bdegust a gironella

estiu 2019 mostra gastronòmica i vinícola al berguedà

 

BdeGust a Gironella


BdeGust Gironella


La mostra, organitzada per l’Associació Cultural de la Font del Balc (ACFB) compta amb el suport de l’Ajuntament de Gironella. Durant la presentació d’aquesta edició, Santi Felius, regidor de Promoció Econòmica, va explicar que des de l’ajuntament es dona super logístic i econòmic a la mostra, i va destacar la importància de l’esdeveniment a nivell comarcal. Felius també va mostrar el seu agraïment a l’organització de la mostra, i va destacar la importància de la mostra per potenciar els productes de proximitat.


Gastronomia, alimentació i vi

Enguany la mostra comptarà amb 12 cellers representants de les diverses denominacions d’origen de Catalunya; La Bauma de les Deveses, de Sant Julià de Cerdanyola; Cellers Underground, DO Pla de Bages, DO Penedès i DO Costers del Segre; Gllina de Piel Vines by David Seijas, DO Empordà, DO Penedès, DO Ribeiro, Heredat Oller del Mas, Collbaix, Fargas Fargas i la Diferenta, DO Pla de Bages; Vins de Pedra, DO Conca de Barberà; La Vinyeta, DO Empordà.

A més, també hi haurà el cerveser “Cervesa Ninkasi”, el restaurador “Cal Fuster” amb el xef Marcel Cardona, i diversos artesans elaboradors: Formatges Blancafort, Formatges Cal Músic, La Cooperativa, Casa Enfruns i Forn Espurna.

Des de les 11 del matí fins les 9 del vespre la mostra estarà plena d’activitats, amb la IX Trobada d’intercanvi de plaques de cava, els tallers BdegustMenuts, VI Concurs de Fotografia d’Instagram #bdegust19, III Concurs DibuixMenuts, Vermut Musical, Maridatge de Vins i Formatges, Tast de Vins i Formatges, Tast de vi a cegues, Tast de Cervesa artesana, sessió de dj amb Alberto Jimenez i el concert de cloenda amb Dr. Swinguez.

Es pot consultar el programa en aquest enllaç.

 

Compromis social i mediambiental

Una de les grans novetats d’enguany és que la mostra ha aconseguit la certificació Biosphere, un certificat de sostenibilitat turística de reconeixement internacional. La BdeGust és la primera mostra en aconseguir aquesta certificació, que també valora aspectes socials. Karina Behar, organitzadora de la mostra, va destacar que és un honor haver aconseguit aquest reconeixement, ja que aposten per la sostenibilitat.

Behar va destacar que els plats, tovallons... que s’utilitzen a la mostra son biodegradables, la il·luminació compleix certificacions d’eficiència energètica. A més, també va explicar que treballen amb empreses compromeses amb la societat, com ara el Taller Coloma o el Grup Horitzo.


http://gironella.cat/

 

és estiu !  fires de gastronomia i vins

Diumenge 7 de juliol 2019, el Berguedà >>

Aquest diumenge de juliol la Font del Balç es transformarà en un espai d’experiències sensorials per acollir la dotzena edició de la Mostra Gastronòmica i Vinícola, la BdeGust, dedicada a la difusió i promoció de vins elaborats arreu de Catalunya i de productes elaborats a la comarca.

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..