, anècdotes i/o fotografies relacionades amb qualsevol de edicions de la fira. Per participar cal fer arribar aquestes històries, anècdotes i fotografies via Facebook (https://www.facebook.com/porcicervesa), Instagram (porcicervesa), missatge de correu electrònic (fires@manlleu.cat) o formulari web (porcicervesa.cat). Es premiarà la millor història i es sortejarà, entre els participants, una EXPERIÈNCIA PORC I CERVESA MANLLEU, que constarà d’un lot de productes i diferents experiències gastronòmiques i d’activitats a Manlleu. Els guanyadors del concurs es faran públics el divendres 22 de setembre de 2017 a les 20 hores, a l’espai RÀDIO MANLLEU, a la Plaça Fra Bernadí. La participació es oberta fins el 18 de setembre, a les 17 hores.


1r CONCURS NACIONAL DE LLONGANISSA TRADICIONAL, convocat per LA CONFRARIA DEL GRAS I EL MAGRE I LA FUNDACIÓ OFICIS DE LA CARN. L’Ajuntament colabora amb l’entitat per crear aquest concurs nacional dins dels actes de la fira, per escollir la millor Llonganissa Tradicional de Catalunya; i l’objectiu de promoure, fomentar i difondre els oficis relacionats amb la carn i els productes carnis a Catalunya, vetllar per la qualitat i la millora dels productes carnis tradicionals, i incentivar la innovació i la creativitat entre els productors Catalunya. El concurs és obert a la participació de totes les microempreses de Catalunya, degudament autoritzades per l’elaboració de productes carnis. Les inscripcions al concurs es podran fer fins el dia 14 de setembre, mitjançant els formularis penjats a la web del gremi (http://concursllonganissa.gremicarn.cat). La proclamació pública dels resultats del concurs i el lliurament de diplomes es faran en el transcurs d’un acte que se celebrarà a l’escenari principal de la fira, el dissabte 23 de setembre a les 20 hores.


La implicació de la revista Cuina.cat, que organitzarà la 5a edició del DIA CUINA a Manlleu, el 23 de setembre, i que comptarà, entre moltes altres activitats, amb el 4t. Concurs de blocaires cuiners, la 4a edició del Concurs de Cerveses artesanes de la fira, i el tradicional maridatge d’embotit local amb cervesa artesana; sumant contingut i singularitat a la fira gastronómica i donant recorregut al sector cansalader, cerveser i gastronòmic de la ciutat i Osona. Fruit d’aquesta col·laboració amb la revista cuina.cat, sorgeix La implicació dels organitzadors del BARCELONA BEER FESTIVAL en la fira, que ja porten 4 edicions fent de jurat del concurs de cerveses artesanes i que enguany, com a novetat, guiaran un tast de cerveses artesanes, selecció especial del BBF, el dissabte 23 a les 20:30 hores, a l’AULA DEL GUST.


La implicació del Consell Comarcal d’Osona en la fira, que es suma al projecte amb l’objectiu de promoure, donar visibilitat i difondre la qualitat i el treball dels productors osonencs de la Xarxa de Productes de la Terra. Fruit d’aquesta col·laboració, la fira comptarà, enguany, amb dues activitats dinamitzades i guiades pel gastrònom Pep Palau, en les que participaran diversos productors de la Xarxa, presents a la fira: un tast de plats amb productes de la Xarxa de productes de la Terra, que tindrà lloc diumenge 24 de setembre a les 11:30 h, i un tast de cerveses artesanes de la Xarxa, que tindrà lloc a les 17 hores, el mateix diumenge. Ambdues activitats es faran a l’Aula del gust.


Ampliació de les dates i actes de la fira. Donant resposta a una petició dels expositors i visitants la fira, que en l’anterior edició va quedar reduïda a dos dies (dissabte i diumenge), aquest any recupera el divendres tarda i estarà oberta al públic de les 17 a les 24 hores. A més d’aquesta ampliació d’horaris, comptará amb moltes més activitats, algunes, fins i tot, avançant-se a la fira, com la sessió informativa CROWFUNDING, EL MICROMECENATGE COM A OPORTUNITAT! a càrrec de la Cia. Cervesera del Montseny que tindrà lloc el dijous 21 de setembre a les 17 hores al LAB MANLLEU, espai de coworking; o be la sessió del GASTROFILM Porc, cervesa i cinema!, un tast Gastronòmic amb sessió de cinema amb referències gastronòmiques, pensat per als més cinèfils, i que tindrà lloc a l’AULA DEL GUST, a la pl. Fra Bernadí, el mateix dijous 21 de setembre, a les 20 hores.