mercat medieval a l’hospitalet de l’infant

mercat de productes artesans, alimentació i teràpies naturals, sopar medieval, menús medievals als restaurants del municipi...

 

Mercat Medieval

a l’Hospitalet de l’Infant

Del Cap de setmana del 6 al 8 de setembre 2019,

el Baix Camp - Tarragona


Mercat Medieval de l'Hospitalet de l'Infant

Dates: 6 - 8 Setembre 2019

Població: l'Hospitalet de l'Infant

Telèfon: 977 82 08 20

A principis de setembre, l’Hospitalet de l’Infant reviu el seu passat medieval. A l’entorn del nucli antic i de l’hospital gòtic, que dóna nom al poble i que va ser construït en aquesta època, s’hi celebra un mercat ambientat en l’Edat Mitjana. En aquest marc ideal per acollir aquest tipus de mercat, s’hi instal·len un centenar de parades, on es poden comprar articles de decoració i d’heràldica, complements, herbes medicinals, cosmètica natural, embotits, dolços, joguines de fusta i d’enginy, etc.

A més de les parades, hi ha cercaviles i rondes musicals, espectacles itinerants, una exhibició i espectacle de falconeria i un sopar medieval popular. Els visitants poden gaudir també de demostracions de diversos oficis; i els més petits, de tallers i jocs infantils.

El Mercat Medieval es complementa amb una oferta gastronòmica que posen a l’abast diversos restaurants del municipi a través d’uns menús medievals amb preus assequibles.

Ens acompanyeu en aquest viatge en el temps?Com a novetats, hi haurà una exposició d’armes i un campament medieval on s’oferiran diverses recreacions històriques (de la vestimenta dels cavallers, de la cuina i de les lluites de l’època i de la cerimònia dels templers) i els visitants tindran al seu abast nous tallers demostratius i participatius relacionats amb els antics oficis (en concret, de terrissaire, de bufador de vidre a «soplet»; de teixir, de filar, de tints naturals i de cardar llana). A més, hi haurà tallers dirigits especialment per a la mainada: de pintura de l’escut de l’Hospitalet de l’Infant fet en fang; de destil·lació de plantes amb alambí i un taller familiar en què es teixirà una bufanda gegant.


Per als més petits també, al carrer de l’Estació, com cada any, hi haurà un espai gratuït de jocs tradicionals de tot tipus: de pesca, d’habilitat, d’enginy, de lògica, d’equilibri, de punteria, etc, perquè els nens i nenes puguin jugar sols, en grup i en família. A més, hi haurà atraccions infantils de pagament i podran veure com passeja un grup d’oques per la zona.


El XXIII Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant s’inaugurarà el divendres 31 d’agost, a les 19 h, a la Plaça Catalunya; i es clourà el diumenge 2 de setembre, a les 22 hores, amb un correfoc a la Plaça Berenguer d’Entença, a càrrec del Ball de Diables de l’Hospitalet, els tabalers i el Cavallet de Mar del Foment Cultural de l’Hospitalet de l’Infant. En aquesta plaça també tindrà lloc un altre dels actes centrals del cap de setmana: el sopar medieval, previst per al dissabte 1 de setembre, a les 22h. Les persones interessades a assistir a aquest sopar, que inclourà un espectacle de foc, han de comprar els tiquets a l’Oficina de Turisme (poden fer-ho fins al 29 d’agost, a les 14 h). El preu és de 10 euros per als adults; i de 8 euros, per als infants.


Amb aquesta festa, l’Hospitalet de l’Infant retornarà a l’època medieval quan, al voltant de l’Hospital del Coll de Balaguer fundat per l’Infant Pere al 1344, es va bastir el nucli de població que donaria lloc al poble.

 

El Mercat Medieval de l’Hospitalet de l’Infant està organitzat per l’Ajuntament de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, amb el suport de la Diputació de Tarragona; i la col·laboració de diverses entitats, comerços i veïns i veïnes del municipi. Mercat Medieval

a l’Hospitalet de l’Infant


www.vandellos-hospitalet.cat Programa del Mercat

 

Productes artesans, espectacles, tallers...

Recreació del passat medieval a l’Hospitalet de l’Infant

Del 6 al 8 de setembre 2019, el Baix Camp

Al voltant de l’emblemàtic hospital gòtic de l’Hospitalet de l’Infant, se celebrarà el XXIII Mercat Medieval.

Durant aquests dies, a la zona ubicada entre les places Berenguer d’Entença, del Pou i Catalunya hi haurà

un centenar de parades de productes d’artesania, d’alimentació o de teràpies naturals, entre d’altres;

i també diverses activitats, com ara cercaviles, espectacles de circ, foc i teatre, exhibicions de vol

d’aus rapinyaires, un sopar medieval, tallers i demostracions d’oficis tradicionals, així com un seguit

de propostes lúdiques per als infants.

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..