mostra gastronòmica del pésol negre a l’alt berguedà

què fer avui al berguedà? fira de tots sants ( 31/10 ) i mostra gastronòmica del pèsol negre ( 2/11), ..

 

Mostra gastronòmica del pésol negre del Berguedà

27 i 28 d’octubre, Gósol, el Berguedà

La Patata de Muntanya és el nou aliat de la Mostra Gastronòmica del Pèsol Negre

La Mostra Gastronòmica del Pèsol Negre es reafirma arribant a la seva 3a edició, el proper 27 d’octubre a Gósol, on es podran gaudir de noves activitats que s’afegeixen a la festa de referència per aquest element tant característic de la gastronomia Berguedana. I també es presenta un vídeo del procés de cultiu, collita i cuina del Pèsol Negre.

Mostra gastronòmica del

pésol negre del Berguedà


Fira de Tots Sants de Gósol

Dijous  31 Octubre 2019


FIRA DEL PÈSOL

Dissabte 2 de novembre de 2019

La jornada té com a objectiu posar en valor la singularitat

d’aquest llegum, el pèsol negre, autòcton del Berguedà.

Hi ha un mercat agroalimentari, demostracions de cuina,

concerts, etc.


Telèfon:973 37 00 55

Email:http://gosol.ddl.netAquesta serà la segona Mostra després que el Pèsol

Negre obtingués la distinció  de producte singular de la Xarxa de Productes de la Terra, conjuntament a 55 productes més dins la demarcació de Barcelona, 4 dels quals són productes berguedans: el Pèsol Negre, el Blat de Moro Escairat, les Nyàmeres i la Patata de Muntanya.

 

En aquesta edició de la mostra un altre producte singular del Berguedà pren protagonisme al costat del Pèsol Negre, la Patata de Muntanya, producte destacat en l’agricultura de la vall de Gósol i amb una recepta molt estimada per tots els berguedans: les patates emmascarades.

 

Aquest any també es presenta un vídeo on es pot veure el procés de cultiu i collita del Pèsol Negre, així com una mostra de les possibilitats culinàries d’aquest producte. Aquest vídeo s’inclou al conjunt de recursos audiovisuals que s’estan elaborant des de l’Àrea de Turisme de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà per potenciar diferents espais i elements característics del Berguedà.


La Mostra Gastronòmica del Pèsol negre, va néixer a l’any 2016, des d’una iniciativa de l’Ajuntament de Gósol i els productors de pèsol negre del municipi amb el suport de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà amb la mateixa finalitat de promoció del territori a través del seus productes singulars vinculat amb el turisme. Aquest any enguany es celebra la 3a edició.

 


En  aquesta nova edició de la Mostra gastronòmica cal destacar noves activitats vinculades al municipi com és el de Picasso. Podrem trobar el mercat de productes que formen part del Parc Natural Cadí-Moixeró, el concurs d’espantaocells, una visita guiada fins al Castell de Gósol i visita al Centre Picasso. També realitzarem un maridatge de vins catalans amb receptes de pèsol negre i patata de muntanya. Seguidament hi haurà una pesolada popular amb sobretaula musical  I per als mes menuts un taller de ceràmica on s’elaboraran plats com modelava Picasso pintat amb els colors del pèsol negre. I es té la voluntat de seguir treballant amb aquest producte per tal que esdevingui un element agrícola i gastronòmic i singular de la comarca.

 

Des de l’àrea de Turisme de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà juntament amb el suport de l’àrea de Promoció Econòmica i Ocupació de Diputació de Barcelona en el marc del programa Xarxa Productes de la Terra es treballa amb els diferents productes agroalimentaris que tenen una singularitat a la nostra comarca i que ens identifiquen com a territori, posant en valor així els elements que ens identifiquen com a territori.

 

Aquest últim any s’està treballant amb el calendari gastronòmic i el receptari de la nostra cuina, per tant relacionat amb aquest tema s’editarà un nou calendari al 2019 i s’editaran 3 receptes, una d’elles la de les patates emmascarades. L’any 2017 es va editar la recepta del pèsol negre.


el pésol negre del Berguedà

El Pèsol Negre és un dels elements gastronòmics de referència

al Berguedà, amb una llarga tradició de cultiu al poble de Gósol. És per això, que es va iniciar aquesta Mostra Gastronòmica

per impulsar aquest producte singular entre els agricultors locals i treballar perquè no minvi la seva producció. Tot i ser un producte poc conegut fora de la comarca, cada cop més es coneix i el consum d’aquest producte és molt local. A través dels nostres cuiners i restaurants ens ofereixen un ampli receptari de maneres de cuinar el pèsol. 

temps de collita / el pésol negre a Gósol

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..