tren dels llacs : turisme sostenible & paisatge a terres de lleida

què fem a lleida- pirineus? propostes familiars, culturals i gastronòmiques al pallars jussà, la pobla de segur i la noguera

 
DEL  MAR
../GOURMETCATALUNYA/DEL_MAR.html
XOCOMEL
../GOURMETCATALUNYA/XOCOMEL.html
VIANDES & CARNS
../CARNS_GOURMET/CARNS_XARCUTERIA.html
DELICATESSEN
../GOURMETCATALUNYA/DELICATESSEN.html
MERCATS
../GOURMETCATALUNYA/MERCATS.html
RESTAURANTS
../GOURMETCATALUNYA/RESTAURANTS.html
NITGOURMET
../GOURMETCATALUNYA/NITGOURMET.html
ESCAPADES
../GOURMETCATALUNYA/ESCAPADES.html
FORMACIÓ
../GOURMETCATALUNYA/FORMACIO.html
AGENDA
../GOURMETCATALUNYA/AGENDA.html
DEL CAMP
../GOURMETCATALUNYA/DEL_CAMP.html
PORTADA
../GOURMETCATALUNYA/PORTADA.html
LLET & LACTIS
../GOURMETCATALUNYA/LACTIS.html
PAÍSDEVINS
http://paisdevins.com/PAISDEVINS/PORTADA.html

PLANA SECCIÓ GOURMETCATALUNYA

Tren dels llacs  de Lleida a la Pobla de Segur

Primavera - estiu 2019

El Tren dels Llacs, recorregut turístic i paisatgístic entre la ciutat de Lleida i la Pobla de Segur orientat bàsicament al turisme familiar i als amants del ferrocarril i de la natura en estat pur, iniciarà el dissabte 20 d’abril la nova temporada, que s’allargarà fins al 3 de novembre.


Tren dels llacs :

de Lleida a la Pobla de Segur


EL TREN DELS LLACS INICIA EL dissabte 20 d’abril de 2019 D’ABRIL L’ONZENA TEMPORADA

La Generalitat de Catalunya, titular de la línia, manté aquesta campanya els cinc combois de passatgers, a més de la cafeteria. En aquesta nova temporada es faran 30 viatges paisatgístics, atès que a les 26 circulacions habituals amb el tren històric se n’han de sumar dues més al juliol i altres dues a l’agost, que s’han de dur a terme amb les noves unitats d’última generació del tren panoràmic de la línia i que permeten fer el trajecte amb la màxima comoditat pel que fa a la temperatura i mantenir el caràcter turístic amb el tradicional pack de benvinguda, com també la resta d’elements que formen el viatge singular amb el Tren dels Llacs.


El Tren dels Llacs és un servei orientat al turisme familiar que consisteix en un recorregut amb ferrocarril entre Lleida i la Pobla de Segur, amb l’atractiu d’un paisatge singular i múltiples possibilitats lúdiques i gastronòmiques per als visitants al llarg del trajecte per les comarques del Segrià, la Noguera i el Pallars Jussà. El tren passa pels embassaments de Sant Llorenç, Camarasa, Cellers i Sant Antoni, voreja el riu Noguera Pallaresa i travessa els impressionants congostos de Terradets i Collegats.


El tren surt de l’estació de Lleida-Pirineus a les 10.40 hores i arriba a la Pobla de Segur a les 12.35 hores, i torna a les 17 hores per arribar a Lleida-Pirineus a les 19 h.

El viatge amb el Tren dels Llacs inclou un pack de benvinguda format per diferents productes gastronòmics del territori, a més de l’actuació d’un grup d’animació durant el trajecte d’anada, i a la tornada s’ofereix un tast de coca de recapte a l’estació de Balaguer.


Els viatgers que presentin el bitllet del Tren dels Llacs l’endemà de la seva circulació poden viatjar des de la Pobla de Segur fins a Balaguer o a Lleida amb el tren convencional, la qual cosa permet allargar l’estada dels viatgers abans de tornar a Lleida. A més, els visitants poden adquirir paquets turístics (visites guiades, tastos de productes locals, etc.) vinculats als principals recursos turístics del territori i hi haurà parades facultatives a Cellers i a Tremp, on es podran desenvolupar activitats lúdiques.Més informació:

Oficina d’Informació Turística de la Pobla de Segur

Tel. 973 68 02 57

Web: www.pobladesegur.cat

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Tel. 93 205 15 15 / 93 366 45 53

Web: www.trendelsllacs.cat

Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida

Tel. 973 24 54 08

Web: www.aralleida.catFerrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), la Direcció General de Turisme de la Generalitat, la Diputació de Lleida i l’ATM de l’Àrea de Lleida impulsen aquest servei del tren turístic des del 2009, que recorre la línia històrica d’FGC de Lleida-la Pobla de Segur amb material mòbil de més de 50 anys remolcat per dues locomotores dièsel acoblades dels models 10817 i 10820, que es van construir l’any 1968 i que estaven concebudes per prestar serveis mixtos de línia i maniobres. Són conegudes també com “ie-iés”. El material remolcat està format per cinc cotxes d’època de la sèrie 6000.


El Tren dels Llacs va aplegar la temporada passada 7.588 passatgers (un 4,6% més que els 7.213 viatgers de l’any anterior) i va registrar una ocupació del 99,41%, amb la qual cosa la campanya va ser molt exitosa i es demostra que el producte turístic està del tot consolidat.Ruta dels Llacs cicloturística

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font, va presentar en la reunió de la Comissió de seguiment del servei de transports de passatgers Lleida-La Pobla-Esterri d’Àneu l’estudi de viabilitat i traçat que ha elaborat el Departament de Territori i Sostenibilitat per crear la via cicloturística Lleida-la Pobla, Ruta dels Llacs, en el corredor del ferrocarril entre Lleida i la Pobla i amb connexions amb la línia d’FGC. Aquesta ruta s’emmarca en la xarxa de vies cicloturístiques que està desplegant el Departament de Territori i Sostenibilitat per potenciar el cicloturisme, activitat que combina la pràctica esportiva i el turisme i que té un important potencial econòmic.


La Ruta dels Llacs, que connectarà amb la Intercatalunya (Lleida-Girona), tindrà una longitud de 125 quilòmetres, dels quals 98 seran pedalables i 25 es faran en tren. Transcorrerà per 13 municipis i en el seu traçat s’aprofitaran principalment camins de servei de la línia del ferrocarril, trams de vies verdes o camins pedalables ja existents o en projecte, com també camins rurals o forestals i carreteres locals.