mercat del ram de vic

què fem avui ? mostra de productes de proximitat, degustació, cerveses, cavalls, bestiar, tallers,  exposicions...

 

Mercat del Ram de Vic

CCCV, Cinquanta Cerveses Catalanes a Vic

Torna al Passeig la proposta de Cinquanta Cerveses Catalanes a Vic (CCCV), que com el seu nom indica, en permetrà tastar 50 de les millors cerveses fetes arreu del territori, amb una important presència de les cerveses fetes a Osona. L'àmplia selecció inclou cerveses sense gluten, aptes per a celíacs. Es podran degustar cerveses que incorporen els ingredients més variats: des de fruites tropicals a cafè i vainilla, passant pel vermut de Reus o els pebrots picants. I també podrem tastar cerveses que han passat per barriques de roure i ajuntades amb raïm.


VIC-CINQUANTA-CERVESES-CATALANES-ARTESANES


 

Mercat del Ram de Vic

Cap de setmana del 12 al 14 d’abril de 2019, Osona >>


Fira agroramadera; mostres d'alimentació, turisme,

automòbils, ceràmica, cerveses artesanes.

Mostra de bestiar i exhibicions eqüestres

Mostra de jardí i energies renovables.

Expositors darrera edició: 150MERCAT DEL RAM DE VIC

el mercat de referència de la primavera


Horaris de fira:

Divendres de 17h a 20h

Dissabte i diumenge de 10h a 20h

Horaris Jocs en família (Pl. dels Màrtirs i Pl. Santa Eulàlia):

Dissabte i diumenge de 10'00h a 14'00h i de 16'00h a 20'00h


Tipus d'entrada:

Pavelló Ramader: 3,-€ 

Zona Eqüestre: accés gratuït Matins | accés Tardes: 3,-€

Resta d'espais: accés gratuït

  

UN PUNT DE REFERÈNCIA DEL SECTOR RAMADER

I UNA FESTA PER A LA CIUTADANIA


El Mercat del Ram, un esdeveniment amb la força de la tradició ramadera i una àmplia oferta d’activitats lúdiques, que fan que la ciutat visqui tres dies d'ambient festiu.


L’essència ramadera del Mercat del Ram comporta que algunes de les propostes més destacades estiguin en sintonia amb aquest fet. És el cas de La Casa de Pagès, una iniciativa per apropar el món rural al públic familiar, on es mostren els aspectes més destacats de la vida al camp a través d’activitats, tallers i exposicions. La Casa de Pagès, situada al Pavelló del Recinte Firal El Sucre, s’estructura en diverses àrees que fomenten el coneixement, a través de la participació.


A les carpes de l’exterior del Recinte Firal, s’hi porten a terme concursos d’abast estatal oberts al públic. Destaquem aquesta edició, el Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus.


La Plaça dels Màrtirs i la Plaça de Santa Eulàlia acolliran activitats adreçades al públic familiar. Es faran jocs tradicionals i també espectacles infantils. Al carrer de Santa Joaquima de Vedruna s'hi farà una mostra d'artesania.


Al Passeig, l’Espai Terra i Cuina combina gastronomia, venda de productes de proximitat, mostra de cerveses

i música.


La Mostra de Turisme d’Osona, al Passeig, la Mostra de Maquinària Agrícola, a l’Avinguda dels Països Catalans, la Mostra d’Horticultura, Jardineria i Energies Renovables, al pàrquing Joan de Serrallonga, i la d’Automòbils, al carrer Mossèn Josep Gudiol.


D’altra banda, a la zona esportiva s'hi instal·larà la Zona Eqüestre, que durant el cap de setmana acollirà activitats i exhibicions de tot tipus, relacionades amb el món del cavall. 


Durant tot el cap de setmana del Mercat del Ram, es fan

a la ciutat exhibicions castelleres i de gegants, sardanes i diverses competicions esportives. 


