heroica, la festa d’agustina d’aragó a fulleda

què fem a lleida? recreació històrica, mercat de productes de pagès, elaboració de licors i aiguardents, esmorzar de verema a la fira...

 

Diumenge 15 de setembre de 2019, Fulleda, Les Garrigues >> La festa consisteix en una recreació històrica de l’època de la invasió napoleònica a la Península, amb la presència d’un mercat de pagès d’aquest període.

Heroica, Festa d’Agustina d’Aragó

a Fulleda


Diumenge 15 de setembre de 2019, Fulleda, Les Garrigues >>

La festa consisteix en una recreació històrica de l’època de la invasió napoleònica a la Península, amb la presència d’un mercat de pagès d’aquest període.


Una recreació històrica que tindrà lloc aquest proper diumenge, 15 de setembre, amb mercat de productes de proximitat, fira de productes artesans, elaboració d’aiguardents en directe, bufador de vidre, visites al Celler Matalonga, tast de vins i  elaboració de xocolata en directe amb Xocolates Aynouse, elaboració de sals d’herbes......


Dia 15: Heroica. Festa d’Agustina d’Aragó a Fulleda (les Garrigues). Tel. 973 15 62 01 - Web: www.turismefulleda.cat

El tercer diumenge del mes de setembre te lloc a Fulleda la celebració de la Fira Heroica, dedicada a la figura de l’Agustina d’Aragó, originaria de la població, i que compta amb diferents atractius com un mercat amb especial protagonisme i presència de productors i productes artesans i de proximitat, a més d’un gran nombre d’activitats com tallers, recreacions històriques, visites guiades a diferents indrets d’interès del poble, jocs, àpats populars o el lliurament del “Porró de Fulleda”, entre altres.


El 15 de setembre els carrers de Fullleda tornaran a acollir una particular i divertida interpretació de la “Guerra del Francès” amb motiu de la celebració de la Fira Heroica, dedicada a la figura de l’Agustina d’Aragó, l’heroïna catalana en aquesta guerra i originària de Fulleda.

En el decurs de la jornada, un esbojarrat regiment de les tropes napoleòniques tractarà de fer-se amb el poble on trobaran la ferotge resistència de l’aguerrit grup de trabucaires del grup Ball d’en Serrallonga de Sant Quintí de Mediona, que amb la col·laboració estratègica de l’Agustina tractaran de posar fre i als embats del “Regiment de la Festa” en aquesta recreació de la “Llegenda de l’Agustina d’Aragó”, que també comptarà amb la participació de Lo Sacaire del Llobregat.


Els assistents a la fira, que començarà a les 09.00 hores amb el tradicional esmorzar de verema (preu 5 € ), podran gaudir durant tota la jornada amb un gran ventall de propostes lúdiques, la recreació d’un campament napoleònic i del mercat de proximitat instal·lat a la plaça del poble i els carrers adjacents, on trobaran un gran número de paradetes, amb especial protagonisme per als productes locals i artesans procedents, majoritàriament, de la comarca de les Garrigues; una clara mostra de la voluntat de l’Ajuntament de Fulleda per potenciar l’economia de la comarca i donar visibilitat als petits productors de la zona.

Cap al migdia, es lliurarà el “Porró de Fulleda”, un petit gest per part del poble de Fulleda per reconèixer la tasca i trajectòria de diferents persones i entitats.

A la Fira Heroica, que també comptarà amb una exhibició de bufadors de vidre, les activitats no s’aturaran en cap moment; per la tarda, a més d’una nova recreació de la llegenda de l’Agustina, arribarà el torn per la celebració de diferents jocs tradicionals al carrer, especialment adreçats als més petits, taller de garapinyades, berenar de pa torrat amb oli i xocolata (preu del tiquet 1€). La fira acabarà al voltant de les 20.00 hores amb una desfilada festiva fins al monument de l’Agustina d’Aragó, situat a l’entrada del poble. 

Aquesta Fira, organitzada per l’Ajuntament de Fulleda, es suma a tot un seguit d’accions i iniciatives impulsades per l’Ajuntament i diferents entitats de Fulleda, amb l’objectiu de dinamitzar la població i donar a conèixer a tot arreu el potencial turístic de Fulleda i el seu entorn; reivindicant alhora la catalanitat d’Agustina Raimunda Maria Saragossa Domènech (Agustina d’Aragó), filla de Pere Joan Saragossa Labastida i  Raimunda Domènech Gassull, originaris de Fulleda i on van contraure matrimoni al 1772.

Podeu trobar tota la programació detallada a: 


http://www.fulleda.cat/Fira_Agustina_d_Arag_.pdfHeroica, Festa d’Agustina d’Aragó

a Fulleda 

Fira de pagès i festa Heroica a Fulleda

és estiu !  fires d’artesans i pagesos

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..