mercat romà a guissona

ròmul i rem com a tema central, premis a les millors parades, artesans i mestres d’ofici....

 

Mercat Romà

a Guissona

15 de juliol 2017, La Segarra >>


DISSABTE 15 JULIOL XXI MERCAT ROMÀ DE IESSO

MATÍ

10:00h. - NUCLI HISTÒRIC

OBERTURA DEL MERCAT ROMÀ

Tots els artesans i mestres d’ofici amb els seus millors vestits comencen a donar vida al mercat i ofereixen els seus millors productes per transportar-nos al passat romà.

21:30 h. - PL. MAJOR

CLAUSURA DEL XXI MERCAT ROMÀ

Ceres, la deessa de la fertilitat i l’agricultura, solcarà els vents per deixar-nos un missatge dels déus.

Tot seguit, s’entregaran els premis a les millors parades externes, al concurs d’aparadors, als guanyadors de les pistes romanes i del concurs d’animalots.
 

Mercat Romà a Guissona

15 de juliol 2017, La Segarra >> Des del 1997, el tercer dissabte de juliol, la vila de Guissona es transforma en un mercat de finals del segle I aC, rememorant el seu passat romà i la ciutat romana de Iesso. Els carrers i espais de la vila es tranformen en les termes romanes, el teatre, el fòrum, els jardins romans, l’escola de legionaris, el campament de legionaris, ... i en cada un dels espais s’hi porten a terme activitats que ens traslladen en el temps.

Mercat Romà

a Guissona

15 de juliol 2017, La Segarra >>


La sang embruta el naixement de la ciutat més gran del món: Roma. La supèrbia i l’enveja es va instal·lar al cor dels descendents d’Enees. Per orgull i per cobdícia Amuli va prendre la corona d’Alba Longa al seu germà Numítor. L’usurpador en el seu afany de mantenir-se al poder va fer assassinar als fills del seu germà i consagrà al culte de Vesta la seva filla.

 

Ni la condició sagrada de Rea Sílvia serví per a evitar el furor de Mart. El déu de la guerra, presa de l’amor, s’uní a la vestal emprant les seves arts. Quan Rea Sílvia infantà els fills de Mart, Amuli decretà la mort de les criatures per evitar que posessin en perill la seva supremacia. Els dos nens, Ròmul i Rem, van ser dipositats en una cistella en les aigües del Tíber. La pietat dels déus salvà les criatures que van ser recollides en una de les ribes per una lloba que els alletà com si fossin fills seus. Els dos nens van ser recollits després per un matrimoni de pastors Faustulus i Aca Larència.

 

Quan els bessons van arribar a l’edat adulta el seu origen noble els va ser rebel·lat. Junts van derrocar a Amuli per tornar el poder al seu avi, que havia estat pres fins aleshores. Com a agraïment, Numítor els va concedir fundar una nova ciutat en el punt que designessin els déus. Cadascun dels germans optà per un emplaçament. Els auguris van escollir l’elecció de Ròmul. Just el jove es trobava delimitant amb muralles la nova urbs, quan el seu germà Rem, pres per l’enveja cometé un acte sacríleg. Aquesta acció derivà a un nou enfrontament fratern que finalitzà amb la mort de Rem. Tot i la grandesa de la ciutat que tot just naixia, la vergonya d’aquesta mort acompanyà a Ròmul per sempre més.


www.mercatroma.cat

 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html
► 
Propostes gastronòmiques i promocions
gourmet
►../GOURMETCATALUNYA/PROPOSTES-GASTRONOMIQUES.html