MOSTRES COMERCIALS I UBICACIONS: 

Zona Recinte firal El Sucre:
   -  La Casa de Pagès
   -  Exposició de vacum
   -  Exposició ovina
   -  Exposició de porcí
   -  Concurs Català de Canals Porcines
   -  Concurs Nacional de Raça Bruna dels Pirineus
Edifici El Sucre:
   -  Jornades tècniques
Carrer Joan de Serrallonga:
   -  Mostra d'energies renovables i jardineria
   -  Mostra d'horticultura
Carrer Mossèn Josep Gudiol:
   -  Mostra d'automòbils
Av. del Països Catalans:
   -  Mostra de maquinària agrícola i vehicles industrials
Rambles del Passeig i del Carme:
   -  Espai Terra i Cuina i CCCV
   -  Mostra de turisme
Carrer de Santa Joaquima de Vedruna i Pl. Santa Eulàlia:
   -  Zona infantil
   -  Mostra d'artesania
Zona Esportiva:
   -  Exhibicions i demostracions eqüestres
   -  Exposició de cavalls

Per facilitar la mobilitat, hi haurà en funcionament 2 carrilets d'ús gratuït que dissabte i diumenge faran un recorregut per les zones on hi ha programades més activitats del Mercat del Ram.


La Plaça dels Màrtirs i la Plaça Santa Eulàlia acolliran activitats adreçades al públic infantil.

Es faran jocs tradicionals, com cursa de panotxes, cursa de sacs, llançament de pinyol o buscar objectes en un paller, i també espectacles infantils. Al carrer Joaquima de Vedruna s’hi farà una mostra d’artesania.


Espai Terra i Cuina

El Passeig repetirà la fórmula amb l’Espai Terra i Cuina, que va resultar molt exitosa, combinant gastronomia, venda de productes de proximitat, mostra de cerveses i música.


A banda de les activitats destacades, també n’hi ha d’altres d’importants com la Mostra de Turisme d’Osona, al Passeig, la Mostra de Maquinària Agrícola, a l’Avinguda dels Països Catalans, la Mostra d’Horticultura, Jardineria i Energies Renovables, al pàrquing Joan de Serrallonga, i la d’Automòbils, al carrer Mossèn Josep Gudiol. D’altra banda, durant tot el cap de setmana, es faran exhibicions castelleres i de gegants, sardanes i diverses competicions esportives. 


La Plaça dels Màrtirs i la Plaça Santa Eulàlia acolliran activitats adreçades al públic infantil. Es faran jocs tradicionals, com cursa de panotxes, cursa de sacs, llançament de pinyol o buscar objectes en un paller, i també espectacles infantils.

Al carrer Joaquima de Vedruna s’hi farà una mostra d’artesania.


*Per facilitar la mobilitat, aquest any estaran en funcionament DOS CARRILETS D'ÚS GRATUÏT que dissabte i diumenge faran un recorregut per les zones on hi ha programades més activitats del Mercat del Ram. El recorregut d’aquests serà: Recinte Firal El Sucre/el Portalet/ Plaça Carbó/El Passeig/Carrer Verdaguer/Zona esportiva (on hi ha les exhibicions eqüestres) i tornada al Recinte Firal. El dos trenets faran un horari de 10h30 a 14h30 i de 16h a 20h. 


Horaris de la fira:

Divendres de 17'00h a 20'00h

Dissabte i diumenge de 10'00h a 20'00h


Horari ÀREA EXPOSITIVA-Terra i Cuina:

Divendres de 17'00h a 20'00h

Dissabte i diumenge de 10'00h a 20'00h

Horari ZONA DEGUSTACIÓ-Terra i Cuina:

Divendres de 17'00h a 23'00h

Dissabte de 10'00h a 23'00h

Diumenge de 10'00h a 20'00hPrograma d’activitats de l’Espai Terra i Cuina

https://vicfires.cat/mercat-del-ram/p/espai-terra-i-cuina-cccvLa casa de pagès:

un nou espai per conèixer el dia a dia de les masies

A l'interior del Recinte Firal, una zona dedicada a mostrar l'origen de la indústria agroalimentària de la comarca. A través de diferents àrees com el camp i l'hort, el graner, la cabanya, l'estable i el mercat, els visitants podran conèixer d'a prop el dia a dia d'una masia i l'activitat relacionada amb els processos agroalimentaris que s'hi porten a terme. És un espai adreçat, principalment, a un públic familiar i es dinamitzarà amb tallers, exposicions i activitats didàctiques.


