cuina de les faves  + favatada popular a valls

què fer aquest cap de setmana al camp de tarragona?   festa i mostra de la cuina de les faves a valls i rodalia

 
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

Favatada popular i cuina de les faves a Valls

Dissabte 13 d’abril de 2019, l’Alt Camp >>

La fava serà protagonista gastronòmica de l’abril vallenc. La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la segona jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant.

Mostra de cuina de les faves a Valls

2a edició de la Favatada popular


> La favatada popular se celebrarà el dissabte 13 d’abril amb una festa familiar en la que hi prendrà part el

gegantó infantil Lladrefaves i on es celebrarà per

primer cop el concurs de pelar faves

> 19 restaurants s’hi sumen i incorporen a les seves

cartes plats amb la fava de protagonista,

de l'1 al 21 d’abril

VALLS-MOSTRA-GASTRONOMICA-DE-LES-FAVES


La fava serà protagonista gastronòmica de l’abril vallenc. La regidoria de Comerç i Turisme de l’Ajuntament i l’Associació de Restauradors de Valls són els impulsors de la segona jornada gastronòmica dedicada a les faves que vol posar en valor la cuina d’aquest típic llegum, les seves propietats i la varietat de plats i receptes que giren al seu voltant. El punt àlgid d’aquest abril de faves serà el dissabte dia 13 amb la celebració de la segona edició de la Favatada Popular, on es podrà degustar un plat de faves a la catalana a un preu popular de 3 euros.


La festa començarà a les 11h amb música, inflables i animació infantil i, també els gegantons infantils el Lladrefaves i la gegantona. Aquests dos gegantons infantils ens recordaran durant la festa les llegendes que sempre han girat al voltant de la figura del Lladrefaves.


Aquest any com a novetat es celebrarà, a 2/4 de 12 del migdia, el primer concurs de pelar faves. L'esdeveniment, obert a tota la població a partir dels 6 anys, es dividirà en dues categories. En la primera categoria, pels participants de 6 a 12 anys, el 1r premi seran 2 figures dels gegantons de Valls, el 2n premi un peluix del gegantó Lladrefaves i el 3r un llibre amb la llegenda del Lladrefaves i un puzle dels gegants de la ciutat. I, per tots els participants d'aquest grup, se’ls hi donarà de record el joc del calçot i una careta del gegantó Lladrefaves.


Pel que fa a la segona categoria, dirigida als participants de 13 anys en amunt, el 1r premi serà un sopar per a 2 persones a triar en un dels restaurants que participen a la favatada i una ampolla de Vermut Montseta Magnum, el 2n premi un lot de vins de la Cooperativa Agrícola de Valls i el 3r premi un val de 30€ per comprar als comerços de Valls. I tots els participants del grup rebran una ampolla de vermut Montseta.


Els tiquets per a les racions de faves es poden adquirir a la mateixa festa del 13 d’abril i també anticipadament a l’Oficina Municipal de Turisme i als restaurants que participen a la Mostra. Per només 3 euros, el tiquet inclou una ració de faves a la catalana i a més un plat de record de la celebració.

www.valls.cat


 

és primavera !  fires d’artesans i pagesos

tasta & gaudeix el teu país !

Festes i Fires

de temporada

tast i festa a Catalunya

Restaurants

a Catalunya

millors cuines del país

Restaurants Carta

de temporada

les 4 estacions a taula

Escapades de tast

Hotels Gourmet

tast & relax al teu país

Restaurants de Catalunya, els Clàssics

Restaurants Clàssics de Catalunya

El canon de la cuina catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Els millors restaurants de Catalunya

Restaurants amb estrella Michelin i +

El canon de l’alta gastronomia catalana

Restaurants que han portat la tradició culinària del país a figurar entre les grans cuines del món amb personalitat pròpia.

Hotels gastronòmics

Escapades amb Estrella

luxe gourmet, millors restaurants amb hotel

Una selecció d’Hotels-restaurant que han merescut el reconeixement dels crítics gastronòmics i aficionats gourmet del país i internacionals: estels Michelin, sols Repsol o ser membres d’exclusives associacions gastronòmiques com Relais & Chateaux o Petits Grans Hotels de Catalunya...

Hotels rurals amb cuina casolana

Hotels rurals amb cuina de la terra

establiments familiars, hostals i cases rurals

Una selecció d’Hotels, hostals, fondes i allotjaments rurals on hi trobareu unes intal·lacions amb la comoditat i el confort suficients per gaudir d’un descans actiu coneixent el territori i alhora,

gaudint de la cuina del país ..