fira de la llenega a cardona

concursos de bolets, parades de venda de bolets, degustació de plats cuinats amb llenegues a restaurants de cardona

 

Fira de la Llenega a Cardona

28 d’octubre 2018, el Bages >>>


Cap de setmana  27 Octubre 2019

Telèfon: 93 869 10 00

agafat cartell - programa

Bolets, cuina, patrimoni i tradició

El visitant hi troba parades per comprar llenegues i altres varietats de bolets i una mostra micològica per conèixer millor els bolets del país.

També hi ha parades amb productes artesans amb elaboracions de bolets (patés, confitats, conserves) i altres productes alimentaris naturals com codonyat, allioli de codony, embotits, formatges, mels, …

Els boletaires més experimentats poden participar en el concurs de llenegues que premia el concursant que presenta un nombre més elevat de llenegues, el que porta la llenega més grossa i el que du la llenega més original. Aquestes llenegues es poden veure exposades durant tot el matí.

A més de llenegues, també hi trobem tot tipus de bolets: rovellons, fredolics, camassecs, reigs, surenys, moixernons, camagrocs, carlets, trompetes, llengües de bou, …

la vessant gastronòmica hi és representada per la degustació que ofereixen diferents establiments de restauració de Cardona.Entre d’altres plats hi podem tastar : botifarra de llenega, peu, orella i morro de porc amb llenegues, rodó de vedella amb llenegues i pastís de llenegues amb escamarlans. Cada any les receptes són diferents i sempre basades en la cuina de tardor i amb la llenega com a protagonista.


MATÍ

llenegues, bolets i degustació de bolets

a la plaça del mercat

Venda de llenegues i de varietats de bolets.

a la plaça de la Fira de dalt

Exposició de diferents varietats de bolets del país. Amb l’assessorament i explicacions de micòlegs de l’Agrupació Micològica Berguedana.

Concurs de llenegues: es premiaran la llenega més gran i el bolet més original (vegeu bases a part).

Concurs de tapes de bolets (vegeu bases a part).

De 9.00h a 11.00h: Inscripcions

D’11.00h a 13.00h: Exposició de tots els productes a concurs.

als diFerents carrers i places de la vila

El comerç tindrà parada al carrer.

Parades d’artesans. Venda i degustació de productes artesanals (bolets confitats, codonyats, embotits, formatges, etc.) Música folk al carrer, amb ‘El Toll’.

a la plaça delvall

A partir de les 11.00h: Ballada de country. Organitza Granger’s del Berguedà.

al passeig de la Fira - espai gastronòmic

A partir de les 12.00h: Visita de les autoritats. De 12.30h a 14.00h: Degustació de propostes gastronòmiques amb llenegues, preparades per diferents restaurants i productors del territori.


al centre cardona medieval

De 10.00h a 12.30h: Projecció de l’audiovisual “Els Cardona, senyors de la sal”. Gratuït.

A les 12.30h: Visita guiada pel centre històric (castellà). les places són limitades (compra d’entrades a www.cardonaturisme.cat). Organitza Fundació Cardona Històrica.

a la plaça santa eulàlia

De 10.00h a 15.00h: Espai de tast gastronòmic, promoció dels productes locals i del comerç de Cardona a “la Plaça de les Cols” .

Organitza Fundació Cardona Històrica.

TARDA

a l’auditori valentí Fuster

A les 18.30h: Monòleg amb David Guapo, dins el cicle Batecs Culturals de l’Auditori Valentí Fuster. Entrades a: Atrapalo.com

xiii Festival inFantil “tocats del bolet”

al bosc, i al balcó i al passeig de la Fira

De 8.45h a 11.00h: XII Concurs infantil de bolets -entre 5 i 12 anys- (vegeu bases a part). En acabar, al bosc, pa amb tomàquet i embotit per a tots els participants al concurs infantil.

Durant tot el dia, atraccions infantils.

A les 12.30h: Després del recompte de la recollida de bolets a concurs, lliurament dels premis del XII concurs infantil de bolets.

A les 12.45h: Espectacle infantil “l’arbre del sucre” a càrrec de Ducuncucalsac, amb la col·laboració de la Biblioteca Municipal Marc de Cardona


http://cardonaturisme.cat/ca/


La Fira comptarà, a més, amb els tradicionals concursos de bolets, que premiaran la llenega més gran i el bolet més original, i el concurs de tapes amb bolets. Un dels actes estrella de la jornada serà de nou la degustació de plats cuinats amb llenegues preparats per diferents restaurants del municipi al passeig de la Fira.


A més de llenegues, també hi trobem tot tipus de bolets: rovellons, fredolics, camassecs, reigs, surenys, moixernons, camagrocs, carlets, trompetes, llengües de bou, …


La vessant gastronòmica hi és representada per la degustació que ofereixen diferents establiments de restauració de Cardona. Entre d’altres plats hi podem tastar : botifarra de llenega, peu, orella i morro de porc amb llenegues, rodó de vedella amb llenegues i pastís de llenegues amb escamarlans. Cada any les receptes són diferents i sempre basades en la cuina de tardor i amb la llenega com a protagonista.


El comerç local també se sumarà a la festa organitzant una jornada de parades al carrer i la Unió de Botiguers i Comerciants organitzarà diverses activitats. Per la seva banda, la Fundació Cardona Històrica projectarà al Centre Cardona Medieval l’audiovisual “Els Cardona, senyors de la sal” i realitzarà una visita guiada pel centre històric.


A més, al matí hi haurà una demostració de l’ofici de cisteller i tallers de cistelleria per a nens i nenes, música folk catalana al carrer, a càrrec d’El Toll, i una ballada de country a la plaça del Vall. Per als més petits hi haurà una caravana de ponis, xocolatada a les 11 h. i durant tot el dia atraccions i jocs infantils.


La Fira compta també amb el Festival infantil "Tocats del bolet" dedicat als més petits. A més de participar al Concurs infantil de buscar bolets, els més menuts podran jugar amb diversos jocs infantils i gaudir de l'espectacle “Cagallufes el follet rondinaire” que oferirà Cia Patawa.


Per cloure la jornada, a les sis de la tarda Ballaveu oferirà un concert de música folk. A la mitja part hi haurà coca i mistela per a tothom.


Els boletaires més experimentats poden participar en el concurs de llenegues que premia el concursant que presenta un nombre més elevat de llenegues, el que porta la llenega més grossa i el que du la llenega més original. Aquestes llenegues es poden veure exposades durant tot el matí.

Tot el programa de la Fira 

aquí.


www.cardona.cat
 

Fira de la llenega ( i els bolets ) a Cardona

28 d’octubre 2018, el Bages >>> La Fira comptarà amb diverses activitats dedicades al món dels bolets i amb propostes per a tots els gustos i edats. Degustacions, venda i exposicions de bolets ompliran la nova edició del certamen que també oferirà propostes culturals, concursos, música i activitats infantils.

El visitant hi troba parades per comprar llenegues i altres varietats de bolets i una mostra micològica per conèixer millor els bolets del país.També hi ha parades amb productes artesans amb elaboracions de bolets (patés, confitats, conserves) i altres productes alimentaris naturals com codonyat, allioli de codony, embotits, formatges, mels, …

temps de tardor / fires dels bolets

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..