Espai Terra i Cuina,

amb productes de proximitat al vostre abast

Seguim impulsant la mostra agroalimentària, amb un espai on hi participen expositors que ofereixen productes com vins, verdures, embotits, carns fresques, olis, pastisseria, pa i bolets, entre d'altres, i una oferta de tapes de degustació. La novetat aquest any és un espai dedicat a les cerveses artesanes.


Productes de proximitat al teu abast

La gastronomia és protagonista al Mercat del Ram. Una àrea de productes de proximitat, una mostra de cerveses catalanes i una carpa on es duran a terme degustacions i àpats especials configuren aquesta oferta, que també inclou concerts i actuacions a la Plaça del Carbó.


Més d’una quarantena de productors agroalimentaris amb qualificació d’artesà, i alguns també amb segell de Venda de Proximitat de la Generalitat de Catalunya oferiran els seus productes durant els dies del Mercat del Ram. Hi trobareu productes com oli, mel, embotit, vi, pastisseria i làctics, entre d’altres.


Complementant aquesta zona de venda, a la Plaça del Carbó hi haurà una carpa destinada a degustacions, coordinada pel cuiner David Sanglas, on s’hi oferiran tasts i diverses activitats gastronòmiques com una masterclass de vermuts i aperitius, un tastet de productes d’Osona Terra, un maridatge de cervesa i formatges i un tastet d'embotits singulars, entre d’altres.


Una altra de les propostes gastronòmiques són els àpats especials que s’oferiran aquests tres dies per dinar i sopar. El territori convidat d’aquest any, per complementar l’oferta gastronòmica local, és Puigcerdà, i l’Associació de Cuina Pirinenca oferirà un trinxat.


Pels més petits, el diumenge a la tarda hi haurà gresca amb espectacles, jocs, danses i cançons .Els cavalls,

protagonistes a la zona esportiva

Les exhibicions eqüestres són un dels atractius que ha guanyat més força en els últims anys. La zona esportiva acull demostracions, repartides en dues pistes, concursos de doma clàssica, carrusels, salts d'obstacles, Horseball, entre les activitats que es poden veure el dissabte i diumenge.


Jornades tècniques,

una aposta pel coneixement

Durant la setmana, diferents entitats i institucions organitzen conferències sobre qüestions d'interès pel sector professional.


Altres mostres i activitats lúdiques

El Mercat del Ram és, també, una gran festa ciutadana. A banda de les mostres esmentades, cal destacar la de Turisme, la de maquinària agrícola i vehicles industrials, la d'horticultura, jardineria i energies renovables i la d'automòbils. La ciutat s'omple d'ofertes lúdiques que complementen la vessant comercial com un concurs de globus aerostàtic, exhibicions castelleres i diverses competicions esportives.

Podeu trobar tota la programació detallada a l’enllaç adjunt: 


www.vicfires.cat

 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

la gran festa del mercat del ram de Vic

Mercat del Ram de Vic : imprescindible!

Cap de setmana del 12 al 14 d’abril de 2019, Vic - Osona. Aquest cap de setmana la ciutat de Vic tindrà la seva cita anual amb el Mercat del Ram, un punt de trobada pel sector agropecuari i una gran festa per a la ciutadania. Hi trobareu exhibicions i concursos ramaders, productes agrícoles, activitats lúdiques, esportives, culturals i comercials, exhibicions i concursos eqüestres i un ampli espai destinat a la gastronomia.

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..