festa de l’anxova a l’escala i ruta de la tapa

què fer avui a la costa brava de girona? uta de la tapa de l’anxova pels bars de l’escala i concurs de fotografies...

 

Tastets i festa amb l’anxova de L’Escala

Diumenge 6 d’octubre de 2019, l’Alt Empordà >>>  Cada any, el primer diumenge d'octubre té lloc la Festa

de l'Anxova. La festa consta de l'entrega d'una anxova d'or a alguna personalitat relacionada amb el món

de les anxoves i, a més a més, ruta de la tapa de l’anxova als bars de l’Escala i concurs de fotografies a instagram.

Festa de l’Anxova a L’Escala


Diumenge 6 d’octubre de 2019, l’Alt Empordà,

Costa Brava de Girona >>Festa de l’Anxova de l’Escala

L'actriu Montserrat Carulla i la directora artística Rosa Ros, Anxova d'Or i pregonera de la Festa de l'Anxova


El sector anxover ha escollit aquest any l'actriu Montserrat Carulla per rebre l'Anxova d'Or, per la seva estreta relació amb l'Escala (ja va ser pregonera de la Festa Major fa 9 anys). D'altra banda, la directora artística i escalenca Rosa Ros, guanyadora aquest any del premi Gaudí a la millor direcció artística per la pel·lícula El fotògraf de Mathausen, serà la pregonera de la Festa de l'Anxova, que se celebra el primer diumenge d'octubre i arriba ja a la 29a edició.


La Festa de l'Anxova se celebra el 6 d'octubre, però aquest any també s'han previst diverses activitats relacionades per al dia anterior. Així, el dissabte, 5 d'octubre, s'ha previst un vermut de tapes d'anxoves maridat amb vins, a càrrec del sommelier local Rafel Sabadí (es tracta d'una activitat limitada a un màxim de 25 persones, a un preu de 12 euros.


Es farà a l'Alfolí de la Sal i cal fer reserva a l'Oficina de Turisme); un espectacle infantil; i una conferència entorn de l'anxova, a càrrec de Paula Molés, periodista especialitzada en gastronomia.


D'altra banda, el divendres, 27 de setembre, es posa en marxa la Ruta de la Tapa de l'Anxova, que es va iniciar fa nou anys com una nova fórmula per donar a conèixer aquest producte implicant-hi el sector de la restauració local. En aquesta edició hi participen un total de 39 establiments.


Fins el dia 6 d'octubre, els usuaris, amb una mena de passaport de la ruta en mà, poden anar tastant les diferents tapes i segellant aquells establiments pels que han passat. Qui les hagi degustat totes i entregui el seu passaport completament segellat podrà votar quina ha estat la millor tapa de l'any i quina li ha semblat més original. A més, entrarà en un sorteig d'un àpat al Celler de Can Roca per a dues persones.


Qui hagi aconseguit el segell d'un mínim de 20 tapes participaran en el sorteig de cinc tiquets de 50 euros per gastar en els comerços de la Unió de Botiguers i Empresaris Turístics de l'Escala durant el mes d'octubre, mentre qui segelli les 13 tapes de fora del nucli antic participarà en el sorteig d'un àpat per a dues persones al Restaurant Roser II.


Com a les darreres edicions, hi haurà servei gratuït del Carrilet en direcció a Montgó i a Sant Martí d'Empúries, els dissabtes i diumenges de la ruta, entre les set de la tarda i la mitjanit, amb l'objectiu de facilitar el desplaçament entre els diferents establiments.


La ruta s'acaba el dia 6 d'octubre, coincidint amb la jornada de la Festa de l'Anxova, en què hi haurà el pregó i el lliurament de l'Anxova d'Or (11.30h, a la Platja), la degustació popular d'anxoves (12h) i una cantada d'havaneres amb el grup Oreig de Mar.


Les persones que participin a la degustació popular d'anxoves, podran bescanviar el tiquet de la degustació (que costa un euro) per una participació de 0,10 euros en un número de la loteria de Nadal, per gentilesa de l'administració de loteria Anxova Milionària de l'Escala.


Com en anteriors edicions, l'Agència de Desenvolupament Econòmic i Turístic de l'Escala organitza un concurs a la xarxa Instagram entre les persones que utilitzin les etiquetes #AnxovadelEscala #visitlescala #lEscalaMardEmpuries per difondre la participació a la ruta i segueixin el perfil de @visitlescala. El guanyador s'endurà un lot de productes locals.


www.lescala.cat//rutatapa19.pdf/
 

temps de tardor / festa de l’anxova

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..